Lietuvos keliuose – dar nematyti registracijos numeriai  (3)

Netrukus Lietuvos keliuose pasirodys dar nematyti valstybinių numerių ženklai. Tiesa, jie bus skirti ne bet kam.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2016-06-09 Lietuvos keliuose – dar nematyti registracijos numeriai  (3)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Išskirtiniais numeriais bus ženklinami elektromobiliai.

Vidaus reikalų ministras Tomas Žilinskas pasirašė Motorinių transporto priemonių ir jų priekabų registravimo taisyklių pakeitimus, kuriais elektra ar vandeniliniu kuru varomiems lengviesiems ir iki 3,5 tonos sveriantiems krovininiams automobiliams bus išduodami registracijos numeriai su raidėmis EV pradžioje.

Prireikė atskirti

Pasak ministro, naujas žymėjimas padės atskirti šiuos automobilius iš bendro srauto, mat jiems numatytos lengvatos, kaip – nemokamas parkavimas ir leidimas važiuoti A juosta. Taisyklių pakeitimai įsigalios liepos 1 dieną. Mokestis už šiuos numerius bus toks pat kaip ir už įprastus.

Lietuvoje jau važinėja daugiau nei 200 elektra varomų automobilių. Kaip tvirtino vidaus reikalų ministro patarėja Jurgita Gintautaitė, esamiems elektromobilių savininkams nebus prievolės pasikeisti valstybinių numerių ženklus. Jei elektromobilių savininkai norės juos pasikeisti, už ženklus teks mokėti iš naujo, kaip ir naujai registruojamiems elektromobiliams.

Keisti nebūtina, bet laukia problemos

Tačiau nepasikeitus ženklų, gali būti, kad vairuotojams kils problemų besinaudojant elektromobiliams skirtais privalumais, kaip nemokamu parkavimu ar važiavimu viešojo transporto juosta. J.Gintautaitė neslėpė, kad viena iš specialių numerių atsiradimo priežasčių buvo poreikis atpažinti elektromobilius, kad pareigūnams nereikėtų jų stabdyti, važiuojančių A juosta ir taip gaišti ir savo, ir vairuotojo laiko.

O nuo rudens Vilniuje pradėjus veikti automatinei pažeidimų fiksavimo sistemai elektromobilių savininkams gali tekti dar daugiau vargo besiaiškinant.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
Autoriai: Ilona Steponėnė
(39)
(9)
(30)

Komentarai (3)