„Windows 10” gimtadienio dovana sukels tikrą pykčio bangą  ()

Fortune.com praneša, kad artėjant pirmąjam „Windows 10” gimtadieniui, kuris bus šią vasarą, „Microsoft“ parengė dovaną.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Savo atnaujintame kompiuteryje „Start“ meniu ekrane, pamatysite dukart daugiau virtualios parduotuvės „Microsoft Store“ reklamuojamų programėlių: meniu juostoje viešinamų programėlių skaičius išaugs nuo 5 iki dešimties.

Apie tokio sprendimo motyvaciją „Microsoft“ fortune.com klausimų neatsakė ir situacijos nekomentavo.

Šią naujieną džiugiai gali sutikti žmonės, kuriems įdomu, kokių programėlių galima parsisiųsti, tačiau didžiajai daliai vartotojų, kurie bus nusipirkę naujus kompiuterius, tai gali priminti erzinančias reklamas prieš kino filmą.

Netgi jei nejaučiate, kad padidėjusios programėlių reklamos jus erzina, toks sprendimas ekspertų vertinamas gana prieštaringai, nes „Microsoft“ jau seniai davė galią trečiosioms šalims diegti skelbimų ir reklamų programėles jūsų kompiuteriuose.

Tas faktas, kad „Microsoft“ jau leidžia vartotojams lengviau perinstaliuoti programinę įrangą ir pasirinkti ją be kompiuterio galią mažinančių programėlių ir kitos programinės įrangos, duoda suprasti, kad „Microsoft“ supranta apie problemą.

Panašu, kad neigiami žmonių atsiliepimai apie skelbimus buvo viena iš priežasčių, kodėl „Microsoft“ prieš kelerius metus nusprendė pati kurti ir kontroliuoti savo prietaisus „Surface“ ir „Surface Pro“.

Tokie kompiuterių gamintojai kaip „Dell“, „HP“, „Toshiba“ ir kiti savo ekranuose leidžia skelbimus ir reklamas – jie tai laiko būdu užsidirbti ir sumažinti aparatūros kainą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(18)
(13)
(5)

Komentarai ()

Susijusios žymos: