Slaptos „Facebook“ funkcijos: ar jau bandėte žaisti šachmatais?  (2)

Asmeninių žinučių langą „Facebook“ ar „Messenger“ programėlę dažniausiai naudojame tiesiog susirašinėjimui su draugu, ar draugų grupe. Tai, kad čia galime prisegti savo nuotraukas ar įvairių emocijų veidukus, matyt žinome visi. Bet čia yra ir bent viena paslėpta funkcija apie kurią ligi šiol mes nesame girdėję.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„The Insider“ pranešė, kad aptikta galimybė tiesiog žinučių lange su susirašinėjimo draugu žaisti šachmatais. Tam, kad pradėtumėte žaidimą tereikia laukelyje, kur įprastai rašome žinutės tekstą, surinkti „@fbchess play“ (be kabučių). Susirašinėjimo lange pasirodys šachmatų lenta su figūromis.

Spalva jums bus priskirta atsitiktinai, tačiau inicijavęs žaidimą vartotojas gali ją pasirinkti ir pats. Norint žaisti baltais reikia pradėti žaidimą komanda „@fbchess play white“, o juodais – „@fbchess play black“.

Kiekvienas ėjimas taip pat atliekamas surenkant komandą tekstu. Pvz. surinkus „@fbchess e4“ pėstininkas eis į langelį e4. Kitų figūrėlių judėjimo komandas sudaro pirmoji jos pavadinimo angliškai raidė ir koordinatės iš kur turi pajudėti figūrėlė, bei kur ji turi nueiti.

Pavyzdžiui, norint paeiti žirgu iš langelio B juostoje į langelį D2, reikia surinkti komandą „@fbchess Nbd2“. Žirgas angliškai yra „knight“,jį simbolizuoja raidė N.

Įmanoma viename pokalbyje pradėtą žaidimą tęsti kitame pokalbyje su kitu partneriu. Visų instrukcijų čia nepateiksime, patys aiškinamės, tačiau žaidimo instrukciją galėsite pažiūrėti toje pačioje eilutėje surinkę komandą „@fbchess help“.

Ir tegul niekas neaiškina, kad kiauras dienas leisdami „Facebook“ tik kvailėjame. Štai kokį intelektualų žaidimą čia galima žaisti.

Sėkmės!

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
Autoriai: Arnoldas Lukošius
(45)
(23)
(22)

Komentarai (2)