Brutaliais testais išaiškinti fiziškai tvirčiausi „iPhone“ modeliai  ()

Įmonė „SquareTrade“, kuri specializuojasi mobiliųjų įrenginių ir kompiuterinės technikos saugos srityje, išbandė trijų paskutinių „iPhone“ modelių atsparumą fiziniam poveikiui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ar iš visos modelių linijos „iPhone SE“ pasirodė besąs pats trapiausias, mažiausiai apsaugotas nuo drėgmės ir fizinių pažeidimų? Kai kuriais atvejais – taip. Tačiau galutinėje įskaitoje „iPhone SE“ pasirodė ne blogiausiai.

Šio modelio telefonas nustojo rodyti gyvybės ženklus mažiau nei po minutės, kai buvo panardintas į vandenį, 50 cm gylį. „iPhone 6s“ analogiškus kankinimus iškentė pusvalandį, o „iPhone 6s Plus“ po vandeniu veikė mažiau nei 10 minučių.

30 sekundžių išbandymą besisukančiojo centrifugoje „iPhone SE“ atlaikė neblogai, ant jo korpuso teliko keli smulkūs įbrėžimai. Tuo tarpu „iPhone 6s“ nepatyrė didesnių nuostolių, o „iPhone 6s Plus“ skilo stiklas.

Pats žiauriausias testas – telefono metimas iš 2 m aukščio tiesiai ant ekrano. Jo neatlaikė nė vienas iš „iPhone“ modelių, visų ekranai sudužo.

Kiek švelnesnė šio išbandymo versija – telefono metimas ant korpuso šono. „iPhone SE“ atlaikė 10, o abu flagmanai patyrė tik nedidelius kosmetinius nuostolius.

Ir, galiausiai, lenkimo testas. Norint sulenkti 4 colių SE, prireikė 72,5 kg apkrova. „iPhone 6s“ atlaikė 77 kg, o „iPhone 6s Plus“ susidorojo su 80 kg preso apkrova.

Todėl „SquareTrade“ telefonų atsparumą įvertino štai taip:

  • „iPhone SE“ – 5,5 balo (vidutinė rizika);
  • „iPhone 6s“ – 4 balai (vidutinė rizika);
  • „iPhone 6s Plus“ – 6,5 balo (vidutinė rizika).
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai ()