2TB nešiojamas SSD už atskiro kompiuterio kainą: ko galima tikėtis iš tokios investicijos? (Apžvalga)  ()

Šįkart gavau išbandyti neeilinį daiktą, skirtą profesionalams – mobilų 2TB talpos „Samsung T3“ SSD. Išoriniai mechaniniai diskai yra tinkami atsarginėms duomenų kopijoms, filmų ar muzikos kolekcijoms, tačiau žmonėms, dirbantiems su aukštos raiškos vaizdo įrašais ar nuotraukomis reikalingas ir didžiulis greitis – „Samsung T3“ tą pasiūlyti tikrai gali. Tiesa, šis 2TB talpos išorinis SSD kainuoja kiek daugokai – apie 800 eurų. Ar šis daiktas yra vertas savo kainos?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mažas ir elegantiškas

„Samsung T3“ yra stebėtinai mažas – jo dydis yra maždaug toks pats, kaip 3-4 vidutinio dydžio USB atmintinių, t.y. toks daiktas telpa į bet kurią kišenę ir apskritai, beveik bet kur. O ir sveria šis daiktas tik 53 gramus. Ko gero, išorinio SSD ant savo sienos nekabinsite, bet „T3“ yra minimalistinio ir elegantiško dizaino. Jis teturi vieną USB-C jungtį, o šalia jos yra ir veikimą indikuojanti LED lemputė. Nesitikėjau, kad šis SSD bus toks mažiukas ir lengvas – malonu.

Pakankamai spartus net ir 4K video redagavimui

„Samsung“ teigimu, „T3“ turi iki 450 MB/s įrašymo greitį, tiesa, greitį gali sumažinti naudojama jungtis (jeigu ji lėtesnė, negu USB 3.0) arba jūsų kompiuteryje esantis lėtesnis kietasis diskas. Nusprendžiau išbandyti kelis testus ir „T3“ palyginti su mano kompiuteryje naudojamu SSD („SK Hynix SC305“).

Nors testuose „T3“ gan žymiai atsilieka nuo mano kompiuterio SSD, tačiau kitokio rezultato tikėtis būtų naivu – juk „T3“ yra išorinė laikmena. Ir tai vis tiek yra greičiausia išorinė laikmena rinkoje. Bet pagalvojau, kad testų negana ir reikia išbandyti „T3“ realybėje – iš savo kompiuterio SSD į „Samsung T3“ pabandžiau perkelti 4 sezonus „Arrested Development“, sveriančius 10.2GB.

Viskas buvo perkelta per maždaug 37 sekundes, vidutinis perkėlimo greitis buvo apie 275 MB/s – į eilinį USB tokį kiekį failų sukelti užtruktų žymiai ilgiau. Būtent todėl galiu rekomenduoti „Samsung T3“ dirbantiems su fotografija ar vaizdo įrašais.

Galimybė apsaugoti savo duomenis

Jeigu maksimaliai rūpinatės savo apsauga ir privatumu, su „T3“ jaudintis nėra dėl ko, kadangi šiame SSD yra iš anksto įrašyta AES 256 bitų duomenų šifravimo įranga, apsauganti jūsų duomenis slaptažodžiu. Jeigu slaptažodį pamiršote – SSD galite išmesti, nes „pamiršau slaptažodį“ mygtukas neegzistuoja, o nulaužti AES 256 šifravimą gali tik superkompiuteriai.

„Samsung T3“ – brangus, bet atrasiantis savo pirkėją daiktas

Aš nemanau, kad „Samsung T3“ taps labai populiariu pirkiniu Lietuvoje, kadangi tikrų profesionalų, dirbančių su vaizdo įrašais ar fotografija, mes turime nedaug, o kitiems toks daiktas nėra labai reikalingas. Be to, „Samsung“ labai aiškiai nubrėžė liniją tarp profesionalų ir neprofesionalų – pigiausias 250GB talpos „T3“ kainuoja apie 135 eurus, tuo tarpu mano bandytas 2TB talpos modelis kainuoja apie 800 eurų. Tokį daiktą įperka tik profesionalai, bet jis – tikrai kokybiškas ir rinkoje šiuo metu geresnių neabejotinai nėra. Lengvas, kompaktiškas, spartus ir saugus – būtent toks yra visiems profesionalams būtinas „Samsung T3“ išorinis SSD.

 

 

Galima įsigyti: Fortakas.lt, Skytech.lt

http://blog.murinas.lt/

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
Autoriai: Erik Murin
(5)
(1)
(4)

Komentarai ()