Populiariausi mitai apie vėjo energetiką: kuo tikėti neverta? (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

SaMaras 2016-06-19 12:22
"Mitas, kad neįmanoma kaupti vėjo energijos. Vėjo energetikos rinka, iki šiol smarkiai kritikuota dėl to, kad negali kaupti energijos, jau sėkmingai įveikė pagrindines technologines kliūtis ir gali sukurti ilgai lauktą rezervinę galią. Tai įrodė Ispanijos turbinų gamintojas ir vėjo projektų operatorius „Acciona“. Pakreipiant jėgainių mentes kitu nei įprasta prieš vėją kampu, buvo gaminama mažiau elektros, negu jėgainė iš tikrųjų gali. Tokia sistema suteikia galimybę panaudoti energijos rezervą būtent tada, kai jo reikia." arba aš kažko nesuprantu apie energijos kaupimą, arba čia surašyta kažkokia nesąmonė
- 2016-06-19 12:26
Čia ne kaupimas, o lankstesnė generacija, tik pavadinta „kaupimu“. Jei tarkim, regione turi jėgaines, kurios įprastai gamina 20 - 40 % galimos išgaut energijos, tai esant pikiniam poreikiui, pakreipus sparnų mentes, gali pasiekti 60 - 80 % - du tris kartus daugiau, nei esant įprastam poreikiui - tinklui ta atrodys, tarsi vėjo jėgainės buvo akumuliavusios energiją, ir dabar ją atpalaidavo.
Evil Goku 2016-06-19 19:59
Tai iš esmės pastatai du tris kartus didesnio galingumo vėjo parkus nei deklaruojama, sumažini jų galingumą 2-3 kartus, ir jį pavadini nominaliu, ir padidėjus elektros poreikiui perjungi elektrines į normalų (neprislopintą) rėžimą, ir tokį procesą pavadini elektros kaupimu?
Shinigami 2016-06-19 21:10
Taip, tai yra mitas. Bet šio mito aprašymas yra nesąmonė. Nes aprašyme kalbama ne apie energijos kaupimą, o apie energijos galios kontroliavimą. O kaupti energija galima įvairiais būdais. Pav. tokių pat būdų kaip buvo kaupiama AE energija.
T 2016-06-19 22:07
Štai koks vėjo elektrinių energijos gamybos svyravimas: http://www.litgrid.eu/index.php/sistemo ... amyba/2869 Būna, kad po kelias dienas nepučia reikalingas vėjas, o tada elektrą gali kompensuoti tik šiluminės (dujomis, anglimis) kūrenamos elektrinės.
immortallt 2016-06-20 08:16
O koks skirtumas, jei pakeiti importą? Atominę pamirškit, kainuotų 3x brangiau nei vėju apsirūpinti ir pastatant dar dujų turbinų, kad esant reikalui įsijungtų. Ir savikaina kWh vis tiek būtų mažesnė. Ir pastatytų. Nors mano supratimu pilnai užtenka dabartinių elektros jungčių. Vien dujomis? Vėl kaina didesnė nei dujų. Biokuras? Apsimoka tik kogeneracijai, tai yra didžiuosiuose miestuose. Saulė dar nepasiekė pakankamo technologinio lygio Lietuvoje. Kas dar liko? Mistiniai torio reaktoriai, kurie vis "jau kitąmet" pasirodo bei perspektyvūs, bet vis "po 50 metų" turi pasirodyti. Anglis? Manau dėl jos visi galime sutarti, kad tarša milžiniška.