Vasarą Lietuvoje prasidės įdomus eksperimentas su elektros apskaita: jei pasiteisins, bus diegiama visuotinai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Nukainotas 2016-04-20 13:25
Kas čia gali nepasiteisint? Reikia diegti ir kuo greičiau - juk labai patogu.
immortallt 2016-04-20 17:49
Kris Lesto pajamos, apmokestins už kiekvieną sutaupytą kwh, kaip negautas pajamas, ką padarė su saulės energetikos dviguba apskaita.
Evil Goku 2016-04-20 18:35
Kaip? Suprantu, kad yra naudinga matyti elektros suvartojimo diagramą, bet norint nustatyti kuris prietaisas suvartoja daugiausiai energijos, reikės ir diagramos su prietaiso įjungimo laiku.
01 2016-04-20 18:55
Aišku patogu:) tiekejas galės net ir nuotoliniu būdu pasikoreguot skaičiukus jei jam reikės, tarkim bus labai šilta žiema ir tie kurie naudoja elektra geoterminiam staiga pradės jos vartoti per pus mažiau, arba bus labai šviesios dienos ir ilgi šviesūs vakarai,apskritai puiki vasara, su nuostabiu oru ir visi sėdės prie ežerų ir nenaudos elektros tiek kiek sėdėdami nykiais lietingais vakarais namie prie apšvietimo:)) Žiauriai patogu:) O jūs galėsite džiaugtis diagramom:)))) Win-Win situacija. Kaip gerai.
01 2016-04-20 18:58
Joks verslas neinvestuoja į nieką nė cento ir nieko netobulina jei tik nemato iš to naudos ir pelno visų pirma sau pačiam. Negi dar nedaėjo? ))
Atk 2016-04-20 19:42
Neziskyt jūs kaip surūgę seniai. Gal iš tikrųjų geras sprendimas ir ne visi sau tik kišenes nori prigrūsti, o jei ir prigrūs, paskui gėda taps ir ką nors naudingo nuveiks už tuos pinigus, bet nereikia jo barti ir kritikuoti, tada jo sąžinė mažesnė tikimybė, kad suveiks. O gal net ir mintyse jis nieko tokio neturėjo, o jūsų jau kokios tamsios mintys.
01 2016-04-20 20:04
Klausimas - nors vieną verslą esas sukuręs lietuvoje, nors ir nedidelį, tarkim 10-20 darbo vietų? Tiesiog paprastas labai konkretus klausimas, iš tolo nei pašaipa, nei abstraktumas ar kitkas. ?
SaMaras 2016-04-20 20:57
Elektros vartojimas iš esmės nemažėja, senstantys tinklai, dažnai nuo sovietinių laikų reikalauja rekonstrukcijų, sumažėjus vartojimui galima neinvestuoti (dar kurį laiką eksploatuojant seną įrangą) arba investuoti mažiau. Pingant alternatyviems energijos gavybos būdams reikia nepramiegoti ir išlikti konkurencingais.. o įmonės (kurių suvartojimo nėra ko lyginti su gyventojais) seniai naudojasi šiomis paslaugomis ir niekas ten konspiracijos teorijų nekuria.
01 2016-04-20 21:03
ir išmokite pagaliau skaityti ir suprasti kas iš tikro norima pasakyti:) pvz: "Naujoji technologija vartotojams leis stebėti realiu laiku naudojamos elektros kiekius ir padės sutaupyti." Net vidutiniškai išsilavinęs ir bent ilgiau nei 30 metų šioje planetoje gyvenantis statistinis individas supras, kad tai reiškia: "Naujoji technologija naudojamos elektros kiekius ir jos vartotojus leis stebėti realiu laiku ir padės mums sutaupyti." Žodžių ir raidžių pakeitimai minimalūs - reikšmės pasikeitimas - totalus. Bet jei jums patinka labiau tai per rožinius akinius skaitykit tiesiogiai o ne tarp eilučių:) Jums rinktis:)
HDi 2016-04-20 21:46
O kas pasikeičia nuo to, jei Tave stebės kiaurą parą, jei elektros nevagi, už ją susimoki laiku ir tiek kiek reikia? Galvoji niekas nestebi Tavo telefono? Norėtų tai dar ir pasiklausytų, ne tik žinotų kur esi, jei būtum kam nors įdomus. Kad tokios sistemos pagrindinis tikslas ne vartotojams, tai faktas. Kaip kažkas ir minėjo, niekas šiaip sau pinigų neinvestuoja. Bet galima pasigilinti, kiek kainuoja suadministruoti visas įmokas už elektrą? Kiek kainuoja kontrolieriams važinėti patikrinti skaitkliukus, jų kuras, darbo užmokestis? Kiek kainuoja sustikrinti ar bobutės gerai skaitliuką nurašė, o čia dabar tik pyst ir viskas kompo ekrane. Ir jei pereit per grandinę tai gal ir dar kažkokių pareigybių atrastume, kuriom krūvis nusiims, o visai tai reiškia tik tai, kad kažkam krūvis nusiims, kažkas neteks darbo, tai apie neigiamą pusę reiktų žiūrėti iš šios perspektyvos, o čia kad vartotojai galės pasitikrinti realiu laiku, kiek alektros vartoja, tai tik vartotojams ir skirta, negi bus antraštė, kad dėl naujos technologijos darbo netes dešimtys ar šimtai darbuotojų? Iš vartotojų sąžiningai elgiantis nematau jokių trūkumų.
01 2016-04-21 00:00
"Kad tokios sistemos pagrindinis tikslas ne vartotojams, tai faktas. Kaip kažkas ir minėjo, niekas šiaip sau pinigų neinvestuoja. Bet galima pasigilinti, kiek kainuoja suadministruoti visas įmokas už elektrą? Kiek kainuoja kontrolieriams važinėti patikrinti skaitkliukus, jų kuras, darbo užmokestis? Kiek kainuoja sustikrinti ar bobutės gerai skaitliuką nurašė, o čia dabar tik pyst ir viskas kompo ekrane. Ir jei pereit per grandinę tai gal ir dar kažkokių pareigybių atrastume, kuriom krūvis nusiims, o visai tai reiškia tik tai, kad kažkam krūvis nusiims, kažkas neteks darbo, tai apie neigiamą pusę reiktų žiūrėti iš šios perspektyvos, o čia kad vartotojai galės pasitikrinti realiu laiku, kiek alektros vartoja, tai tik vartotojams ir skirta, negi bus antraštė, kad dėl naujos technologijos darbo netes dešimtys ar šimtai darbuotojų? Iš vartotojų sąžiningai elgiantis nematau jokių trūkumų." Šaunuolis, ne rimtai, teisingai mastai, be jokios pagiežos rašau. Ne kažkas o aš ir rašiau, kad verslas neinvestuoja ne cento jei pirmiausiai nemato naudos sau. Tai bet esmė ir yra kad labiausiai jie ir sutaupys, kaip tu teisingai ir rašai ir mastai - elementariai ši investicija jiems leis ženkliai susimažint kaštus administravimui. T.y. kitais žodžias - jie sutaupys. Bet dabar gryžk į pradžią ir paskaityk dar kartą:)))) O rašo gi kad MES SUTAUPYSIM. Kurioj nesikeikiant vietoij???? bezdalai:)))Tai va. Va tas proto pis..mas labiausiai ir siutina.
HDi 2016-04-21 00:32
Nu kodėl pisimas, aš rengiant butą ketinau susidiegti https://openenergymonitor.org/emon/ bet kažkaip pagailejau pinigų, bet jei nemokamai gausiu tai, kad ir su mažesniu funkcionalumu tai why not? Dabar yra skaitliukas, ir iš esmės niekam neįdomu ką jis ten ir kada prisuka, o jei matysi grafikus realaus naudoto galingumo konkrečiu laiku, tai žiūrėk pamatysi, kad kažkoks neaiškus suvartojimas kai tu miegi ar būni darbe, pasigilinus atrasi kad koks vandens šildytuvas be reikalo šildo vandenį, tai manau logiška, kad galima sutvarkyti kad tuo metu nesildytu, iš ten ir nauda vartotojui. Kalbu nes panašiais tikslais norėjau įsidiegti tokia sistema, aišku ji mandresne kažkiek bet vistiek.
01 2016-04-21 01:54
Matau, kad sutikau panašių pomegių ir mastymo žmogų, tas tikrai džiugina šitame paprastai tik vienas kito įžeidinėjimų o ne kostruktyvių diskusijų komentarų žvėryne:))) Ten tikrai smagi įranga, dėkui už linką, visai įdomu. Ar ką nors bent panašaus pasiūlys šitie "nemokamai" aš tiesą sakant tikrai stipriai abėjoju, bet kartais ir jie daro klaidų, neapsižiūri ir duoda daugiau, mes kartais ne tik pralošiam o ir išlošiam arba kitaip tariant nebūtinai vien tik šunsnukiai ir jų pusėje:) Visokio plauko idealistų ir maištininkų neišvengiamai visad pasitaiko net ir toje pusėje ir dėl to pasaulis dar kuri laiką išlieka gražus ir žavus:). Bus matyt, pagyvensim pamatysim. Gražaus laiko HDi
Nerkus 2016-04-21 04:59
Turbut uz si el. skaitliuka ives abonementini mokesti, na tipo nustaitymo mokesti, kaip padare su distanciniais vandens skaitliukais.
aurimokas 2016-04-21 09:00
Bus ta pati tragedija kaip su karsto vandens skaitliukais, kur uz tai kad karsto vandens tiekejai nusiraso patys duoemnis, turi dar sumoket daugiau nei 1 eur "aptarnavimo" mokesti uz kiekviena skaitliuka esanti bute, be galimubes tureti senaji skaitliuka ir nemoketi pinigu uz nieka. Reikia tik dziaugtis, kad elektros skaitliukas bute buna tik vienas o ne keli, nes turbut irgi reiktu uz kiekviena moketi, kaip ir sioje istorijoje. http://www.delfi.lt/verslas/energetika/ ... d=65679706 Isvis tokie monopolininkai be gyventoju sutikimo net neturetu turet teises savo nuoziura keist kazko, uz ka reiks papildomai moket, bet pas mus per daug monopolija giliai ileidus saknis, kad ja butu galima suvaldyt.
immortallt 2016-04-21 09:07
HDi, pasidomėk, kaip paskaičiuotas mokestis už elektros pasaugojimą iš fotovoltoninių elementų. Jie gauna elektrą brangiausiu tarifu, kuris ir 2x didesnis būna dieną, nei vakare/naktį. Grąžina atgal pigesnę elektrą. Šio efekto iš kainos neatėmė. O mokestis panašu paskaičiuotas paprastai - pilna suma už elektros perdavimą. Kitaip sakant, šita schema labai pelninga Lesto. Lesto šiaip nėra normali akcinė bendrovė ir pelnas nėra pirminis tikslas. Šiuos skaitliukus diegia kol kas kaip eksperimentą, ateityje tai taps privaloma tinklo dalis, kai vis daugės smulkiųjų elektros gamintojų, augs elektros vartojimas ir tinklo balansavimas taps vis sudėtingesnis. Kitaip sakant, jei neinvestuos dabar, ateityje bus žiauriai atsilikęs tinklas, į kurį reikės investuoti paskubomis ir labai daug. Skaitliukas pas mane naujas, jokio aptarnavimo mokesčio už skaitliuką nėra. Kažkaip man atrodo, kad nusikalbi.
aurimokas 2016-04-21 11:24
Straipsni skaitei? Ar pas tave naujas skaitliukas, bet ne tas, kuris pats perduoda duomenis?
Atk 2016-04-21 11:34
Verslas tai nevisai, tai kuo turėtų užsiimti žmogus. Bet geriau jau verslą dirbti, nei pensiją gauti. Bandyt sąžiningai kažką pardavinėti, gaminti ir uždirbti. Bet aš taip nieko plačiai neparduodu, kiemsargiu dirbau 3 mėn... Broliui pagal užsakymą kai kuriuos dalykus pdariau, jis sumokėjo, bet ten daug neuždirbau. Dar vieną schemą dariau vienam žmogui iš australijos, aš jam išsiunčiau paštu ją, ji 50 eurų atsiuntė pirma. Va tik tokį verslą turėjau. O tai tai visur verslas ir visi stengiasi kaip ik daugiau pinigų pasiimti, bet turbūt yra r vienetai daugmaž sąžiningų. Gal ir daugiau jų. Bet nereikia aklai prieš bet kokią naujovę priešintis. Matau aš nemažai pliusų toje naujovėje. Aišku gal geriau būtų kad ir nešvaisytų pinigus, bet jėga jų nereikia versti ir grubiais žodžiais, tai tik apsunkins situaciją, o gal iš tikro paseno tie seni skaitikliai ir geriau juos pakeisti. Kaip pavyzdžiui juokinga ir liūdna istorija, ateina žmonės prie seimo ir streikuoja, piktinasi. Tuo pačiu sotina šėtoną ir viską gadina. Nori teisingumo. Bet pažiūrėk, jei kas nieko nedirba ir gauna daug pinigų ar jis skųsis, kad neteisinga, kokia neteisybė, ar surasi tokių paraiškų, kodėl kitas dirba nuo ryto iki vakaro, o aš tiek mažai dirbų, kas taip pasakys? O jei žmogus mažiau gauna nei kiti, tai pilna paraiškų bus. Todėl ta teisybė žmogaus yra iliuzinė ir netikra, o nori jis teisybės. Valdžioje dirba tie, kurie negalės nieko gero padaryt, todėl už juos geriau nebalsuot, iš vis nevaikščiot į jokius rinkimus vadų jokių. Aš ir nevaikštau, taip bus geriau, nedėt geriau atsakomybės ant pečių to, kas ir taip aišku, kad tik su tokia atsakomybe jis tik dar daugiau klaidų pridarys ir vargo...
HDi 2016-04-21 12:45
Prie ko čia gamyba iš saulės ir tik vartojimas? Kas jiems trukdo dabar Tave papildomai apmokestinti už "negautas" pajamas ir kas pasikeis kai realiu laiku galės matyti? Viena yra dviguba apskaita už gamybą ir suvartojimą, kita kai tik vartojimas, jokio pagrindo apmokestinti už mistinius "nesuvartotas kWh. Nes realiai tą galima padaryti ir dabar.
immortallt 2016-04-21 13:06
Dėl sutaupytų - norėjau pajuokaut, nepavyko