„Google“ laimėjo 11 metų trukusią kovą su rašytojais  ()

„Google“ laimėjo 11 metų trukusį bylinėjimąsi su rašytojais dėl savo didelės apimties knygų nuskaitymo projekto po to, JAV aukščiausiasis teismas atmetė rašytojų apeliaciją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Teismo sprendimas yra galutinis ir neskundžiamas.

JAV aukščiausiasis teismas neleido Autorių gildijai apskųsti 2013 metais federalinio teismo priimto sprendimo, kuris yra laikomas itin svarbiu su autorių teisėmis susijusiu sprendimu skaitmeninėje eroje.

Daugiau nei dešimtmetį trukusio bylinėjimosi metu autoriai ir jų rėmėjai teigė, kad „Google“ neteisėtai nuskaito ir skaitmenina milijonus knygų jų autoriams nemokėdama jokių kompensacijų.

Tačiau federalinis teisėjas Denny'is Chinas nusprendė, kad milžiniškos apimties „Google“ projektas, leidžiantis vartotojams ieškoti knygų ir skaityti knygų ištraukas, nepažeidžia autorių teisių įstatymo.

Po pirmadienį priimto teismo sprendimo „Google“ išplatintame pareiškime sakė: „Esame dėkingi, kad teismas sutiko palaikyti apeliacijos teismo sprendimą, kuris teigia, kad „Google Books“ yra projektas, atitinkantis autorių teisių įstatymo nuostatas. Šis produktas veikia tarsi kartoteka skaitmeniniame amžiuje ir suteikia žmonėms naują būdą rasti ir nusipirkti knygų tuo pačiu didindamas susidomėjimą autoriais.“

Praėjusių metų spalį JAV apeliacinis teismas atmetė Autorių gildijos argumentus, kad dėl „Google Books“ projekto jie praras pajamų, nes esą suteiks vartotojams nemokamą prieigą prie knygų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: lrt.lt
lrt.lt
(21)
(1)
(20)

Komentarai ()