Lyg grybai po lietaus pridygę programavimo kursai svajonių atlyginimų dar negarantuoja

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

T 2016-04-08 12:25
Vis paieškau programavimo pradmenų internete, bet man viskas iš karto per sudėtinga. Kartą net pavyko programą aklai perrašyti, kuri susumuodavo kelis skaičius. Taip viskas ir sustojo. Esu susipažinęs bent su vienu programuotoju, kuris dirbo visai kitą darbą už minimumą ir niekaip nerado darbo pagal specialybę.
six 2016-04-08 13:38
Coursera.org baigiau Pythono kursus, tuometu nemokami ir tikrai labai suprantamai ir aiškiai viskas suorganizuota buvo. Panašu, kad dabar ten viskas jau mokama...
kestutisz 2016-04-08 14:02
Na, bet ar to užtenka darbinimuisi? Kaip įsivaizduojų tų visokių kursų pagrindinė "vinis" - susipažinti su žmonėmis, paklausinėti ar kažką kitiem parodyti, galbūt gauti rekomendacijų ar pan jei tiesiog nėra malonu žygiuoti per pokalbius po nepažįstamas kontoras ir dar jei prieš tai programavai tik sau. Tiesiog paprogramuoti net pačių kursų nelabai reikia, reikia kažkokio projekto prie kurio dirbdamas ir pramoksi. Nebent kursai būtų labai specializuoti, labai naujam daiktui, po kurių ant karštųjų būtna dar ir kokį sertifikatą išsilaikyti.
six 2016-04-08 16:58
Darbe šiektiek reikėjo, nelabai gaudžiausi, nusprendžiau pamėginti kursus. Neskubant, žingsnis po žingsnio ir pramokau ką reikėjo. Dabar jau ir kur pritaikyti galiu žinias dažniau randu ir darbų su tuo susijusių daugiau atsiranda, ir kitam patarti galiu kaikuriais klausimais. Tikrai vertėjo p.s. ir iš viršininko pliusas už pastangas. Na o jei tik dėl savęs ir poto kažkur įsidarbinti tai kitas reikalas... Gali teikti ne vienus kursus pabaigti.
SPeed_FANat1c 2016-04-09 14:57
T - kur jis ieskojo to darbo? Vilniuj ar Kaune tikrai galima rast, parodyk bent ka moki, neuzsiprasyk kosmoso pradziai. Kituose miestuose gal sunkiau. Ka jis moka? Turi kokiu pavyzdziu parodyt?
mch0lic 2016-04-09 21:12
Nors tas buvo labai seniai, aš vieną pirmųjų darbų gavau baigęs tik mokyklą po programavimo testo. Tai buvo vienintelis darbdavys iš kokių 50 kurie teikėsi iš vis atrašyt, bet kažkaip sugebėjau nukonkuruot kitą kandidatą su universitetiniu išsilavinimu ir gaut darbą . Aišku po vieno kurso coursera.org/edx.org tikrai niekam savo CV nesiųsčiau, norint išmokt programuot neužtenka tik teorijos, reik praktikos ir daug. Šiandien galima kurt appsus, žaidimus, ar net programtuo mikrovaldiklius su minimaliom pastangom ir investicijom, reik tik noro.
T 2016-04-10 08:46
Jis atėjo daryti apklausos, tipo kokias reklamas mačiau ir kokias TV programas žiūriu. Kai dirbau panašų darbą tai tokius įsileidžiu. Paskui pakalbėjome apie musų darbus. Jis pasakė, kad galėtu suprogramuoti programą, kuria dabar naudojasi (apklausos), dar gali perinstaliuosi Windausus ir berods pasakė, kad baigė kompiuteriją. Niekur neranda darbo, tai ir dirba šį už minimumą.