„Microsoft“ vėl gudrauja: „Windows 10“ išvengti bus dar sunkiau  (11)

Nenori pereiti prie „Windows 10“? Vis tiek teks. „Microsoft“ sulaukė kritikos už tai, kad pakeitė „Windows 10“ įsidiegti siūlančio lango veikimą – nuo šiol net jį išjungus sistemos atnaujinimas įdiegiamas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Maža to, kompanija pirmą kartą nuo 2009 metų padidino operacinės sistemos keliamus sisteminius reikalavimus.

Įprastai „Windows“ sistemoje paspaudus programos lango dešiniajame viršutiniame kampe esantį X mygtuką programa ar dialogo langas išjungiamas. Tačiau ne visada.

Pavyzdžiui, paspaudus šį mygtuką iššokančiame lange, kuris siūlo pereiti prie „Windows 10“, sistemos atnaujinimas vis tiek pradedamas diegti.

Taip yra todėl, kad „Microsoft“ pakeitė šio atnaujinimo rūšį. Dabar jis pažymėtas kaip „rekomenduojamas“, o daug vartotojų savo kompiuteriuose yra nustatę, kad jie automatiškai priimtų ir įdiegtų rekomenduojamus naujinius dėl saugumo sumetimų.

Taigi nepaisant to, kad vartotojas išjungia iššokusį dialogo langą, atnaujinimo diegimas nėra atšaukiamas.

„PC World“ redaktorius Bradas Chacosas tai pavadino šlykščia apgavyste. „Tokie bjaurūs triukai tik erzina ilgalaikius „Windows“ naudotojus, kurie turi labai pagrįstų priežasčių toliau naudotis operacine sistema, kurią puikiai pažįsta ir mėgsta“, – teigė jis.

„Microsoft“ ginasi, kad „Windows 10“ diegimą vis dar įmanoma atšaukti, pakeitus jo numatytą laiką.

„Pasiūlymas nemokamai atnaujinti operacinę sistemą į „Windows 10“ baigsis liepos 29 dieną, taigi mes norime padėti vartotojams įsidiegti geriausią šiuo metu prieinamą „Windows“ versiją. Kaip jau skelbėme anksčiau, „Windows 10“ bus siūlomas kaip „rekomenduojamas“ naujinys visiems „Windows 7“ ir „Windows 8.1“ naudotojams. Vartotojai ir toliau glai pasirinkti, priimti ar atmesti šį atnaujinimą“, – nurodė kompanija.

Didesni reikalavimai

Liepos mėnesį „Windows 10“ vartotojai sulauks svarbaus atnaujinimo, pakrikštyto „Sukakties atnaujinimu“, mat jis bus išleistas praėjus metams nuo operacinės sistemos starto. Įdomu tai, kad jo minimalūs sistemos reikalavimai bus didesni.

2007-aisiais vartotojus nemaloniai nustebino tai, kad „Windows Vista“ keliami sisteminiai reikalavimai buvo gerokai didesni nei „Windows XP“: daugeliui 32 bitų naujos sistemos versijų reikėjo 1 GHz procesoriaus, 1 GB operatyviosios atminties, „DirectX 9“ grafikos palaikymo ir 40 GB kietojo disko su 15 GB laisvos atminties.

Po poros metų išleistos „Windows 7“ sisteminiai reikalavimai išliko praktiškai identiški, nesikeitė jie ir startavus „Windows 8“ bei „Windows 10“ operacinėms sistemoms.

Tačiau liepos mėnesį pasirodysiančio atnaujinimo reikalavimai 32 bitų sistemoms bus didesni: nuo tada reikės, kad įrenginys turėtų dukart daugiau – 2 GB – operatyvinės atminties (64 bitų sistemoms toks reikalavimas keliamas nuo „Windows 7“ laikų). Tiesa, naujinys turėtų įsidiegti ir 1 GB operatyvinės atminties turinčiuose 32 bitų įrenginiuose, tačiau veiks lėčiau.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(28)
(8)
(20)

Komentarai (11)

Susijusios žymos: