Alga – nuo 1000 eurų „į rankas“, o dirbti nėra kam: specialistų trūksta katastrofiškai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

mnv 2016-02-24 18:33
Nueikit gal i cvonline, paspauskit filtrus kur su nurodytais atlyginimais ir pamatysit realiai ko nori iš jūsų ir kiek už tai moka Kaip pvz: viena didesne įmonė, kiek supratau iš kalbų reikalavimų už web developeri su 0-2 metų patirtį siūlė 900-1400 į rankas. Kitas mažesnis lietuviškas uab'as už back end php/sql developeri su patirtimi 450 į rankas ( ). Kažkokia tarptautinė įmonė už 3-5 metų patirtį siūlo 2-3 k. eurų. Čia jau kaip kam spręsti daug ar mažai. Pats pažinojau antrakursį kuris dirbo 2 darbovietėse, pagrinde kurė reklaminius banerius, gaudavo po 1,5k litų iš kiekvienos. Tai čia kaip pasiseks... kaip ir visur.
- 2016-02-24 18:36
O įsivaizduok, žmogus neturi, kas jį išlaiko tuos 12-ka mėnesių. Vis dar aiškinsi, kad tinginys ir nepasistengė?
MindaugasV85 2016-02-24 19:05
Nu aš mokėdavau po 15Lt, atėjus EUR dabar kirpimas toj pačioj kirpykloj pas tą pačią kirpėją kainuoja 8EUR, tai tau ir skirtumas (beveik dvigubas). Ir čia be jokių galvos prausimų O užtrunka 20-30min. Tad aš skaičiuoju 15EUR/val, kas per mėnesį gaunasi 2500+ EUR. Nu atimk mokesčius, patalpų nuomą, šampūną ir kitą sh - vis tiek ~1500 liks (jei klientų bus). Na sorry, bet aš net 1k negaunu Paprastai mano srities specialistai skaičiuoja 20-30 EUR už valandą (iš kliento, su sąskaita). Kai kuriais atvejais 40 EUR. Bet vien programinė įranga kainuotų ~10k EUR, kompas, įrankiai dar bent porą tūkstančių. Prie viso to reikia dar ir auto. Tad ir sakau: kirpėjų aukso amžius Tik kad aš geriau beisbolkę į rankas imčiau, o ne žirkles
mch0lic 2016-02-24 19:24
Pasakyk bent vieną ar du, kur šiandien Lietuvoje be patirties (ir be pradinio kapitalo), su mažesniu darbo krūviu galima uždirbt 1000 ar 2000EUR? LEGALIAI.
Javax 2016-02-24 19:35
taigi sakau kokio penio dirbti už 500 programuotoju kelis metus (kaip minėjo čia ir už dyką kitiems tenka padirbėti) ir net blemba neišgalėti nusikirpti? iš ko pavalgyt? troleibusu važinėt ir gyventi kartoninėj dėžėj? Beje, aš sakiau, kad 5 eur kirpimas mieste iki 30000 gyventojų. trunka 15-20 min max. aš čia toks prastas matematikas atrodau ar ką? atverčiau cvonline pažiūrėt, kad klaipėdoj net nėra programeriams darbo. Tai vadinasi, reikia gyventi kaune arba vilniuje ir išleisti min 200 eur už butą. Arba susirasti žmoną, kuri uždirbs daugiau už tave (netgi maximoj ar iki, jau nekalbant apie konsultantus kokiam tech-prekybcentry).
immortallt 2016-02-24 19:42
Javax, ne, gali dirbti laivo kapitonu vidury sacharos. Itin pageidaujami darbuotojai! Kas skaiciuoja kirpeju atlyginimus, labai nuvertinat kastus, ir labai pervertinat kruvius. Tik geriausi kirpejai susirenka 40h per savaite. Beje, ir kilt karjeros laiptais mazai galimybiu. Nesakau, profesija nera bloga, prasom eikit ir dirbkit - bus saunu jei tiek uzdirbsi ir sumokesi mokescius, bet tik nevirkauk cia ir neaiskink, kad tau mazai moka.
immortallt 2016-02-24 19:44
P.s. kuris is jusu norit paimti murininka be patirties jums nama statyti? Moket reikes 1.500 eur plius mokesciai. Jei neatsirasit - kaip visad esat veidmainiai.
- 2016-02-24 20:00
Paimsiu, jei bus baigęs statybos mokyklą, profkę, ir būtent tą, kurioje aš mokau.
trapecijus 2016-02-24 20:02
O kodėl atrodo, kad kirpėjai patirties nereikia ir ji iškart nukerpa zmogu per 20 min ir gauna 6 eurus (kaip pavyzdys)? Ir ar tikrai išėjus iš potichnikumo ji iškart galės neprisėdus 8 val varyt? Žinau labai konkretų atvejį - mano giminėj yra kirpėja. Po profkės ėjo dirbt i kirpyklą vieną mėnesį už dyką. Įgavus truputi patirties (nes pasirodo visokie kirpėjų kursai ir panašiai yra tik laiko ir pinigų švaistymas) šiaip ne taip žmogų pusėtinai nukirpdavo per kokį 40 minučių. Ir turėdavo ne daugiau 10 klientų per dieną - nors kirpykla nemaža buvo su 5-6 kirpėjom ir žmonių srautai nuolatiniai, ne visi sėdasi į naujos kirpėjos kėdę. Ir tik kelių metų įsivažiavo į tempą (10-15 min kirpimas su žirklėmis) ir susirinko klientų ratą. Dirbdama 6 dienas per savaitę jau ''įvirindavo'' iki 3500Lt. Čia dar per pačią krizę kai Šiauliuose paprastoj kirpykloj standartinis kirpimas 10 litų nesiekdavo. Na paskui atsiskaito už kėdę, susimoka patentą, ligonių kasoms, dar kažką ir jau lieka 3000Lt rankose. Tik įsibegėjusi emigravo į Airiją, dirbo samdoma kirpėja 3 dienas per savaitę, pramokus kalbą, atsidarė savo kirpyklą. Po metų jau 5K-7K eurų įkabino provincijoj dirbdama 6 dienas per savaitę (kirpimas 10 eurų suaugusiam, 7,5 vaikams ir pensininkams). Šiandien samdo airį kirpėją, žvalgosi dar pagalbininko(-ės), planuoja antrą kirpyklą atidaryt. Istorijos moralas būtų toks - programuotojas ar kirpėjas - iškart niekas neuždirbs keturženklės sumos eurais Lietuvoje. Patirtis irgi ne per vienus metus ateina. Jei gabus ir su galva - po kelių metų galėsi ant duonos ir sviestą užsitept. O jei dar su ambicijom ir užsispyrimu - gal ir sau dirbsi. Aš pats ne iš pastarųjų. Nemanau kad kada išdrysčiau savo verslą pradėt.
MindaugasV85 2016-02-24 20:34
Kai turėjau 3 metų patirtį, uždirbdavau 1800Lt/mėn ir buvau prie daugiausiai uždirbančių toje įmonėje. Šiandien, turėdamas 8 metų patirtį, uždirbu mažiau nei tavo kirpėja uždirbdavo po kelių metų. Skirtumas tarp manęs ir jos tik tas, kad mano profesijoje nuolat viskas keičiasi (tiek programinė, tiek aparatinė įranga), o jos profesijoje tos pačius žirklės. Tad ji dirba rankomis, o aš dirbu ir rankomis ir galva. Ir patikėk, kartais galvoti visai nebesinori
Javax 2016-02-24 20:39
immortallt, tikriausiai ir kylama karjeros laiptais tam, kad uždirbtum 100 eur daugiau per mėnesį? o jei jau uždirbi daugiau negu programeris, tai kam čia kilti karjeros laiptais? O dar jei esi gerbiamas mieste kaip geras kirpėjas? Pakelkit rankas, kurie pažįsta gerbiamų miesto programuotojų varge, paėmiau pavyzdį, kur žmogus baigęs profkę nekilnodamas plytų uždirba vienodai su programuotojais, paliečiau skaudžią vietą? ir jei būsi dar blogesnis programuotojas, uždirbsi ir tuos 300 euru per mėn. lygiai taip pat kaip ir blogas kirpėjas būdamas. Taip kad nesvaigstam čia apie tai kad radot šventąjį gralį ir pyst patampam lengvai programuotojais ir tiesiog nieko nedarydami gaunam 1000eur. Garantuoju, kad už tą 1000 eur ant popieriaus teks *istis 7 dienas per savaitę ir namie ir darbe ir naktimis galvos skausmas kaip tą ir aną bėdą išspręsti (analogija kaip aš rytoj klientą kažin tą nukirpsiu). Brain much?
Arthuras 2016-02-24 21:23
Visų pirma, tai darbas - labai įdomus. Kad labai specifinis - tenka sutikti. Retas kuris gali dirbti tokį darbą, bet nuo to jis mažiau įdomus nepasidaro. Čia ir yra didžiausia bėda, kad bandoma sudaryti įspūdis, jog tuos 1k eur moka už gražias akis. Va atėjai ir gavai. Toli gražu. O tie, kurie dirbat Vakaruose, tai ir pabrėžkit. O ne triūbykit, kaip lengva, kuomet patys Lietuvoje samdomo darbo nedirbat
mch0lic 2016-02-24 21:32
Eik kirpk ir džiaukis gyvenimu. Tu gal darbo IT srityje nerandi, kad visus bandai nuo jo atkalbėt? Ar tau kažkokios nuoskaudos, kad klasiokai, grupiokai ar dar kažkas puikiai sukasi IT versle, o tu kaip trečias brolis Jonas nepritampi? Kiekvienam savo, o darbų ar specialybių vaikimasis tik dėl atlyginimo tau jokios sekmės neatneš...
Javax 2016-02-24 21:45
mch0lic, ne nu aš nekertu. straipsnis apie ką? apie ką mes kalbam? 1000 eur į rankas, kurių niekas nemoka, ir kažin bl kodėl specialistų trūksta tokioj afigienai lengvoj specialybėj? Aš kurioj nors vietoj parašiau tau apie tai kiek aš uždirbu ar ką aš dirbu, kad čia jau į asmeniškumus kimbi? Aš matau tik vieną - straipsnis siūlo vaikytis geresnio atlyginimo ir ,deja, nukreipia skaitytojus ne lengviausia linkme! Turbūt kalbat apie tuos, kuriems programinimas yra hobis ir už tai jie net ir be atlyginimo dirbtų.
mch0lic 2016-02-24 21:57
Tai yra tik mano asmeninė nuomonė, iš mano pastebėjimų universitetuose, įmonėse ir pan. Žinau konkrečių atvejų kai kursiokai baigę informatika KTU su magistrais nesugebėjo ištempt net bandomojo toje pačioje įmonėje ir toje pačioje pozicijoje kurioje aš dirbau po pirmų metų bakalaure, aišku konkretesnę statistiką gaut labai sunku, pvz darbų pirkimo ir nusirašinėjimo nes joks kvailys tau neprisipažins tai daręs. Todėl čia mano, kaip žmogaus dirbančio šioje srityje 10+ metų nuomonė.
Arthuras 2016-02-24 22:09
pažymiais - vadinasi, jis teoriją įkanda, o ir gavo nemažą kiekį žinių, kurios gal ir netiesiogiai, bet pravers ateityje. Tai nereiškia, kad 100 proc. jis bus geras darbuotojas. Bet tikimybė didesnė, lyginant su tuo, kuris yra visiškai savamokslis.
kukulis4 2016-02-24 22:51
As truputeli is savo patirties, apie savo kompanija... Truksta ne tik programuotoju. Truksta QA, truksta analitiku, ziauriai truksta stipriu architektu, bei DB specialistu. Huntinant pastaruosius atlyginimo klausimas paprastai net nekeliamas - kiek papraso tiek mokama. Nes jei mes deresimes, tai atsiras eile kitu, kurie nesideres. Tokia situacija. O kalbant apie planktona, tai taip. Planktonas uzdirba apie 1000eur i rankas. Tik niekas nenori to planktono turet daug. Todel situacija paprastai susiklosto taip, kad planktonas migruoja per imones. Geriau turet viena gera, moket jam dvigubai, ar trigubai, negu turet 3 planktonus. Nes tas geras performina kaip kokie penki. O kai vienas eilinis pradeda bruzdet ir reikst nepasitenkinima - tiesiog isleist laimes bandyt kazkur kitur. Velgi - tokia situacija. Todel, jei abydna kad shefas daugiau 500 nemoka ir siulo eit pasitikrint laimes kitur, vertetu susimastyt, ar problema ne 'jusyse' ir jusu gabumuose? Kalbant apie gerus specialistus ir ju algas - as pats imoneje 11ti metai, alga 3k eur i rankas, neskaitant visokiu project bonusu, draudimu, sporto klubu, telefonu ir visokiu kitokiu suduku. Pabusiu pizonas ir pasakysiu, kad tikrai si ta sugebu IT, bet aplink save matau tikrai daug stipresniu uz save. Galiu patikint, kad visos kompanijos moka labai panasius atlyginimus. Geriems. Antraip arba as jau seniai buciau numigraves i kompanija kuri moketu daugiau, arba mane seniai butu nustumes geresnis specialistas, kuris butu sutikes dirbt uz maziau.
Vytax 2016-02-24 23:34
Aš manyčiau profesijų perspektyvos gyvenimo bėgyje skiriasi. Tarkime imkime kokį nors statybininką. Taip, jam pakanka baigti profesinę mokyklą po 10 klasių. Dar padirbti du metus ir jis jau bus pasiekęs karjeros maksimumą uždirbdamas tikrai gerą atlygimą. Kai tuo tarpu jo buvęs klasiokas dar gali būti net nebaigęs IT mokslų. Tačiau, sueis tam statybininkui 40 metų, pradės sveikata vis prastėti, pasidarys sunku konkuruoti su jaunais statybininkais. Ir antra gyvenimo pusė tam statybininkui oi nebus saldi. O štai IT specialistų perspektyvos priešingos. Pradžia labai sunki. Daug mokytis, didelė konkurencija. Tačiau kuo daugiau įgauna patirties, tuo mažesnę konkurenciją jaučia, tuo daugiau pradeda uždirbti. Darbas nereikalauja fizinės ištvermės, tad jį galima dirbti iki gilios senatvės. Tad IT specialistams nusimato geresnė antra gyvenimo pusė. O bendrai tokie „propagandiniai“ straipsniai nieko gero neduoda. Žmones verčia profesijas rinkti tik dėl pinigų, o ne dėl bendro pašaukimo. Kas tik bereikalingai stresuoja visuomenę. Po to nereikia stebėtis kodėl pas mus tiek daug savižudybių ar tiek daug emigracijos. Tas pats pasakytina ir visokius valdžios kurpiamas „valstybinio specialistų užsakymo“ idėjas ir pan.
Arthuras 2016-02-25 00:04
Čia jau nuėjai į kraštutinumus. Deadline'ų gesinimas, nuolatinis stresas, sudėtingas protinis darbas, ilgas laikas praleistas sėdint - kirs per sveikatą. Anksčiau ar vėliau. Nebent esi tobulas ir sugebi bet kokiomis sąlygomis derinti poilsį ir darbą. Jei iki 40 metų iš programuotojo neperlipsi į architektus ar projektų vadovus ar pan. - sunyksi. Nenukonkuruosi kodo kalime jaunimo.
FtBall 2016-02-25 00:52
Todėl ir reikia jau iš karto tvarkingai dirbt, nepersistengti be reikalo. Darbdavys prašo, kad daugiau dirbčiau(dirbu po 6-7val per dieną), siūlė ir nešiojamą kompiuterį, kad jei reiktų, galėčiau iš namų dirbti. Beje, dealine'ai yra projektų vadovams. Bent jau pas mus, tai kartais projektai pasiekia programuotojus jau pasiekus pradinį sutartą deadline.