Kaip BIM radikaliai keičia statybas: jokių klaidų, jokių vėlavimų, jokio broko! (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

T 2016-06-04 14:08
Jaučiu tai kokia išmani planavimo programa. Truputi kandu apie statybas. Norint pastatyti kokį objektą pirma jis suprojektuojamas. Projekte numatoma ne tik kaip jisai atrodys, bet ir iš kokių medžiagų bus pastatytas. Sakykim sienos turi būti iš plytų, stogas iš čerpių, dalis grindų marmurinės, o kita medinės ir t. t. Projekte apskaičiuojama kiek kokių medžiagų reikės. Paskui skelbiamas konkursas kas tai viską supirks ir sudės. Tai kaip matote problemos, kad laimi konkursus firmos kurios pasiūlo statyti pygiai ir nekokybiškai nėra. P. S. Jei jau darysite kokį užsakymą statyboms, o rangovas pareikalaus avanso, o jūs bijosite, kad galite likti be pinigų ir darbų, tai rangovas turi Jums atnešti banko ar draudimo firmos išduotą garantiją, kuri nuo tokio įvykio Jūs apsaugos.
bahuriux 2016-06-05 12:17
terasa virš garažo pas mane yra šiaurės rytų pusėj ir tai yra pats geriausias dalykas visam name. Vasarą turiu puse terasos šešėlyje ir puse apšviesta saulės, tai galima ir degintis ir pavėsyje būti palei orą ir norus. O žiemą, kaip ir dzin tos lauko pramogos vistiek.
tautvydasn 2016-06-05 14:16
Esu projektuotojas. Ir galiu pritarti teiginiui, kad BIM - tai ateitis. Patys pereidinėjam nuo AutoCAD (tačiau 70% vis dar dirbam prie jų) prie BIM, o tiksliau Revit'o. Viskas būtų gerai, jeigu čia nebūtų Lietuva mano nuomone. Ir norėčiau išskirti mažų mažiausia tris grupes užsakovų - individualūs gyvenamieji namai, dideli objektai privačių žmonių ir dideli objektai viešųjų. Lietuvoj bet kur, kad ir ką paimtumėm, pirmiausia žiūrime į kainą, po to į kokybę. Atvirai pasakius, suprojektuot namą iki paskutinio varžtelio, iš to žmogelio turėčiau paimti mažiausiai 15 k eurų. Jis nesupras papraščiausiai už ką tiek jis man moka. Esame dar pakankamai atsilikę nuo kitų pasaulio šalių, pas mus BIM - nebent pasižiūrėti kaip 3D atrodo. Softas vienai darbo vietai kainuoja nerealiai. Revit'as maždaug nuo 1500Eur/metus. O jo vieno neužtenka. Reikia atskirai ir sklypui programos, atskirai inžineringam ir t.t. Todėl ir sėdi prie 2D braižymo, nes realiai rezultate gaunasi tas pats. O dažnas užsakovas ir yra pats statybinkas, arba statybinkui paduok brėžinius, tai jis vistiek savaip darys. Kaip sakant šitam sektoriuje dar per anksti profesionalūs BIM. O kas liečiant didžiulus objektus, įmonės susiduria su kita problema - terminais ir vėl gi kaina. Užsakovui dažniausiai neįdomu ant kiek detalizuotas projektas. Jam svarbiausia, kad namas kuo greičiau ir kuo pigiau pasistatytų. Reglamentai mūsų kolkas nereikalauja tokio lygio kaip straipnyje. Puse sutarties laiko, kurį būtų galima tobulinti projektą, pats projektas užtrunka savivaldybėse derinant. Kolkas Lietuvoje iki profesionalių BIM projektų dar toli - kokius 5 ar 10 metų dar bus vis tokių, kurie naudos 2D autocadą. Pas mus nieks už tai pinigų nemokės už tuos BIM. O bendram tūriui įsivaizduoti 3D yra pilną nemokamų 3D programų.
Stipa 2016-06-05 22:18
Kodėl vėluoja darbai https://www.youtube.com/watch?v=bDqqh_cgEMA Na o čia lietuvoje jau kažkas panašiau į šią sistemą, mažiau simuliantų https://www.youtube.com/watch?v=SbIxWTt7kCU
Stipa 2016-06-05 22:20
Kadangi netelpa į vieną postą: Čia rimtesnė sistema Lietuvoje kaip suprantu, mažiau simuliantų kai gali tiesiogiai matyti ką dirbi. https://www.youtube.com/watch?v=SbIxWTt7kCU