„Adata HD720 1TB“ apžvalga: ką reiškia kišenėje turėti terabaitą?  ()

Praėjusių metų vasaros pabaigoje kompanija „Adata“ pristatė išorinį kietąjį diską apsaugotame korpuse. Mes turėjome galimybę išbandyti 1TB talpos „Adata HD720“. Gamintojas šį kaupiklį pirmiausia siūlo aktyvaus poilsio ir kelionių mėgėjams. Jam suteikiama trijų metų garantija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Straipsnio rašymo metu „Adata HD720 1TB“ kainavo apie 66 eurus, o tai yra žema kaina tokios talpos išoriniams diskams, net su standartiniu korpusu.

Gamintojas sukūrė išties patikimą įrenginį, kurį galima naudoti sudėtingiausiomis sąlygomis. Kaupiklis gali nukristi iš 1,8 metrų aukščio ir nieko jam nenutiks. Be to, įrenginys yra atsparus drėgmei, dulkėms ir atitinka MIL-STD-810G 516.6 ir IP68 standartų reikalavimus, kurie kaupikliui po vandeniu 2 m. gylyje leidžia išbūti net 2 valandas.

Prietaiso danga turi tris apsauginius sluoksnius, o išorė padengta guma, todėl jis neslysta iš rankų ir yra atsparus nestipriems smūgiams.

Pats korpusas pagamintas iš aukštos kokybės ir tvirto plastiko, o viduje yra sandarinimo sluoksnis. Prietaisas sveria apie 220 g. Korpuso šonuose yra tvirtinimas kabeliui, kurį rasite komplekte.

Be padidinto atsparumo aplinkos poveikiui „Adata HD720“ turi ir daugiau „talentų“. Vienas iš jų yra „G Shock Sensor Protection“ technologija, kuri nustato kada išorinio kaupiklio vibracija pasiekia pavojingą ribą ir nutraukia visas įrašymo operacijas, o visa nukopijuota informacija išsaugoma.

Pavojui praėjus, visos operacijos atnaujinamos ir sėkmingai užbaigiamos. Specialus indikatorius parodo ar prietaisas yra šiuo metu veikia, taip pat savo pakitusia spalva bei mirkčiojimu praneša apie pasikeitusią būklę.

Abejonių kyla tiks dėl USB jungties dangtelio, kuris dažnai savaime atsidaro, o jį sandariai uždaryti pavyksta toli gražu ne iš karto. Tikėsimės, kad tik mums pateko nenusisekęs pavyzdys, tačiau Jums rekomenduojame prieš perkant į tai atkreipti dėmesį.

Sintetiniuose testuose „Adata HD720 1TB“ pademonstravo išoriniams diskams vidutiniškus rezultatus:

Dėl savo nedidelės kainos „Adata HD720 1TB“ bus įdomus ne tik keliautojams ir ekstremalams, bet ir eiliniams vartotojams, juk ir jiems gali nutikti nenumatytų situacijų, kada kaupiklis gali sušlapti arba nukristi.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TOPCOM
TOPCOM
(12)
(3)
(8)

Komentarai ()

Susijusios žymos: