Olandija skęsta, bet nė kiek neliūdi – kodėl?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Kyborg 2016-06-08 15:57
"Galima, aišku, išlaidas ir padidinti. Pavyzdžiui, surengus kokį nors referendumą prieš žemės grimzdimą ir dujų gavybą. Įdomu, ką pasirinktų palydovo duomenis apie savo žemelę gavusi Lietuva?" Lietuvoje iki tokio pasirinkimui nebūtų galimybių. Nes pas mus bet kokia resursų gavyba blokuojama norinčių gyvent geriau, bet nenorinčių, kad kažkas būtų daroma.
rwc 2016-06-14 11:30
Referendumas dėl žemės grimzdimo gali ir nepraeiti. Bet va profsąjungų mitingą prie Seimo suorganizuoti tiesiog būtina!
Arns 2016-06-14 14:08
O kodėl jie skęsta? Straipsnyje atsakyta, dėl jų vykdomos ūkinės veiklos išgaunant dujas, druska... Pagalvokim, jei pradėtu skilinėti vamzdynai Lietuvoje, tai būtu valstybės rūpestis dėl jos sudarytų kontraktų ar gyventojų, kuriems "nepasisekė"? Toks ir yra mažas skirtumas tarp lietuvių ir olandų projektų palaikymo.
rwc 2016-06-15 01:31
Sakau, kad reikia suorganizuoti mitingą, kuris uždraustų žemės grimzdimą. O tu vėl politikuoti – prie ko čia kažkokios tai suknistos dujos? Kažkoks tu nenuosekliai lietuviškas. Gi Prisipažink: kada paskutinį kartą matei, kad valstybinės reikšmės investicija į viltį po N*10 metų kažką pakeisti geryn Lietuvoje praeitų be protestų, mitingų ir kaimo lygio referendumų?
rwc 2016-06-15 03:27
Tarp kitko, dėl kažkokių mistinių „savininko teisių“. Ne Aliaskoj, Sibire ar Sacharoj gyvenam. Su visais vandens telkiniais, keliais, komunikacijom, draustiniais, pasieniais, miestais, valstybinės reikšmės objektais statistiniam gyventojui tenka, kiek primečiau, juokingas 140x140m sklypelis. Jei dabar grįžtų juodieji prichvatizacijos laikai, apskritai būčiau linkęs pamiršti, kad egzistuoja tokia sąvoka kaip žemės nuosavybė privatiems/juridiniams asmenims. Blemba, reikia praplatinti tiltą, kuriuo kasdien važinėja dešimtys tūkstančių. Reikia įrengti kapines bent dvidešimčiai metų. Reikia LEZ, kad ekonomika nepadvėstų. Reikia nutempti elektros liniją, dujotiekį, pastatyti artezinį grežinį, sukurti rekreacinę zoną, kur miestiečiai galėtų maudytis, žvejoti, sportuoti ir su vaikais žaisti. Ne, sėdi perekūpas ir postringauja apie savo neliečiamą aptvarą. Teritorija yra ribotas ir neatsinaujinantis valstybės resursas, ir valstybės pareiga yra pasirūpinti, kad jis neštų naudą piliečiams. Gerai žydai buvo sugalvoję su Šabo metais. Žiū, tuoj mūsų šlėktos pareikalaus kompensacijos, kad virš jų sklypų GPS palydovai skraido. Ė, ne: turi teisę naudoti paviršinį sluoksnį, . Kiniečių negalime sustabdyti, juoba tektonikos. Užtat galime ūkinę veiklą perkelti į regionus, kuriems užtvindymas artimiausiu metu negresia. Antraip nuostoliai bus tragiški. Kaip matai, rūpinimasis dėl ūkinės veiklos įtakos grimzdimui iš esmės turi tik ekonomines priežastis. Gamtosauga čia ne prie ko. Užtat, ir avis sveika (žalieji patenkinti, kad prie jiems aktualių tyrimų prisideda kiti), ir vilkas sotus (pramonė gauna rekomendacijas, kaip saugiai uždirbti, plius susilaukiant katučių iš žaliųjų).
hamann 2016-06-15 08:03
Arns 2016-06-15 20:10
rwc, gal pradėdami nuo valstybingumo imkime ir atsakykime į paprastesnius klausimus, pavyzdžiui žmonių pasitikėjimas valstybe, politikais, priimamų sprendimų teisingumu? Arba ar valstybė išties tinkamai atlygina patiriamą žalą? Pilnai sutinku jog Lietuvoje nėra jokio projekto dėl kurio nekiltų aistros, bet sąžiningai, jei jis eitu per tavo kiemą, tu vis dar būtum 100% jį palaikantis? Svetimo kieme tai suprantu, jog visi už, bet jei pats nenori ar reikia stebėtis atsirandančiais kitaminčiais? Aš manau, jog pavyzdžių yra sočiai. Kai tiesiamas koks be galo svarbus projektas, jis beveik visada nueina vingiuotais keliais, bet į rajono elito kontroliuojamas valdas. Bet kai kas nors abejotino, bandoma užversti ant gyventojų pečių (pvz nesenas pavyzdys Railbaltica ir Neveronys, kai akivaizdus stumimas vien ). Koks žmogus stutiktu su smarkiai nuvertėjančiu turtu ir be jokios kompensacijos? Dar vienas reikalas, žemės išpirkimo kainos. Bent žinai įkainius? Jie keliskart mažesni nei rinkos kaina. Tai nėra nei teisinga nei skatinanti prisidėti. Iš tavo pozicijos suprantu jog dėl geresnio kelio tu pritari prievartai, bet ar pats norėtum jog tavo turtą nusavintu, pamestu kelis skatikus ir pasiūlytu pasigerėti kaip visiem gerai jog nukentėjai tu, o jie "nemokamai" gavo kažką, pavyzdžiui platesnį kelią.