Labai keistas statinys Estijoje lyg magnetas traukia žmones (Foto, Video)  (1)

Rummu – nedidelis miestelis šiaurinėje Estijos dalyje. Tačiau nepaisant savo dydžio, ši vieta tarsi magnetas traukia keliautojus, ypač mėgstančius nardyti, mat čia ypatingas statinys.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dabartinis Rummu povandeninis kalėjimas 1938 metais buvo Muru sovietinio kalėjimo dalis. Netoliese iškastas klinčių karjeras, kuriame kaliniai būdavo verčiami dirbti. Kai Estija atsiskyrė nuo Sovietų Sąjungos 1991-aisiais, šis karjeras buvo apleistas. Kartu buvo sustabdyta ir vandens drenažo sistema, todėl karjerą pripildė natūralus vanduo. Dabar ši vieta vadinama „mėlynąja lagūna“.

Kai vanduo užplūdo karjerą, visa klinčių kasybai naudota įranga ir kalėjimo pastatai bei angarai nuskendo. Dabar dalį statinių galima aptikti tik nardant.

Nardant po karjerą galima išvysti grandinėmis ir spygliuota viela apjuostą tvorą. Norint patekti į povandeninį kalėjimą, pirmiausia, reikėtų praplaukti pro aukštą plytų sieną. Nors vaizdas čia ganėtinai blankus, tačiau įmanoma dirstelėti į tamsų kalėjimo koridorių bei keletą langų.

Nardytojai taip pat gali patekti į kai kurias kameras, kuriose vis dar mėtosi aprūdijusios vinys, įrankiai ar kasimo įrangos dalys.

Šis karjeras yra neoficialus ir nesaugomas paplūdimys, tad čia visada lengva patekti.

Kita Rummu kalėjimo dalis buvo uždarytas prieš ketverius metus, o 7000 čia kalėjusių žmonių buvo perkelti į kitas patalpas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(31)
(3)
(28)

Komentarai (1)