Ateities kompiuteriai šiandien: ko iš tikro vertas universalusis transformeris „Lenovo Yoga 500-15“ (Video apžvalga)  ()

Nešiojami kompiuteriai vis dažniau tampa daugiafunkciniais įrenginiais. Gamintojai neriasi iš kailio tam, kad patenkintų naudotojų poreikius ir išleidžia vis įdomesnius konstruktyviniu požiūriu įrenginius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

 Jūsų dėmesiui – nešiojamas kompiuteris-transformeris „Lenovo Yoga 500-15“, kuris turi 360 laipsniais vartomą korpuso dizainą.

Ar „Lenovo“ transformeris siekia tapti planšete filmams, nešiojamu kompiuteriu darbui ir žaidimams skirtu įrenginiu? Ar jam toks užmojis pasiekiamas?

Pažiūrėkime, koks jis ir ką siūlo.

Dizainas ir ypatybės

Nepaisant to, kad visi pastaruoju metu aktyviai reklamuoja ergonomiškus ir kompaktiškus modelius, testuojamas „Lenovo Yoga 500-15“ yra pakankamai didelis pagal savo gabaritus įrenginys. Sveria nešiojamas kompiuteris taip pat nemažai – kiek mažiau nei 2 kg.

Nešiojamas kompiuteris pagamintas iš plastiko (išorė) ir iš aliuminio (vidus) ir jį malonu laikyti rankose nepaisant to, kad ir sveria jis nemažai. Bendrai surinkimo kokybė yra pakankamai solidi. „Lenovo“ šiam kompiuteriui pasirinko plastikinę išorinę korpuso dalį, kuri gal ir nesijaučia dėl to kaip premium klasės medžiaga, tačiau iš tikrųjų yra maloni lietimui ir lengvai valoma. Plotas aplink klaviatūrą yra tamsaus šlifuoto aliuminio, todėl tai, be abejonės, įvertins metalo mėgėjai. 

„Lenovo Yoga 500-15“ ekranas patikimai ir tvirtai sukabintas su pagrindine korpuso dalimi: vyriai yra metaliniai, nors ir dengti iš viršaus plastiku. Ekranas iš tiesų vartomas visais 360 laipsniais aplink savo ašį ir paverčia kompiuterį gan storu planšetiniu. Šiame režime klaviatūra ir jutiklinis kilimėlis atjungiami. Perjungimas tarp režimų yra gana sklandus ir paprastas. Sukasi kompiuteris gerai; ta prasme tvirtai laikosi kiekvienoje padėtyje. Patestavę jo akrobatines galimybes matome, kad vartomo dizaino mechanizmas tikrai patikimas ir tarnaus ilgai. Tačiau pakalbėkime apie pačius veikimo režimus.

Klasikinis nešiojamo kompiuterio formatas veikia puikiai ir klausimų kažkokių čia nekyla, o štai planšetinio kompiuterio režimas patogus tik žiūrint filmus ar skaitant didelius tekstus. Visiems kitiems uždaviniams naudotis juo kaip planšete nelabai patogu, nes jutiklinio ekrano paspaudimo tikslumas yra kiek mažesnis nei šiuolaikiniuose išmaniuosiuose telefonuose, o pikselių tankis mažesnis. Kaip planšetinį kompiuterį naudoti šį įrenginį pasirodė nelabai patogu dar ir todėl, kad jis gana didelis.

Tačiau kalbant apie tuos tarpinius – stovelio/palapinės tipo režimus negalima nepaminėti, kad jie tikrai palengvina gyvenimą. Įsitaisius ant sofos nustatai nešiojamą kompiuterį taip, kad ekranas ir klaviatūra būtų vienoje linijoje ir štai: labai patogu ir naršyti internete, ir rinkti tekstą. Taigi, galimybė nustatyti darbo scenarijų maksimaliai pritaikytą jūsų poreikiams šiame įrenginyje tikrai dėmesio vertas ir šaunus dalykas. Nešiojamas kompiuteris pasižymi tinkamu jungčių parinkimu šonuose ir turi trys USB lizdus (2 x USB 3.0, 1 x USB 2.0), HDMI, LAN ir keturi viename atminties kortelių skaitytuvą. Maitinimo jungtis yra išdėstyta iš kairės pusės.

Klaviatūra ir jutiklinis kilimėlis

Klaviatūra palieka tikrai gerą įspūdį, tekstą rinkti malonu. „Lenovo Yoga 500“ panaudotas „Lenovo AccuType“ klaviatūros išdėstymo dizainas, kuris apima skaitinės klaviatūros sekciją. Klavišai yra platūs ir pakankamo tvirtumo bei gylio. Reikėtų atkreipti dėmesį į tai, kad klaviatūra neturi pašvietimo.

Kalbant apie jutiklinį kilimėlį reikėtų pastebėti tai, kad jis yra pakankamai didelis, tačiau vidutinio jautrumo. Sunku rasti tą teisingą balansą tarp greičio ir tikslumo.

Ekranas

Kompiuteris turi 15,6 colio ekraną su 1920х1080 pikselių raiška. Kaip matome, IPS matrica yra gana ryški ir vidutiniškai spalvinga. Spalvų tikslumas nėra įspūdingas, nes skydelis apima tik 68% sRGB spalvų paletės. Tokios reikšmės pakanka kasdieniam naudojimui, tačiau yra kiek per mažai profesionaliems tikslams.  Ekranas yra jutiklis, talpinio tipo. Jo jautrumas yra tikrai neblogas, tačiau jei atsidurtume internetiniame puslapyje su didžiuliais sąrašais, pamatytume, kad pataikyti ant kokios mažytės nuorodos labai nepaprasta.

Našumas

Testuota konfigūracija turi tikrai neblogą „Intel Core i7-6500U“ procesorių, pasižymintį iki 3.1Ghz taktiniu dažniu, kurį remia 8 GB operatyviosios RAM atminties ir 2 GB „GeForce GT940“ vaizdo plokštė. Naudotojo poreikiams siūloma 1 TB HDD disko talpa. Tokia konfigūracija puikus pasirinkimas namų vartotojams, kurie planuoja kompiuterį naudoti ne tik puslapių naršymui, bet ir žaidimams ar darbui su grafinėmis programomis. Kompiuteris veikia sklandžiai, tyliai ir greitai, per daug neįkaista, o žaidimai nestriginėja.

Kompiuteris turi 45 Whr bateriją, kuri 15.6 colio kompiuteriui vertintume kaip kiek per mažą. Subalansuotų energijos sąnaudų, esant žemiems ekrano ryškumo nustatymams ir labai vidutinės apkrovos metu jos įkrovos užtenka tik 3–4 valandoms.

Apibendrinimas

Tokiems modeliams kaip „Lenovo Yoga 500“ priklauso ateitis. Kodėl? Nes klasikinė nešiojamo kompiuterio forma jau kiek nuobodi istorija. Šiandien, kol dar fizinis rimtų vidinės konstrukcijos elementų dydis neleidžia įrenginių-transformerių paversti ir lengvais, ir galingais, tai dar ne taip akivaizdu. Tačiau nenustebtume, jei po kokių dviejų metų daugumos nešiojamų kompiuterių gamintojų pasiūloje atsiras daug tokių akrobatų.

Kalbant testuotą modelį, galima teigti, kad „Lenovo Yoga 500“ pasirinkimas ir vertinimas yra labai individualus, nes viskas čia labai priklauso nuo to, kam ir kaip jį naudosite. Kaip savo kainos kategorijos atstovas, įrenginys yra tikrai geras, nes pasižymi tikrai kokybišku surinkimu, kuris atrodo patraukliai, turi neblogą ekraną ir pakankamai ergonomišką klaviatūrą, o svarbiausia – veikia tyliai, greitai ir efektyviai. Trūkumais galima laikyti minėtąjį nepatogumą naudojantis įrenginiu planšetinio kompiuterio režime, klaviatūros apšvietimo trūkumą bei patobulėjimo linkėtume jutikliniam kilimėliui ir baterijai. O ką manote Jūs? Ar žavi Jus tokie transformeriai? Palikite komentarą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Varlė.lt
Varlė.lt
(16)
(2)
(14)

Komentarai ()