Microsoft išbandė povandeninį serverį (Video)  (2)

Microsoft kompanija, vykdydama povandeninių duomenų centrų projektą, išbandė povandeninį serverį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak kompanijos atstovų, povandeninius duomenų centrus galima pastatyti daug sparčiau, nei sausumos — povandeninio duomenų centro įrengimas trunka trejetą mėnesių. Be to, Microsoft specialistai pažymi, kad daugiau nei pusė Žemė gyventojų įsikūrę už 200 kilometrų nuo stambių vandens telkinių ar arčiau, todėl povandeninių duomenų centrų naudojimas teigiamai atsilieps serverio atsako į užklausas laiką.

Kapsulės prototipas – metalinis cilindras, kurio vidus užpildytas azotu, kad geriau vyktų šilumos mainai. Tokia schema leidžia sutaupyti didelius duomenų centrų aušinimo sistemos kaštus, o vandens įšilimas, pasak kūrėjų juntamas tik už kelių colių nuo hermetiškos kapsulės korpuso.

Microsoft mano, kad tokie duomenų centrai be išorinės priežiūros galės veikti iki dešimties metų. Kartą per penkis metus duomenų centrus bus galima iškelti ir įstatyti naują aparatūrą. Iš viso kapsulės po vandeniu turėtų išsilaikyti apie 20 metų.

Kompanija jau atliko pilotinius prototipo povandeninėje kapsulėje bandymus. Prototipas, pavadintas Leona Philpot, buvo bandomas nuo 2015 metų rugpjūčio iki lapkričio, už kilometro nuo vakarinės JAV pakrantės. Pasak kompanijos atstovo, projektas kol kas yra kūrimo stadijoje ir kol kas kokių nors povandeninių duomenų centrų komercinio panaudojimo terminų įvardinti negalima.

Nuodugniau apie Project Natick galite paskaityti kompanijos puslapyje.

Николай Воронцов
nplus1.ru

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Input.lt
Input.lt
(17)
(2)
(15)

Komentarai (2)