„Google“ sveikinimas Lietuvai – išradingumui ribų nėra  (6)

Interneto paieškos milžinė „Google“ antradienį, vasario 16-ąją, lietuvius sveikina su Lietuvos valstybės atkūrimo diena.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ta proga savo logotipą pakeitė lietuviškos trispalvės spalvomis, o jo viduryje atsidūrė Gedimino pilies bokštas.

Paspaudus ant logotipo naršytojai nukreipiami paiešką, kurioje automatiškai įvesti žodžiai: „Vasario 16“.

Tiesa, tokį sveikinimą Lietuvai šiandien mato tik naudojantys lietuvišką paieškos sistemos versiją. Kitose valstybėse šis logotipas nerodomas.

„Google“ dažnai pakeičia savo logotipą primindama naršytojams svarbias, įsimintinas datas, ar pasveikindama su šventėmis. Pirmą kartą „Google“ logotipai modifikuoti 1998 metais.

Tuomet papuošimai buvo nedrąsūs, nebuvo atitolstama nuo pagrindinės logotipo išvaizdos, o progos, kuriomis šie pakeitimai buvo rodomi – neišradingos (amerikiečių švenčiama Padėkos diena, „Google“ beta versijos išleidimas, „Degančio žmogaus“ meno ir saviraiškos festivalis.

Vėlesniais metais progų keisti pagrindinio puslapio išvaizdą vis daugėjo, o pakeitimai buvo vis išradingesni.

Ši amerikiečių įmonė, nepriklausomybės atgavimo proga, be abejo, pirmiausiai pasveikino savo tautiečius – jie taip daro nuo 2000 metų ir šios nacionalinės šventės minėjimo nepraleidžia.

Taip pat tai nėra pirmas kartas, kai „Google“ sveikina būtent lietuvius. Paieškos milžinė yra kelis kartus sveikinusi ir su Vasario 16-ąja, su Valstybės diena (Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo diena). Įdomu, kaip kompanija nustebins mus kitąmet.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(32)
(6)
(26)

Komentarai (6)