Kim Jong Unas supyko: branduoliniai užtaisai turi būti parengties būsenoje  (6)

Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong Unas reaguoja į Jungtinių Tautų paskelbtas naujas sankcijas. Režimo lyderis nurodė, kad šalies turimi branduoliniai užtaisai turi būti parengties būsenos, nes juos gali tekti bet kurią akimirką panaudoti, skelbia BBC.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nurodymus Kim Jong Unas dėstė per ketvirtadienį vykusias karines pratybas. Jis sakė, kad branduolinis pasirengimas susijęs su Šiaurės Korėjos galimybe išlikti.

„Šiuo ekstremaliai pavojingu metu, kuomet amerikiečiai kelia grėsmę kitoms šalims, apginti savo suverenitetą galime tik pasitelkę branduolinius pajėgumus“, – teigė Šiaurės Korėjos lyderis.

Tokia retorika nėra neįprasta Šiaurės Korėjai, kiuri dažnai JAV grasina branduoliniu ginklu. Tačiau ekspertai abejoja, ar viena uždariausių pasaulio valstybių turi tokius karinius pajėgumus, kuriais giriasi.

„Mes raginame Šiaurės Korėją susilaikyti nuo provokacijų, kurie stiprina įtampą, ir sutelkti dėmesį į tarptautinius įsipareigojimus“, – situaciją komentavo Pentagono atstovas Billas Urbanas.

Penktadienį JAV ir Šiaurės Korėja pradėjo derybas dėl galimo Jungtinių Valstijų priešraketinės gynybos skydo dislokavimo pietuose.

Pirminėse derybose daugiausia dėmesio bus skiriama aptarti THAAD priešraketinės gynybos sistemos komplekso įrengimo išlaidas, veiksmingumą ir poveikį aplinkai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(16)
(6)
(10)

Komentarai (6)