„Bitės“ atsakymas: mūsų 4G internetas yra sparčiausias realybėje, bet ne testuose  (3)

Minties, kad siūlo greičiausią 4G internetą, „Bitė Lietuva“ atsisakyti nežada ir reklaminės kampanijos nutraukti nesirengia.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2016-03-30 „Bitės“ atsakymas: mūsų 4G internetas yra sparčiausias realybėje, bet ne testuose  (3)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Spaudos konferencijoje „Bitė Lietuva“ rinkodaros direktorius Pranas Kuisys patvirtino tą faktą, kad „Ookla“ (Speedtest) matavimo duomenimis, „Bitės“ 4G internetas yra sparčiausias. Jis įvardijo ir priežastis, kodėl šiais matavimais reikėtų pasikliauti bei apibūdino „Ookla“ tyrimo metodologiją.

Duomenys iš vartotojų

Pirmoje vietoje, remiantis „Ookla“ programėlės duomenimis 2015 m. II ir III ketvirtį, buvo „Bitė“, antroje – „Omnitel“, trečioje tarp Lietuvos operatorių – „Tele2”. „Bitės“ mobilusis ryšys aplenkė konkurentus du kartus: „Bitės“ 4G parsisiuntimo greitis siekė 43,04 Mbps, o nusiuntimo – 20,88 Mbps. Atitinkamai antrąją vietą Lietuvoje užėmusiai mobiliojo ryšio operatorei užfiksuoti 25,91 Mbps parsisiuntimo bei 11,79 Mbps nusiuntimo greičiai, o trečiąjį rezultatą pademonstravusiai bendrovei užfiksuotos 24,57 Mbps parsisiuntimo bei 10,39 Mbps nusiuntimo spartos.

„Naudojantis „Ookla“ interneto greičio matavimais, duomenys renkami minios apklausos būdu (angl. k. crowdsourcing). Už šiuos matavimus nė vienas operatorius nemoka, nes tai atlieka jų ryšio paslaugomis besinaudojantys žmonės. Mes esame įsigiję licenciją naudoti šios kompanijos prekinį ženklą“, – apie „Bitės“ santykius su kompanija, siūlančia interneto spartos matavimo paslaugas, sakė P. Kuisys.

Jis tvirtino, kad kompanija „Ookla“ greičio testo metu surinktus duomenis naudoja tinklo plėtros strategijai formuoti: „Mes tikriname, kur daugiausia klientų, kokį interneto greitį jie gauna, kada jie interneto kokybe patenkinti ir kur jiems jos pritrūksta. Pagal tai sprendžiame, kur reikia plėsti tinklą“, – teigė P. Kuisys.

Matuota daug vietų

Praėjusią savaitę kilo daug diskusijų, kurių metu aiškintasi, ar „Bitė Lietuva“ išties turi teisę vadintis „greičiausią 4G internetą“ teikiančiu operatoriumi.

Ta proga P. Kuisys patikslino šių metų pradžioje pateiktus duomenis.

„Bitė“ pranešė, kad per 2015 m. II ir III ketvirtį Lietuvoje atlikta kiek daugiau nei 37 tūkst. matavimų, kurie paskaičiuoti kaip korektiški ir tinkantys „Ookla“ greičio matavimams.

Didžioji dalis šių matavimų atlikti „Bitės“ tinkle – apie 14 tūkst. „Omnitel“ tinkle, kaip tvirtino „Bitės“ atstovai – 12 tūkst., likę 10 tūkst. – „Tele2” tinkle.

Kaip teikė P. Kuisys, „Bitės“ vartotojai interneto greitį matavo maždaug 70 – yje Lietuvos miestų ir miestelių, nors didžioji dalis matavimų atlikti Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje.

„Svarbu pabrėžti, kad matavimai vyksta ne važiuojant automobiliu, o bet kur, kur tų matavimų prireikia interneto ryšio vartotojams, – gatvėse, namuose, biuruose ir kitur“,– tvirtino P. Kuisys ir pridėjo, kad tai – visai kitokie tyrimai nei kad vykdo Ryšių reguliavimo tarnyba: esą ji matuoja tik iš automobilio, su vieno ir to paties modelio prietaisais.

„Jie nei prastesni, nei nevertintini. Jie tiesiog kitokie, atlikti remiantis skirtinga metodologija“, – sakė P. Kuisys.

„Mes norime remtis tais tyrimais, kurie mums leidžia spręsti apie galutinių vartotojų patirtį, kuri priklauso ne tik nuo interneto kokybės, bet ir nuo šimtų jų telefonų modelių ar vietos, kurioje jie tikrina interneto greitį“, – tvirtino rinkodaros direktorius.

Jis pabrėžė, kad viename Jungtinėje Karalystėje atliktame tyrime nustatyta, kad 80 proc. vartotojų internetu naudojasi būdami patalpose, likusieji 20 proc. – automobiliuose, keliaudami.

„Dėl to esame įsitikinę, kad „Ookla“ tyrimai geriau atspindi realią vartotojų patirtį“.

Jis tvirtino, kad ir kiti operatoriai, remdamiesi kitais matavimo įrankiais, gali tvirtinti, jog yra greičiausi.

Padarė daugiau tyrimų

Vartotojų teisių gynimo centras priekaištavo „Bitė Lietuva“ dėl nekorektiškų teiginių reklamoje ir atliko tyrimą, kurį sudarė dvi dalys – matuotas mobiliojo interneto greitis 55 Lietuvos miestuose ir visoje šalies teritorijoje apskritai. Tinklas matuotas remiantis „Rotten Wifi“ programėle, kurios paslaugą teikia „TelcoQ“.

Tyrimo rezultatai parodė, kad abejose tyrimo dalyse „Omnitel“ ir „Tele2“ mobiliojo interneto greičio matavimai dažnai buvo panašūs, tuo tarpu „Bitė Lietuva“ daugumoje kategorijų atsiliko.

Naujausi kovo viduryje paskelbti Ryšių reguliavimo tarnybos (RRT) matavimai rodo, kad „Omnitel“ klientai naudojasi sparčiausiu 4G mobiliuoju internetu didžiausioje Lietuvos teritorijoje. Antrą vietą duomenimis užėmė „Tele2“, o trečioji vieta liko „Bitei“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(9)
(11)
(-2)

Komentarai (3)