Rusija imsis to, kas nepavyko JAV: kurs visiškai naujos kartos priešraketinę gynybos sistemą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Kirtiklis 2016-03-02 20:59
O ką reikėjo pagirti ir sakyti kad vą jūs šaunuoliai sukurėte net procesorių. Tau atrodo ir pagyrimo bei laurų verta yra koks nors bėgikas kuris nubėgo maratoną per 10 val ir tuo didžioutis, kai oficialus rekordas 2:02:57 yra dabar. Tai jau kiti bėgikai turi netylėti ir nesijuokti iš 10 val nes nebėgo?
hamann 2016-03-02 22:41
rusija turi automobilius? elektroniką? technologijas? ))
Arns 2016-03-02 22:59
hamann, esi... trenktas. Sulygini skirtingus dalykus. Ar Rusijos valstybė paskelbė sukursianti superautomobilį? Supertelefoną? Ne, čia verslininkai sumąstė. Panašių projektų pilna ir Lietuvoje, bet ar nuo to Lietuva tampa apgailėtina valstybe? Ne. Kas dėl procesorių, per savo pajuokas pats pasimetei apie ką eina kalba. Rusija visada kalbėjo jog tai ką daro yra nukreipta į valstybinių įstaigų apsaugas, ypač po to ką išviešino Asange ir Snowden nušvilpę JAV šnipinėjimo duomenis. Jų tikslas toli gražu nebuvo nors nurungti Intel ar AMD. Jei teigi priešingai, surask kur taip kada kas sakė, būtu įdomu išvysti.
enzim 2016-03-02 23:11
Manau, kad rusam jų technologijų lygio visiškai pakanka šį projektą įgyvendinti. Kitas klausimas, kiek tai kainuos ir kiek užtruks? Kavitacines torpedas kūrė 30 metų, net neįsivaiduoju kokia to projekto kaina, tačiau dar ir dabar JAV yra tik prototipų stadijoje. Šio tipo ginklas pagal efektyvumą kovoje su lėktuvnešiais prilygsta atominėms torpedoms. Čia vienas iš tų vadinamųjų asimetrinių atsakų, anot rusų retorikos. Reikia tik kantrybės, nereik seilėmis taškytis, pažiūrim kuo pasibaigs ši itin įdomi geopolitinė pokerio partija. Mes šiuo metu turim ne popkorną kimšt, o kryptingai atkakliai ir sunkiai dirbt. Iš vienos pusės, mūsų mažumas mūsų silpnybė, iš kitos pusės- mūsų stipybė: greičiau ir efektyviau galim reaguot į vidaus ir išorės iššūkius. Svarbiausia dabar nesiblaškyti ir nesugalvoti perkėloje arklius mainyti.
hamann 2016-03-03 08:00
http://www.pcworld.com/article/2920988/ ... -1999.html Rusijos bendras bruožas yra girtis ir nieko nesukurti. o gal šalies politika viešinti ir girtis betkokiais tiek viešojo tiek privataus sektoriaus užmojais, sukurti dar niekam neregėtas technologijas. Kitaip tariant, eilinė propoganda eiliniam bukam rusijos piliečiui siekiant įteigti rusijos didybę, kai realybėje tos didybės senai jau nebuvo ir turbūt nebebus. Tokia milžiniška šalis, su neišsemiamais ištekliais, o ekonomika mažesne nei Italijos. Apie socialinę gyventojų padėtį net kalbėt neverta.
Arns 2016-03-03 09:11
Tik jau nereikia, nėra blogai Rusijoje. Ne rojus, bet kaip ir apie Lietuvą kalbant, turimos sąlygos geresnės nei turi didesnioji pusė planetos gyventojų.
hamann 2016-03-03 10:48
Išmok tu vieną kartą glaustai rašyt, užpisa po tavo tuos vatinius iškreiptus postringavimus ieškot normalių argumentų. Juo labiau, kai iš anksto aišku kad nepaisant visko ginsi kokia rusija gera, ir kaišiosi Lietuvos problemas, nors tai ir yra visiškai ne į temą. Ne kekvienam moka už postus, kad galėčiau čia sėdėt ir filtruot tavo nesąmones. Trumpai: 1. neprikūriau, visad rusijos pozicija "net analog vmire". 2. privatus verslas yra privatus, nesvarbu kas užsakovas. 3. Kur aš kalbėjau apie karinę pramonę? Kalbejau apie konkretų gaminį skirtą pc. 4. Kokių dar faktų? Kosmoso programos kas likę tai likę iš sovietų sąjungos laikų. 5. Kalbu ne apie konkretų atvėjį o bendrai. 6. Ir per tuos 30 metų kas pasikeitė? Viskas nebent blogyn. Neveltui rusai taip šlovina sąjungos metus. 7. Na žinoma, čia irgi turbūt faktais remiesi kaip fainai rusijoje, nesvarbu kad visose statistikose rusija raudonuoja. Diskriminacija, smurtas, ligos, pragyvenimo lygis ir t.t.t.t.t.t.
immortallt 2016-03-03 10:53
Diskriminacija, smurtas, ligos, žemas pragyvenimo lygis - tai Rusijos vertybės!
Arns 2016-03-03 11:12
lygiai tokiais pačiais kaip ir lietuvoje, kai pradedama kalbėti jog čia blogiau nei Danijoje ar Švedijoje, bet primenama jog yra tokių valstybių kaip Ruanda, Malis, kur daug blogiau. Ir Rusijoje tas pats, iki tobulos valstybės labai toli, bet ir ne skylė, kaip bandai įbrukti savo neapykantos sukurtą vaizdinį.
hamann 2016-03-03 12:37

Arns 2016-03-03 12:57
Matant tavo požiūrį į Rusiją, sutinku, išskyrus tave, čia visi rusai, gal net Putinas su Medvedevu komentuoja
hamann 2016-03-03 13:07
Nu tu man pasakyk, kokį gerumą rusijoje įžvelgi? Kad pagal socialinius rodiklius lygiuojasi į afriką? Ar kad amžinas agresorius visame regione? Ar kad ekonomika visiškoje šiknoje? Kaip visi juokiasi iš kokios šiaurės korėjos, taip juokiasi ir iš rusijos. čia jokio stebuklo nėra. Koks somalis pradėtų skelbtis, kad kurs laiko mašinas - irgi visi juoktūsi. O tu kaip didis rusijos patriotas visad asmeniškai reaguoji ir pradedi putomis drabstytis. Aš nesidrąskiau ir neaiškinau apie 90nm procesorius. persiskaityk iš naujo postus.
Arns 2016-03-03 13:18
Prisidėjai ir tęsei aiškinimus, tik nepavartojai tiksliai to skaičiaus Atsiprašau, už tai, kad savo komentare jį paminėjau.
RamasX 2016-03-03 13:35
Gal susikurkite atskirą temą - Rusija vs Lietuva ar ką nors panašaus? Ir siuntinėti vienam kito tikrai nederėtų. Geriau prikelkite temą apie bibliją ir tikėjimą, kurioje buvo keli šimtai žinučių Ten tikrai smagių nuomonių buvo galima pasiskaityti ir vieni kitų nesiuntinėjo.
immortallt 2016-03-03 13:58
Skirtumas tarp Lietuvos ir Rusijos, Lietuva kas savaitę nepaskelbia, kaip kažką sukūrė, sukurs ar pastatys, ko pasaulis nematė. Praeina kiek laiko, visi supranta, kad ir rusai nepadarys. Bet apsijuokę lieka rusai. Čia net niekas nekalba apie Rusijos pasiekimus. Jei tą savo procesorių tyliai gamintų ir nebūtų krykštavę, kaip nukonkuruos intel ir bus visuose kompuose rusų procesoriai, niekas ir nesakytų nieko. Bet taip nebuvo. Rusai gyrėsi, šūdo pasiekė, visi ir kikena draugiškai iš teroristinės valstybės.
Rukis 2016-03-03 16:07
Tame ir yra bėda, Arnukai, kad rusai skelbiasi sukūrę pasenusią technologiją, bet svarbu kad savo. Tarytum vien lipdukas "Made in Russia" generuos pelną valstybei... Kam išradinėt karietą, kai yra automobilis?! Juokas juokais, bet jei Rusijos valdžia orientuotųsi į bendradarbiavimą, o ne į "net analog v mire", gal būt juoktumėmės iš JAV dabar, kadangi Rusijos fizikai ir jų pasiekimai pakelia Rusiją į lyderiaujančias technologijų pozicijas. Net Kinija orientuojasi į tas sritis, kur kiti proveržio nepadarė, o visas kitas technologijas tyliai pasivagia. Rusai tikrai turi kuo didžiuotis, tik gaila, kad tų fizikų pjedestalą užima kvaila sovietinė svajonė, Putinas ir jo rėžimas.
Arns 2016-03-03 16:30
Juokas juokais, bet visi žino dėl ko taip nutiko. Nevaldomas grobstymas Jelcino laikais, krizė po krizės, per dieną atsirandantys milijonieriai, įvairaus plauko aferistai patarėjai iš "Vakarų" smarkiai prisidėjo jog rusai savo šaliai išsirinko žmogų, kuris gražino tvarką. Gali užsieniečiui nepatikti Putino geopolitika, bet eiliniam rusui "Jelcino demokratijos" pakako iki kaklo.
- 2016-03-03 18:23
Grąžino tvarką? Kažko nesupainiojai? Ar bent jau įsivaizduoji, kiek Putino turtas vertinamas? Aišku, tamsta sakysi „o kur įrodymai“ (Na, panašiai, kai Kryme pasirodė žaliečiai, o tu net apsiputojęs klykei, kad ne rusai, nes įrodymų nėra, vėliau pats Putinas patvirtino, kad tai buvo spec. pajėgų operacija). Norėtų realiai Vakarai pamokyti Rusijos vagių šaiką - likviduotų pinigų plovimo schemas - pamatytum, kiek tavo „tvarkdarys“ nupyzdino iš rusų pinigų. Patiems rusams į naudą būtų, jei Londonas neleistų per savo bankus plauti milijardų. O dabar putinas it koks Robinas Hudas - 1 % liaudžiai, kad nebruzdėtų, 99 % - kišenėn. O kadangi mato, kad Vakaruose visiems pofik, iš kur milijardai, tai dar ir karą žaist pabandė, nes mato, kad Vakarams babkės svarbiau už deklaruojamas vertybes.
- 2016-03-03 21:24
Arns priklauso „savarankiškai mąstančių“ kategorijai.
Arns 2016-03-03 21:44
Truputi pasidomėk, tai kas buvo Lietuvoje nepriklausomybės pradžioje, tik menka dalis to kas buvo Rusijoje. Ten vaikščiojo didesni pinigai. 1998 m. būtent Rusijoje kilo krizė, Lietuva nukentėjo netiesiogiai, nes rusai nebe išgalėjo nieko nusipirkti. Galų gale Rusija buvo statyta kitokiu projektu nei Lietuva (tą projektą galime pasižiūrėti Latvijoje, Estijoje), stambiosios įmonės sukoncentruotuose specialiai tam pastatytuose miestuose. Vieno griuvimas lėmė viso miesto ir regiono griuvimą... Kitaip sakant Putino politika sustabdė laukinį banditizmą gatvėse. Ok, tai turi rimtų trūkumų ir pats Putinas ne asketas, bet eiliniai žmonės jo politiką pateisina. Ir pateisina būtent dėl to, kad Rusijoje demokratai leido siautėti korporacijoms ir banditams kaip tą matome skurdžiose Afrikos valstybėse. Tik afrikiečiai nebuvo ragavę geresnio gyvenimo. O rusai ragavo, ir jiems Putino siūloma sistema, paremta (sukurta įvaizdžio) buvusio tarybinio yra sutinkama palankiai.