„Google“ darbo pasiūlymas: pinigai už tai, kad nevairuotumėte jos automobilio  ()

Dauguma žmonių nesiginčytų, kad vairuoti automobilį už pinigus yra svajonių darbas, tačiau „Google“ savo automobilių gamybos padalinyje šiai koncepcijai suteikė naują kryptį. Bendrovė paskelbė darbo skelbimą, kad ieško žmogaus, kuris sėdėtų prie jos savarankiškai važinėjančio automobilio vairo ir... nevairuotų, kol tai nėra būtina, rašo jalopnik.com.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Darbo skelbime šios pareigos įvardijamos kaip „automobilio saugumo specialistas“.

Už darbą poroje su kitu specialistu siūlomas valandinis 20 JAV dolerių (apie 17,7 eurų) atlygis. Automobilių bandymai vyktų Finikso priemiestyje Čandleryje, Arizonos valstijoje.

Tarp reikalavimų kandidatams nurodomas bakalauro laipsnis, jokios kriminalinės praeities, nepriekaištinga vairavimo patirtis ir sugebėjimas atspausdinti mažiausiai 40 žodžių per minutę.

Anot „Digital Trends“, vienas specialistas turės sėdėti prie autonomiškai važinėjančio automobilio vairo, kad iškilus reikalui, galėtų perimti mašinos valdymą – tai gera mintis, turint galvoje, kad neseniai vienas „Google“ automobilis įsirėžė į autobusą.

Antrasis specialistas – „keleivis“ – stebės bandymus ir per nešiojamą kompiuterį siųs pranešimus. Jis taip pat seks programų funkcionavimą ir rengs ataskaitas „Google“ inžinieriams.

Specialistai turės dirbti nuo 6 iki 8 valandų per dieną, penkias dienas per savaitę. „Digital Trends“ pažymi, kad darbo sutartys varijuos nuo 12 iki 24 mėnesių. Tai nėra pats pastoviausias darbas pasaulyje, tačiau gauti atlyginimą už tai, kad tik stebi savarankiškai važiuojantį automobilį, nėra toks blogas dalykas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(10)
(0)
(10)

Komentarai ()