Radikaliai skambantis receptas, kaip Europą paversti į supergalią

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

wo123 2016-07-03 14:39
Lenkija dar neatsigavo nuo SSRS, matyt labai nori pakartoti okupacinį režimą iš Rusijos... Pažiūrėkit, Lietuva su Balt šalimis labiausiai ir priklausė tai SSRS federacijai, todėl čia nieko ir nėra - mūsų Lietuva visiškas Kaimas, "žalia dykuma". Lengva "rusinti" pasaulį Valstybėms, kurios nežino ką reiškia gyventi tokiame Rusiškame iškamšų pasaulyje po pačios Rusijos Storu užpakaliu.
zipper 2016-07-03 14:50
https://www.youtube.com/watch?v=H07zYvkNYL8
keine_lust 2016-07-03 17:16
Nu kiek zinau tai cia vokietijos ir prancuzijos noras, o ne lenkijos.
rwc 2016-07-03 18:23
Kaczynskis supainiojo ES su NATO.
Creatium 2016-07-03 19:20
Lygindamas ES su SSRS tu tik parodai savo išsilavinimo stoką.
Bagai 2016-07-03 20:17
Voketija su Prancuzija nori fedaracijos, o kacinzkis ar kokia jo ta pavarde nori konfederacijos
Arns 2016-07-03 21:06
To nebus, vien todėl, kad nedera tokie žodžiai kaip stipri valdžia ir kiekvienos šalies nacionalinis identitetas. Dvi trys dar gali susiderinti, bet daugiau niekaip. Geri paskutiniai pavyzdžiai, kai rytų Europa gulė kryžiumi už ukrainiečius, bet kaip velnio gynėsi imigrantų iš musulmoniškų šalių, kai vokiečiai su skandinavais tame nematė bėdos ir kaip tik įtariau žiūri į bet ką kas iš rytų Europos. Arba senesnis įvykis, fiskalinė politika, Šiaurės šalys buvo už griežtą planavimą, pietinės su prancūzais priešakyje norėjo ekonomikos skatinimo, t.y išlaidų didinimo. Kaip demokratiškai išspręsti vos ne esminius mąstymo klausimus? Arba kaip dabar, ilgomis derybomis iki kažkas nusileis ir visi nepatenkinti, bet su sprendimu arba diktatorystė, kai būti nepatenkintu tiesiog neleidžiama.
amas 2016-07-03 23:39
Tie nacionaliniai identitetai ir yra didžiausia Europos silpnybė. Niekam jie nereikalingi ir iš jų jokios naudos, o va nereikalingų ginčų sulelia. Visokie pezalai kaip, nacionalinęs valiutos lygiai taip pat.
naim 2016-07-04 00:27
kokia sajunga kuri tuo paciu metu aukstina tradicijas, kultura, moralines vertybes, taciau tuo paciu metu vercia issizadeti savo tautos identiteto? visi sakytumem SSRS, bet kai paziuri i eu vadovu veiksmus, susidaro ispudis kad SSRS pakeite tik pavadinima
Salubri 2016-07-04 03:09
Tautu identitetas nedave ne tik tautoms isnykti, bet ir leido islikti stipriomis, bei exportuoti savo kultura, identiteta ir is to uzdirbti, o Europos silpnybe yra tiesiog per skysti kiausai. Kodel Japonijoj nera teroro ispuoliu? Todel, kad neprisileidzia babaju. Japonijoje identitetas labai stiprus ir paziurekit kaip pasaulis zavisi ne tik ju technologijomis, bet ir kultura, kaip japonai kovesi uz savo sali negailedami gyvybiu. Jei ne pastovios stichines nelaimes tai butu labai stipri salis. Nacionalines valiutos turi savu privalumu krizes metu. Kam mum tas renkamas bambalis ant visos Europos? Galvoji jam rupes Lietuvos bedos? Europos armija wtf? Pala nuo kada mum NATO negana? Kas puls ta griuvancia Europa? Rimtai kur ta stiprybe kai pietinese salyse didziulis nedarbas, o dar priedo importuojame gausybe "mokslininku" is tipo "Sirijos" su ypac "tolerantiskomis" paziuromis. Kai vietiniai gyventojai yra isstumiami tai nenuostabu, kad atsiranda visokie brexitai nes Europa yra dabar vis labiau skaldoma. Na ir tegul skyla ta sajunga,o jei ir kas uzpuls tai susimesim karius ir sulupsim kaip kadaise turkus prie Vienos. Tikejausi ekonomines sajungos, o ne diktaturos kuri jau tiek isigalejo, kad jau kesinasi i mano identiteta uz kuri musu proteviai liejo krauja juk zmogus be identiteto ne kas kita kaip zombis.
Creatium 2016-07-04 10:03
Pažiūrėjus į istoriją pamatytume, kad nacionalizmas yra bene visų karų pagrindinė priežastis. Siekiant taikos visame pasaulyje arba bent jau didžiojoje dalyje, nacionalizmo reikės atsisakyti. Patinka jums tai ar ne. Bet tam dar ne laikas, o per prievartą to nepadarysi.
DimQa 2016-07-04 11:23
Skirtingai nei ssrs tu turi galimybę išvykti.Tad jei tau kas nepatinka, gauni vizą išvykti pvz russiją, galėsi ten gyvent "laisvai" ir nereikės išsizadėti savo tautos identiteto...
Creatium 2016-07-04 13:01
Ir skirtingai nei SSRS, ES neokupuoja kitų valstybių, nekeičia valdžios į sau palankią ir nevykdo masinių gyventojų trėmimų. Čia jau nekalbant apie represines struktūras, kurios siautėjo SSRS ir krūvos kitų esminių skirtumų. O iš principo, tai kiekviena šalis turi panašumų į SSRS: kažkada savo istorijoje užgrobė ir užvaldė teritorijas, primetė savo kalbą, kultūrą ir dabar turim tą, ką turim.
Salubri 2016-07-04 15:20
Aj tipo resursai karam neturejo itakos? Religiju arba ideologiju susidurimas neturejo itakos? Jau dabar Europoje susiduria islamas su kriscionybe ir spekit ka? Bus konfliktas nes muslimai nenori ne tik adaptuotis, bet ir nori prikisti savo idealogija kuri nelabai suderinama su zmogaus teisemis. Kazkas ispranasavo, kad Europoje gali buti pilietinis karas. Zmones kariavo, zmones kariauja, zmones kariaus. Konfliktas tarp zmoniu iskils del ivairiausiu priezasciu tik dabar konflikta siek tiek pristabdo branduoliniai ginklai ir labai pazengusi ginkluote. Nacionalizmas padaro valstybe stipria is vidaus ir suvienija zmones tad net jei ji ir kris is isores tai isliks stipri priesintis viduje, bet jei jo nera tai kam man gint sia valstybe ar si kontinenta? Tiesiog emigruosiu kitur.
zagredo 2016-07-04 16:52
Visų karų priežastis yra resursai ar bet kas kito, kas suteikia materialios naudos. Bet be nacionalizmo neišeis niekaip pradėti karo, nes paprasčiausiai pati tauta dėl to nesutiktų. Jug sveikas žmogus, niekada nesutiks rizikuoti savo gyvybe ir atiminėti ją iš kitų, dėl sau neapčiuopiamos naudos.
zagredo 2016-07-04 17:54
Tavo faktai tokie melagingii, o mintys tokios paviršutiniškos, kad net nerašysiu rišlaus komentaro, o tiesiog tavo "pezalus" neigiančius faktus. 1. Japonija apskritai neįsileidžia užsieniečiu, dėl pakankamai gero gyventojų prieaugio ir populiacijos dydžio, kuris buvo tobulas, jai vystytis 20a. antrojoje pusėje, o Japonijoje islamas nėra uždraustas, ką tikriausiai turėjai omeny sakydamas "babajai". Viena is didžiausiu tautinių mažumų Japonijoje sudaro Indonezijos musulmonai, beje. 2. Pietu Europos prastus ekonominius rodiklius lemia - didelis gyventojų skaičius dirbantys sezoniniame turizmo sektoriuje, kažkiek prie to prisideda ir korupcija, bei pietiečiu mentalitetas. 3. Kai Lietuva neturėjo euro, litas vistiek buvo pririšta prie euro, prieš tai prie dolerio, nes paprasčiausiai tokios mažos šalies valiutos apyvarta labai maža, todėl išorinės jėgos galėtųi lengvai manipuliuoti lito (siuo atveju) kursu ir taip sukelti ekonomiu nemalonumų. O ir apskritai Lietuvos eksporto mastai yra maži, tad realios naudos savarankiškas kurso manipuliavimas neduotų. 4. Europai joks "pajuodėjimas" negresia, nes migrantų krizė yra išpūsta žiniasklaidos, tai pateigia ir matematika - Jei visus šios krizės migrantus sutalpintų Vokietijoje, bendra tautinių mažumų sudetis pakistų nuo 7 iki 9-10 procentu (skaičiai apytiksliai), paprasčiausiai mastai ne tie. 5 . Berots tu anksčiau minėjai, kad kils "religinis karas". Čia apskritai yra paranojiškos, ksenofobiškos pasakos pasiremtos subjektyvia, patetiška, paviršutiniška (ir dar tūkstantis tinkančių būdvardžių) nuomone. Geriau lankykites fantastinės literatūros fanpage, o ne čia, nes labai jūsų pasakojimai primena, kokių nors "Žiedų Valdovų" istorijas apie tai, kaip nykštukai, elfai ir hobitai susijungė kautis, prieš orkus..
demukazz 2016-07-04 19:21
Gerb. Salubri. Turiu jum tik viena pamoka: "Nera nieko amzino, tik pokyciai".
Creatium 2016-07-05 09:45
Resursų karai pagrįsti nacionalizmu. "Mano šalis turi daugiau/mažiau už tavo". Radikali religija yra tas pats, kas nacionalizmas. Tavo komentaro bėda, kad tu vienoje pusėje paimi nacionalizmą, o kitoje - jo nebuvimą. Ir tada žiūri kas gautųsi, jeigu jie abu vienu metu egzistuotų ir iš to bandai daryti išvadą. Kultūra ir nacionalizmas neprivalo egzistuoti kartu ir tuo labiau nėra vienas nuo kito priklausomi. Kultūra egzistuos tol, kol bus ją propaguojančių žmonių. Ir nesvarbu kokios rasės tai žmonės. Juodaodis, gyvenantis pagal lietuviškas tradicijas, nėra mažiau lietuvis už tą, kuris čia gimęs. Jis prastesniu už lietuvį tampa tik tada, kai pradedama manyti, kad lietuviškumas - tai pasas, kraujas, plaukų spalva ar dar kažkas nacionalistinio. Vokiečiai irgi manė, kad grynakraujai vokiečiai ir tobuliausi žmonės yra tam tikrų kūno sudėjimų, akių ir plaukų spalvos. Visi kiti buvo laikomi žemesne grandimi ir naikintini. Pasaulyje be nacionalizmo karai dėl resursų kilti negalėtų, nes nebūtų iš ko ir ko vogti. Jeigu Europa kada nors bus valstybe, tai nafta Norvegijoje priklausys ne Norvegijai, o Europos valstybei. O pati Norvegija egzistuos tik kaip kultūrinis regionas, be ne nacionalinė valstybė. Kiekvieno žmogaus pasaulyje nacionalinė tautybė turėtų būti "Žemė", o ne "Lietuva" ar kt. Tada karas nebeegzistuos. Na, nebent mūšiai tarp įvairių grupuočių (pvz. mafija vs. mafija, bet čia kita tema - čia ne karas). Bet kaip minėjau, čia yra labai tolima ateitis. Matome su kokiomis bėdomis susiduria ES. Bet kokiu atveju tolimesni žingsniai turėtų būti link Europos Federacijos, o galiausiai - vieningos Europos valstybės ar Jungtinių Europos Valstijų. Tolimesnis žingsnis - JAV ir JEV susijungimas. Kitaip tariant palaipsnis nacionalizmo "stambėjimas": nuo Kauno iki Lietuvos, nuo Lietuvos iki ES, nuo ES iki Vakarų federacijos (ar kaip bebūtų tai pavadinta) iki tarkim Jungtinių Tautų Federacijos, apimančios vakarus ir rytus.
audriusn 2016-07-05 12:12
liberastiniai kliedesiai. Dar vienas libervatinis. Kam juos isvis i Europa ileist, tempt nuo net Libijos ju geldas. Yra musliminiu skyliu, ten tegu sedi, Europa ne gumine. Libertvata bijo, kad karo atveju juos iskerstu is abieju pusiu, musliai kaip infidelus, o patriotai kaip isdavikus.
Andrius+ 2016-07-05 13:14
Kuris karas po II pasaulinio kilo dėl nacionalizmo? Čia nacionalizmo apibrėžimas https://lt.wikipedia.org/wiki/Nacionalizmas panašu, kad tu nacionalizmą asocijuoji su rytų nacionalizmu.