Netikėtas incidentas: bepilotė skraidyklė ore įsirėžė į lėktuvą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

immortallt 2016-04-18 13:06
Įvesti baudžiamąją atsakomybę už šių taisyklių nesilaikymą bei parduodant supažindinti pirkėją su atsakomybe už taisyklių nesilaikymą.
Creatium 2016-04-18 15:00
"Netikėtas" incidentas...
kestutisz 2016-04-18 15:42
Taip taip, aitvarų pirkėjmas irgi - juos iškelt į didelį aukštį dar lengviau. Ir aišku uždrausti konstruoti garažiukuose, bo tik potencialūs biedni (turtingesni iš karto ims DJI Matrice 600 galintį pakelti 6kg krovinį) teroristai gali sugalvoti užsiimti tokiais visuomenei pavojingais dalykais.
Shinigami 2016-04-18 16:35
Įstatimų pažeidinėjimų nesumažins nauji įstatimai. Nes ir jie bus pažeidinėjami. Bausmių griežtinimas, už dronų naudojimo taisykles gali būti griežtinami, priklausomai nuo jų galimos padaryti žalos. Tik bus sunku rasti drono savininką. Nes abejoju, kad kas nors ateitu pasiimti to sudaužyto drono. O kaip nustatyti savininką? Buvo kalbu apie dronų registravimą. Galima registruoti dronus kurie parduodami paruošti skrydžiams, bet kaip registruoti dronus kurie yra surenkami iš dalių? Nors suregistravus visus paruoštus skrydžiams dronus tokių įvykių gal ir sumažėtu (nors abejuju). Nes dronus surinkinėja profesionalai kurie žino taisykles ir jų laikosi. Tik tie kurie perka jau surinktus dronus skraido po aerodromus.
immortallt 2016-04-18 17:13
Na daug kas tikrai nežino, kas neleidžiama. Informavimas įsigyjant būtų pirmas žingsnis. Griežta bausmė - baudžiamasis kodeksas - dar labiau paskatintų atkreipti dėmesį. O šiaip reikia pradėti diegti oro uostų teritorijoje automatinio nusitaikymo numušti drone'us oro uostuose. Patvirtinti reiktų tik žmogui. Tik čia įtariu nelabai dar yra kas pritaikyta, bet atsiradus paklausai, atsirastų ir pasiūla. Automatinis taikymasis jau yra. Ginklų turime pačių įvairiausių, tereikia atsirinkti, kas efektyviausia. net tą patį lazerį naudoti būtų galima, nes išlydyti daug nereikia, tik klausimas atsipirkimas, tai yra kiek daug brangiau kainuoja. O gal užtektų tiesiog paprasto šovinio, kuris sudega ore po tarkim 1-2km (kad nepradėtų ant galvų kristi).
obuglas 2016-04-18 17:31
Normalus bent kiek mąstantis žmogus suvokia, kad skraidyti oro uostų teritorijoje, virš kalinimo įstaigų, karinių bazių ir etc. yra neleidžiama. Nežinau nė vienos valstybės, kur tai būtų leidžiama. Kita situacija skraidymas renginių metu, virš miesto aikščių ir pan. - čia jau yra individualūs draudimai, kurių galima ir nežinoti.
mch0lic 2016-04-18 17:45
Lazeriai ne sprendimas nes gali pataikyt keleivinį ar krovininį orlaivį, ar supykdyt PETA iškepant paukštį. Kita problema, tokie oro uostai kaip heathrow ar dubai international yra gan milžiniški plotu, su šimtais lėktuvų kurie leidžiasi ir kyla kas 1-2 minutes, ten papraščiausiai nėra galimybių greitai ir saugiai kažką numušinėt neuždarant paklimo takų. https://www.youtube.com/watch?v=RAVxgF8tCmo?t=1m12s