Parduodate mašiną internetu? 5 didžiausios klaidos, kurių reiktų vengti

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

bahuriux 2016-05-15 16:40
Prieš pora metų norėjau pirkti mašina. Skelbime aprašyta, kad vos ne ledas, važiuoklė sutvarkyta diržai pakeisti, prižiurėta blabla. Atvarė pas mane, apžiurėjau iš išorės vos ne skylės aplink arkas ir pilna rūdžių, fotkėse tas samoningai buvo slepiama, nei vienas diržas nekeistas, nusitryne iki negaliu. Nu OK sakau pavažiuojam, jei viskas OK pasiderėsim dar, pavažiuoju nu lyg ir pusė bėdos, stabdau vairas dreba, aš jam sakau kodėl parašei tokį skelbimą, ar durnių ieškai ar kaip čia suprasti? Bandžiau nuderėti kainą ant remonto, tai nesutiko, nu taip ir nesutarėm. Nesuprantu tokių žmonių.
Arthuras 2016-05-15 17:19
Smagiausia būtų, kad pardavėjas to automobilio prieš jį parduodant nei tvarkytų, nei ką nors apskritai darytų/slėptų. Kaip yra, taip yra. Žiauriai gaila laiko, kaip bahuriux jau minėjo, kai nuvažiuoji pažiūrėt, o ten visiškai kas kita, nei tikėjaisi pamatyt. Pvz. automobilis su 120kw, dyzelis, numynus tapkę pirma pavara iki dugno, traukia, kaip arklio tempiamas vežimas. O pardavėjas apsimeta, kad čia viskas tvarkoj, tipo, o kas negerai?.. Ir kodėl lietuviai taip daro?..
Evil Goku 2016-05-15 17:24
Simplicity 2016-05-15 19:36
Arthurai, skelbime pamatęs 500K ridą, tu net į tą pusę nežiūrėsi. Jei parašys, kad netraukia ar sunkiai metasi pavaros, tai iškart mintyse primesi galimų remontų išlaidas ir tą skelbimą ratu apeisi. Todėl automobilį norintys parduoti žmonės "įjungia durnių" ir jį pardavinėja kaip gerą: suprantantis nepirks, o žiopliui sueis. Neatmestina galimybė, kad automobilį žioplys pardavinėja, kuris nesupranta, kad su automobiliu yra kažkas ne taip. (Jei pardavėjas pirko ledinį variantą, kuris nuo pat pradžių netraukė, tai jis nesupras ko tu iš jo nori, kai tu jam pradėsi aiškinti, kad netraukia. ) Lietuvoj automobiliai yra juokingai pigūs ir už tokius pinigus galima parduoti tik lavonos arba muštus automobilius su virintomis galvomis, blokais ar greičių dėžėmis. Jei netinka loterija su pralaimėjimais, tai lizingu imi kibirą iš salono ir važinėji kol išsimokėsi. Arba persėdi į VT ar ant dviračio. p.s. Galim čia vaidint teisuolius, bet realiai kiekvienas iš mūsų bandysim nuslėpti kurį nors iš parduodamo automobilio trūkumų (priklausomai nuo savo supuvimo lygio), kad tik nepatirtumėm bereikalingų nuostolių. Maskuoti trūkumus statant visokius apgavikus nėra gražu, bet manau jog yra visai sąžininga nepasakyti visos tiesos. (Ar sakysit potencialiam pardavėjui, kad jūsų žmona mėgsta patarkuoti greičių dėžės krumpliaračius, pilnai neišmindama sankabos? )
Arthuras 2016-05-15 21:00
defektus skelbime nurodyti būtina, kad negaišti svetimo ir savo žmogaus laiko.
kestutisz 2016-05-15 22:29
Tikėtina, kad tai buvo tiesiog vietinis perekupas - ką tik nupirko kaip visiškai nuvažinėtą už pigiai, prieš tai nuzyzęs kokią pusę kainos "remontui", na o po to jau bandė kam nors iškišti. Pats neseniai tokią pardaviau kaip su daugybę trūkumų, o jau po poros savaičiu skelbimuose tik su "keliom rūdelėm" ir dar keli neesminiai momentai, na ir 2x kaina :) Šiaip prie straipsnio pagrindinis patarimas būtų jei ne visiškas laužas tai vengti perpardavinėtojų, pasistengti juos identifikuoti dar telefonu, kad nereiktų gaišti laiko ir erzintis.
Wolfy 2016-05-16 19:14
Prieš pat nusprendžiant parduoti mašiną savo, variklio galvos tarpinę prapūtė ir tada pagalvojau, kad remontuoti neverta, nes vistiek neatsipirks bei nuo to kainos pakelti negalėsiu, galvojau tuo momentu pachaltūrinti ir tiek. Po to, pagalvojau ,kad kaip turės jausti būsimas savininkas, kai ant snarglių viskas ten sutvarkyta bus, tai dėl to nusprendžiau kapitališkai susitvarkyti šią problemą. Visus remonto darbus pats atlikau, aišku niekad nebuvau variklio ardęs, tai angliški forumai ir youtubė gelbėjo labai. Visas tarpines su varžtais naujais oem pakeičiau ir sudėjau atgal. Remontas nepigiai kainavo, bent jau tarpinės visokios su varžtais, bet dabar užtat visiškai techniškai tvarkinga mašina, net parduoti nesinori. O tų pardavėjų, kurie aiškina, kad ledas, o kai atvažiuoji apžiūrėti realiai ir pamatai sugriuvusį auto, tai niekad nesupratau ir niekad tokių nepateisinau.
soulshot 2016-09-04 18:52
Turetu but baudos uz pirkeju klaidinima... O siaip tj as irgi nesuprantu tu pardaveju,kas antras skelbimas autogide su prierasais kad vos ne vislas pakeista,visi dirzai,itempejai ir pan,vaziuokle sutvarkyta ir t.t. as asmeniskai tokius skelbimus apeinu nes tai elementariausiai nelogiska,kam as tvarkysiu gerai masina,viska keisiu noredamas parduot? Juk joks pirkejas uz tai nesumokes.uztai tokie skelbimai paprasciausiai melagingi:*