Lietuvoje - nauja byla dėl autorinių teisių pažeidimo internete

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

mch0lic 2016-02-26 20:28
Reiktų dar pasiūlyt anapus grotų pasedėt ir pamastyt bent 5-10 metų...
bahuriux 2016-02-26 23:56
Ir kuom tai skiriasi nuo bibliotekos? O gal bibliotekininkus pasodinkim, o bliotekas uždarykim, juk tai piratavimas, kai vieną knyga perskaito 100 skaitytojų, o autoriai ir leidėjai negauna pajamų? Beto nuostuolio jokio jie nepatyrė, na gal tik labai nedidelę dalį to ką ten prirašė, jei tos knygos nebūtu prienamos dykai parsisiusti piratai jų vistiek nepirktu, jei ir siuntėsi 1 iš 1000 potencialių pirkėjų, tai dar iš tų parsiūstų knygų 1 iš 10 gal ir perskaitė. Autoriai gali tai laikyti, kaip nemokamą reklamą, jei piratams patiks to autoriaus knyga, tai kitą kartą nusipirks.
- 2016-02-27 00:46
Tai vis dar nedaeina, kuo skiriasi nuo bibliotekos? Vat, kai sugebėsi padaryti taip, kad vieną ir tą pačią fizinę knygą bibliotekoje skaitys šimtas žmonių vienu metu skirtingose skaityklos vietose - tada tai jau nesiskirs nuo piratavimo. Iki tol - tu debilas.
bahuriux 2016-02-27 12:56
, net jei ir pradžioj pasinaudoja bandymo tikslais, kažkokių jų produktu.
kestutisz 2016-02-27 15:42
Kaip rodo praktika, tai irgi laikoma "piratavimu". Buvo gi USA kažkoks projektas kompaktų nuoma fiziškai nenešant kompaktų pas klientą - o pragrojinėjant onlainu jį būtent tam klientui tuo metu skirtu player'iu - lyg ir nėra prie ko prikibti, bet vistiek kažkaip pinigai netaip dalinosi (ne tokios brangios licencijos naudojamos) tai užlenkė :)
mch0lic 2016-02-27 20:21
Ponas proto bokšte, biblioteka paskolindama tau knygą ar CD tau ją duos savaitei ar dviems, tuo metu niekas kitas negalės ta knyga ar CD naudotis. Tai reiškia, kad kekviena parduota kopija gali būt paskolinta ribotą skaičių kartų (per metus). Biblioteka gali turėti viena ar kelias kopijas už kurias sumokėjo, bet jos bus prieinamas tik to miesto ar kaimo gyventojamas, vadinasi viena parduota kopija netarnaus ~4M lietuvių vienu metu (ypač aktualu tik išleidus, kuomet skiriamos lėšos marketingui, knygų pasirašymui ir pan.). Dabar apie kitą medalio pusę. Nelegaliai platindamas knygas, ar kitą kūrinį turinti autorines teises tu ne tik atimi iš autoriaus uždarbį, bet tuo pačiu pelnaisi iš kitų darbo neįdėdamas absoliučiai jokių pastangų. Kažkodėl visi galvoja, kad parašęs knygą autorius tampa milijonieriui, dėja... mano artimųjų rate yra žmonių išleidusių net ne vieną knygą (prieš gerus 5-10m.), net tais laikais kai realiai net nebuvo piratavimo tai nebuvo super pelninga veikla. Leidyklos ir mokeščiai atima iš autoriaus liūto dalį, o kai nėra už ką mokėt sąskaitų knygų rašymas, vertimas, etc greitai baigiasi...
- 2016-02-27 23:05
Wow, ir šalia tokių debilų reikia gyventi. Tau nedaeina, kad fizinių knygų atveju, jų kiekis nepakinta, kad ir kiek jų perskaitytų. Kopijavimo atveju knygų kiekis kinta. Tau sunku tai suprast, ar nelabai?
lizunas 2016-02-28 01:45
Tasai narkodileris dabar lengvai vadovauja kitai įmonei, kuri tai pat gina teises (ar tai ieško internete kas pažeidžia). Pamiršau tos įmonės pavadinimą, bet galima surasti pagal pavarde. Keista, kai tokį priima tokian darbui...