Nejaugi iš ties taip pigiai? Panašu, jog taip: 3D spausdintuvas už 99 JAV dolerius (Video)  (4)

Amerikiečių startuolis „OLO“ sukūrė 3D spausdintuvą, kurį įsigyti galima į „Kickstarter“ svetainėje paskelbtą projektą investavus 99 JAV dolerius. Prietaiso kainą pavyko sumažinti iki minimumo, dėl to, kad spausdintuvas dalį savo poreikių patenkina naudodamas išmaniojo telefono įrangą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„OLO“ nėra abstraktus projektas, o veikiantis prietaisas, kuris pirmą kartą buvo pademonstruotas 2015 metais Niujorke ir ten apdovanotas „World Maker Faire Editor’s Choice Award“ prizu.

780 gramų sveriantis ir 172х115х148 mm dydžio prietaisas kainuoja taip pigiai, kadangi jis neturi tradicinių 3D spausdintuvų brangiausių komponentų. Vietoj savo procesoriaus ir susijusių komponentų naudojama išmaniojo telefono skaičiavimo galia, o vietoj akumuliatoriaus – keturios AA baterijos.

„OLO“ suderinamas su beveik visais išmaniaisiais telefonais ir palaiko „Android“, „iOS“ ir „Windows“ operacines sistemas. Trūkumų ji turi du: galimybę atspausdinti gan ribotų matmenų modelius ir gebėjimas dirbti tik su originaliomis spausdinimo medžiagomis.

„OLO“ susideda iš trijų dalių – pagrindo, kuriame įstatomas išmanusis telefonas, plataus rėmelio, kuriame spausdinamas modelis, ir variklio. Prie variklio prijungiama judanti plokštelė, ant kurios suformuojamas spausdinamas objektas. Išmaniojo telefono ekrano šviesa naudojama sutvirtinti skystus polimerus, kurie tarnauja kaip spausdinimo eksploatacinė medžiaga.

Kūrėjai atkreipia dėmesį, kad naudojant „Autodesk 123D Catch“ programinę įrangą, galite nuskaityti bet kokį trimatį objektą, automatiškai sukurti spausdinimo modelį ir 3D spausdintuvu jį pagaminti per 10 minučių. Pirmieji investuotojai „OLO“ gaus 2016 metų rugsėjo mėnesį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TOPCOM
TOPCOM
(25)
(4)
(21)

Komentarai (4)