Nutenkintos septintosios kartos „Intel Core“ lusto specifikacijos

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Creatium 2016-05-04 09:36
Rūpūs miltai. Tai dabar laukt naujos kartos ar imti Skylake?
Jumbo 2016-05-04 15:51
+0.1% performance increase.
Arwis 2016-05-04 17:44
Imk skylake nes Intelis nebetures tokiu performance gains kaip kadaise su Sandy Bridge. Esme tame kad jie jau pasieke moores law limita ir nebegali taip greitai didinti skaiciavimo pajegumu, todel pries kelis menesius buvo paskelbe apie nauja verslo plano pletimosi krypti kur pagrindinis fokusas bus energijos efektyvumas ir skaiciavimu optimizavimas. Todel per ateinancius kelis metus nereiketu nieko tiketis is Intel kad butu WOW!
lucy 2016-05-04 18:02
LOL... pasiekė limitą? Jei AMD būtų neperėjus ant visokių low-power nesąmonių tai nebūtų tie prieaugiai po 1% po kiekvienos kartos. Geriau sakyk užmigo ant lauro lapų. Kur yra normali konkurencija a.k.a dabar visokie telefonai tai ten ir padaroma kažkas į priekį vienokiu ar kitokiu būdu.
Evil Goku 2016-05-04 18:56
Jau pasiekti dabartinės koncepsijos procesorių tobulinimo limitai. Kad padidintum spartą tuo pačiu 1% dabar reikia skirti nepalyginamai daugiau išteklių negu reikėjo investuoti prieš 10 metų. Dabar nebegali tiesiog sumažinti tranzistorių dydį. AMD iškrito, nes nesugebėjo palaikyti Intel procesorių tobulėjimo spartos, dabar tos spartos nesugeba išlaikyti ir Intel. O ir dabartinių procesorių spartos lubos jau visai čia pat. Kad procesoriai vėl pradėtų sparčiai tobulėti reikalingas fundamentalus proveržis.
lucy 2016-05-04 21:36
Bla bla... tas reikalingas fundamentalus proveržis vadinasi "konkurencija", nes kai tik ji dingo dingo ir visi tobulėjimai, nes iš AMD jokio atsako nebuvo. Intelis melžia tą pačią karvę ir viskas. Ir kam jiem kišti pinigus kažkur į naujas technologijas jei iš to jiems naudos jokios? Aišku tokiam kaip tau gali straipsnelių prirašinėti jog pasiekti limitai ir tt. Esmėje norėtų rastų kaip paspartinti dar toli iki teorinio limito, tiesiog ekonomiškai neapsimoka. LOGIKA.
Xdmin 2016-05-04 22:04
Galbut Intelis ir turi koki kozeri, bet teisingai pastebejai, nera konkurento, kam ta kozeri dabar naudot. O siaip klausimas, kam dabar tos CPU galios truksta? Skaiciuojant Pi skaicisu po kabeblio ar kazkur realiau? Ar padvigubejusi CPU galia duotu akivaizdzios naudos? Pvz kai hhd pakeiti i ssd, tai bent pajauti kad pakeitei. O gal visgi softas stabdo?
Evil Goku 2016-05-04 22:43
Tai konkurencija todėl ir dingo, nes AMD nesugebėjo tobulinti procesorius, nes tai tapo velniškai sudėtinga. Intel jau irgi pasiekė lygį, kai nesugeba jų spartinti. Stipriai mažinti tranzistorių jau nebeleidžia fizikos dėsniai. Tokiose mažuose matmenyse jau pasireiškia kvantų mechanika. Konkurencija tik sumažintu procesorių kainas. Naivu tikėtis, kad Intel sugebėtu "apeiti" fizikos dėsnius, jei atsirastu konkurentai. O realus teorinis limitas jau čia pat.
Xdmin 2016-05-04 22:56
Tuomet atejo laikas tobulinti softa. Kazkada RAM buvo skaiciuojami kilobatais o procesorius Mhz ir viskas veike, pasikeite tik blizguciu kiekis. Nekalbu apie mokslines ar nisines uzduotis, bet kasdieniam naudojimui, kad ir tas pats internetas, nera kazkokio soko lyginant dabar ir anksciau, apart grafikos (FHD vietoj 240p) ir blizguciu/animaciju.
Simplicity 2016-05-04 23:20
perrinkt, nes net ir šiandien jis kuo puikiausiai susitvarko su visomis užduotimis. Nežinau, jei artimiausiu metu tektų keisti kompiuterį, tai tikrai nelaukčiau kol pasirodys koks nors i5-7700K, o pasiimčiau i5-6600K su PCI-E (ar m.2) SSD ir 16GB RAM.
Creatium 2016-05-05 00:48
Na, nereikia labai pasakot kaip anądien viskas sklandžiai veikė. Kompiuteris krovėsi keletą minučių, programas atidarinėjo taip pat keliasdešimt sekundžių ar porą minučių, grafikos galimybės buvo labai ribotos, įvairius programinius skaičiavimus atliko irgi ne per greičiausiai. Tikrai yra skirtumas tarp ano meto ir dabartinio kompiuterio, kuomet OS pasikrauna per kelias sekundes, gigabaitinius failus atidaro per keliasdešimt sekundžių, geba real-time taikyt efektus ar filtrus and video playback'o, eksportuoja vos kelias minutes ir pan. EDIT: O lucy turi matyt keistą ir iškreiptą suvokimą, kad Intelis dabar galės kasmet pristatyti po naują procesorių be jokių normalių greičio patobulinimų ir nebankrutuoti, nes vartotojai juos pirks kaip karštas bandeles. Taip nebus. Ir jeigu Intelis su viskuo užstrigs ilgesniam laikui, tai bus nelabai gerai.
Vytax 2016-05-05 09:59
Iš lėto miršta x86 procesorių rinka. Niekas į šią sritį daugiau nebeinvestuoja. Net tas pats Intel karpo išlaidas ir atleidinėja darbuotojus. http://www.theregister.co.uk/2016/04/30 ... cancelled/ Panašu, kad ateitis priklauso ARM procesoriams. Kur išties egzistuoja efektyvi konkurencija ir milžiniška pasiūla skirtingų variantų. Tik klausimas kada bus lūžio taškas. Spėju pirmiausia nuo Intel procesorių pabėgs Apple su Mac/MacBook kompiuteriais. Po to prie ARM masiškai pereidinės visa serverių rinka. Na ir galiausiai liks tik Microsoft kuri, kaip įmanoma temps laiką. Tačiau galiausiai pasiduos ir jie.
Simplicity 2016-05-05 10:15
Neskubėk laidoti, nes ARM procesoriai iš to paties silicio yra kepami ir anksčiau ar vėliau atsirems į tuos pačius dalykus. Mano nuomone, net jei bus perėjimas nuo x86 prie ARM, tai bus toks lėtas procesas, kad tu dar spėsi anūkų sulaukt. Greičiausiai bus taip, kad ir toliau ARM ir x86 sugyvens draugiškai ir ras savo pritaikymą.
elcucuy 2016-05-05 10:47
Procesas ne lėtas - linuxe praktiškai daugelis dalykų jau veikia ant ARM, tad ant serverių nebus problemų. Apples Ipad Pro orentuojasi jau į daugiau nei į "consumption device" - su juo jau galima šiokį tokį darbą nuveikt ir labai tikėtina, kad mažasis Macbook ateity gaus Apples firminį ARM (galbūt apple jau portina OSX ant ARM). Google nori sulieti androidą su chrome OS ir visa tai žinoma veiks irgi ant ARM. Čia tik MS graudžioj padėty su ARM.
Simplicity 2016-05-05 11:27
Nenoriu veltis į Linux vs. Windows karą, nes būtent į tą pusę ją bandot pakreipt. Kaip jau rašiau, abi architektūros ras savo pritaikymą ir nereikia čia nieko laidot. p.s. Kiek jau dešimtmečių Microsoft ir Windows laidojat?
Vytax 2016-05-05 13:23
Situacija tokia, kad daugiau naujovių pamatysime ARM procesorių rinkoje. O Intel leis vis naujas procesorių serijas, tačiau jos vis mažiau kuo skirsis tarpusavyje. O arši konkurencija ARM rinkoje sukurs tokią situaciją, kai tas pats našumas ARM architektūroje kainuos gerokai pigiau.
Simplicity 2016-05-05 15:03
O kur garantijos, kad ARM rinkoje neatsitiks taip, kaip nutiko Intel ir AMD kovoje? AMD labai puikiai laikėsi, bet paslydo ir numirė. Tas pats gali būti ir su ARM- vienus nupirks, kiti nesugebės konkuruoti, o kažkas visu tuo pasinaudos. Kaip bebūtų, gaminti procesorius, tai ne tas pats kas bandeles kepti- su kickstarteriu neprasisuksi. Aš neturiu nieko prieš ARM, bet sakyti, kad tai yra kompiuterijos ateitis dar gerokai per anksti. Ant x86 stovi milijardinės korporacijos ir vien tik linux ar Apple pastangų neužteks šiai platformai numarinti. Naivu tikėtis, kad toks programinės įrangos gigantas kaip Microsoft, lyg kokia Nokia, sėdės skęstančioje valtyje ir iš paskutiniųjų laikysis įsikibęs x86. Laikas parodys. Pamąstymai ir spekuliacijos apie Apple ir jų OEM ARM. Ar jie portins OS X į ARM labai priklausys nuo to, kokia dalis Mac savininkų be OS X naudoja ir Windows. Jei pakankamai didelis skaičius Mac vartotojų negali gyventi be Windows, tai jų poreikių ignoravimas būtų kaip šūvis pačiam į koją. Nebent x86 platformą paliks PRO gaminiams (darbui), o facebook vartotojams duos kažką tarp OS X ir iOS. Vis tiek, daugumai vartotojų kompiuteris reikalingas tik į facebooką įlįst, filmą pažiūrėt ar muzikos pasiklausyt.
lucy 2016-05-05 18:44
X86 turi didelį bagažą "legacy" nesąmonių, tiksliai nepamenu kiek metų jau velka visą ta compatibility mėšlą (30+ metų?). Arm iš principo verčiasi kažkas reduced nepamenu net Vnz kas netingi gali pasigooglint. Tobulėt tikrai yra kur, nebūtina dažnį kelt ar pastoviai viską mažint.