„Sony“ paskelbė daug detalių apie virtualios realybės šalmą „PlayStation VR“: kaina, prekybos pradžia, techninės charakteristikos (Video)  (1)

Profesionalams skirtoje konferencijoje GDC 2016, kuri vyksta San Franciske (JAV), „Sony“ atskleidė daug detalių apie virtualios realybės šalmą „PlayStation VR“ ir nurodė jo kainą bei pardavimų pradžios datą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Po artimiausių konkurentų „Oculus Rift“ (599 $) ir „HTC Vive“ (799 $) kainų paskelbimo visi tikėjosi, jog „Playstation VR“ kainuos panašiai, bet „Sony“ žiūrovus maloniai nustebino paskelbdama, kad „PlayStation 4“ savininkai į virtualią realybę galės pasinerti už 399 JAV dolerius arba tiek pat eurų.

Verta paminėti, kad „PlayStation VR“ reikalauja specialios kameros „Playstation Camera“, kuri kainuoja 60 $ ir jos nėra komplekte. Taip yra dėl to, kad kai kurie vartotojai jau turi tokį priedą, todėl už VR prietaisą jie galės mokėti mažiau.

Galutinė „PlayStation VR“ versija aprūpinta 5,7 colių OLED ekranu su 1920×1080 pikselių rezoliucija ir 100 laipsnių matymo kampu. Reakcijos laikas yra mažesnis nei 18 ms, o atkuriamų kadrų dažnis siekia 120 fps. „PlayStation VR“ komplektą sudaro pats šalmas, ausinės, išorinis skaičiavimų blokas, visi būtini laidai, instrukcija ir demonstracinis CD.

Iki „PlayStation VR“ pardavimo pradžios „Sony“ pažadėjo daugiau nei 50 VR pritaikytų žaidimų. Dauguma iš jų gana paprasti, tačiau yra keletas labai įdomių projektų. Bendrovė teigia, kad virtualiajai realybei bus išleista net AAA klasės žaidimų. Pirmasis iš jų bus „DICE“ sukurta, pernykštė daugelio žaidėjų šaudyklė „Star Wars Battlefront“.

„PlayStation VR“ pardavimo pradžia suplanuota šių metų spalio mėnesiui.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TOPCOM
TOPCOM
(30)
(1)
(29)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: