Ch. Bombardiero aviacinis "Antipodas": iš Londono į Niujorką – per 11 min.

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

TLas 2016-01-27 23:28
Tikrai idomu ar atsiras investuotuoju, nes kaip jau kazkada rase tai pastaruoju metu dauguma bapkiu plaukia i visokiu aplikaciju, facebooku ir kitokio softo kurima o ne technologijas.
lucy 2016-01-28 01:47
yra magnetinio railguno katapulta, tai čia tiek ir tereikia tuo atsiras tokių pilna. PS pavadinime būtumėt parašę konceptas ir straipsnis būtų n kartų geresnis.
Po0 2016-01-28 02:10
Iš straipsnio: "Bendrovėje ImaginActiv dirbantis kanadietis Žemės gyventojų vaizduotę įaudrino praėjusių metų spalį, kai pristatė koncepcinį lėktuvą Skreemr. "Antipodo" pirmtakas turėtų pasiekti 10 machų greitį (10-kart didesnį už garso greitį), o tai padaryti jam padėtų magnetinio pabūklo sistema (angl. - magnetic railgun system), kuri katapultuotų orlaivį į dangų skrydžiui svaiginamu 6 machų greičiu. ... Priešingai nei Skreemr, Antipode galės kilti praktiškai iš bet kurio oro uosto – jį į reikiamą aukštį iškels daugkartinio naudojimo raketiniai varikliai. Prie sparnų pritvirtintos raketos iškels Antipodą į 12 km aukštį ir pasieks 5 machų greitį."
McKlausda 2016-01-28 10:48
Vasiuku projektas kažkoks. Pasiekti 6 Mach po magnetinės katapultos (~2000 m/s) su 5G pagreičiu (kurį išlaikytų toli gražu ne kiekvienas keleivis), reikėtų 40 sek. Per tą laiką aparatas nuskristų 40 km. Tai čia katapulta bent 40 km ilgio kur jau statoma?
Laurynas19 2016-01-28 11:22
Nevisi moka skaityti kaip suprantu.. Tos katapultos būtų reikėją "antipodo" pirmtakui, pačiam antipodui jokios katapultos nereikia, nes jį į orą iškels ir įgreitins daugkartinio naudojimo raketos kurios po atsiskyrimo gryžtų į oro uostą. Bet kokiu atveju tai tik graži teorija, praktiškai toks lėktuvas tikrai nebus pastatytas, ypač civiliniams tikslams. Nei vienas žmogus, o ypač turtingas ir įtakingas nenori atsidurti kitam pasaulio krašte per 20min patirdamas nežmoniško lygio apkrovas... max 2-3val skrydžio į betkurią pasaulio vietą su gražiom stiuardesėm, vynu bei patogiom kėdėm/lovom , štai ko nori turtingi ir įtakingi.
sub 2016-01-28 12:40
Kažkam su skaitymu prastai, užsiciklino ant magnetinių katapultų, o toliau skaityti ir nebereikia, gi viskas aišku. Juk pirmtakas ir naujas antpodas visiškai nesiskiria kai kurių supratimu, taip ir kitose temose grybauja, ir dažniausiai tie patys "nickname's".
arunotei 2016-01-28 15:48
Atleiskite, gerbiamieji, tačiau koks žioplys vertė šį straipsnį? Kodėl originale esantis sakinys "I wanted to create an aircraft concept capable of reaching its antipode—or diametrical opposite—as fast as possible" išverstas į kažkokį kliedesį "Norėjau sukurti koncepciją orlaivio, kuris greičiu taip pranoktų greičiausius planetos lėktuvus, kad taptų jų antipodu"? Koks "taptų", koks "pranoktų", jei originale eina kalba apie "reaching"! Juk aiškiai net nurodytas atstumas - 20000 km. Čia gi kalba eina apie vietą Žemėje, kuri yra priešingoje Žemės rutulio pusėje ir skrydžio laiką iki jos - iki kurios ir yra tiksliai 20000 km Žemės rutulio paviršiumi. Ir kuri geografijoje ir vadinama antipodu. O ne apie kažkokį "tapimą" lyginant su kitais lėktuvais. Akivaizdu, kad straipsnio vertėjas net pats nesuprato apie ką išvertė.