Kaip sekundės dalys žaibiškai pakeičia eismo sąlygas: plika akimi to niekada nepastebėsite (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

T 2016-07-17 14:38
Vis pirma žalia šviesa dega vidutiniškai ne 4 sekundes, kaip nurodyta straipsnyje, o ilgiau. Kartais ta žalia šviesa taip trumpai dega, kad aš jaunas ir greitas vos spėju pereiti, o kartais kai kuriuose sankryžose pastoviai pastoviai nespėju. Bet užtat kai jau automobiliams užsidega, tai gali degti net kokią minutę, per tą laiką gali net nosį belaukdamas sau žalios pakrapštyti. Manau galėtu atsirasti aplikacija, kuri nurodytu kokiu greičiu reikėtu važiuoti, kad papulti į žalią bangą. Ji būtu patogi bent jau anksti ryte ar vėlai vakare.
Creatium 2016-07-17 15:24
Žalia banga skaičiuojama leidžiamam greičiui. Konstitucijos pr. ji veikia - jeigu važiuoji berods 60 km/h, tai laiku pravažiuoji visas sankryžas. Tiesa, ji kažkaip ne visada veikia, gal priklauso nuo kitų srautų.
sabotan 2016-07-17 20:42
Lietuvoje kamsciu nebutu jai bent didzioji dauguma laikytusi keliu eismo taisykliu. Ne karta esu mates, kai usidega zalia ir lekia kai akis isdeges ir neziuri ar nesustos viduri sangrizos. Plius juostu keitimas is pirmos i antra is antros i pirma taip letinant visa srauta .
Kyborg 2016-07-17 22:17
Visų pirma straipsnis apie eimo reguliavimą Olandijoj. Antra, 4 sekundės kirst sankryžą skiriama vienam automobiliui arba dviratininkui, o ne pėsčiajam.
kestutisz 2016-07-18 00:26
Kaip tik kamščių nebūtų jei visi mokėtų pajudėti greitai ir greitai dingti iš sankryžos. Kaip ir aišku mokėtų išnaudoti visas juostas, ne tik kairiausią, nes už 3km reikės sukti į kairę (na, čia dar viena nesąmonė, tokio dalyko tiesiog neturi būti bent jau magistralinėse gatvėse). O šiaip didžiausia "mistika", kad pas mus sankryžų pralaidumas stipriai padidėja kai nustoja veikti šviesoforai - tada važiuoja visi, atsargiai ir sėkmingai. Gal net reiktų pirmadienius paskebti diena be šviesoforo :)
lizunas 2016-07-18 11:55
Kur čia taip yra atjungiami šviesoforai? Nes paskutiniais mėnesiai važinėjant nakties metu per Vilnių, visi šviesoforai veikė (net nervas ima, kai kai kuriems reikia laukti ilgai žalios....)
kestutisz 2016-07-18 14:42
Čia kai sugenda. Ir net šiaip kokioj skylėj, o teko matyti Laisvės pr., Pylimo g - pralaidumas tada tampa neblogas net dieną :)
immortallt 2016-07-18 16:15
Nu nežinau, mano patirtis byloja, kad jei nuo šviesaforo pajudi ties žalia, ir nori spėti iki kito, tai turi kaip įmanoma greičiau įsibėgėti iki 60 ir tada pro mirksintį žalią spėsi pravažiuoti, arba reikia spausti iki bent 65, kad tikrai spėtum pravažiuoti. Jei atvažiuosi pro vieną šviesaforą žalią ant 50, tai prie kito atvažiuosi garantuotai ant raudono. Tad apie kokį greičio laikymąsi gali kalbėti, kai šviesaforų sistema skatina viršyti greitį? Beje, būtent dėl šios durnos šviesaforų sistemos Vilniuje mane nušovė fotikas. Kai važiuoji 4 valandą ryto iš oro uosto, ir pataikai berods ant 4-to šviesaforo, kur užsidega raudona vis. Tada susinervini ir spusteli pedalą, nes nori eit atgal miegot. O tada tave nufotkina. Taip, kaltas nes viršijau greitį, dėl to nesiginčiju ir baudą susimokėjau, bet nu kas per sistema, kuri skatina viršyti, o ne laikytis greičio apribojimų?
bahuriux 2016-07-18 20:35
Nakti galbūt, bet jei diena Klaipėdoj sugestu šviesoforas, kurnors prie akropolio pvz tai užsikimštu 3 km spinduliu viskas aplink, nes visi pasimeta tarp juostų, o važiuoti kaip indijoj neleidžia KET pas mus, o kur dar dviratininkai neulipantys nuo dviračių per perėjas ir pensininkai nedainantys 20 m iki perėjos.
kestutisz 2016-07-18 23:58
Jei apie Klp tai man visgi įdomiausia kaip pasikeistų eismas jei realiai žiedus rekonstruotų į paprastas sankryžas kaip, kad nuolat kažkas pagąsdina. Neprisimintų žiedų su nostalgija? Vln jau yra (buvo?) šviesoforai žiede, ilgai nebuvo įjungti, "samatiokas" visgi geriau :)
bahuriux 2016-07-19 19:18
Žiedai pralaidesni už sankryžas su šviesoforais, nėra prasmės jų atsisakyti, o už žiedus pralaidžiau yra tik tokios dviejų lygių sankryžos. https://encrypted-tbn3.gstatic.com/imag ... 0guEUTA0uQ Bet tokiom nėra babkių ir erdvės. Praktika rodo, kad išprendus probleminę sankryžą, kamštis nusikelia į kitą vieta ir tiek, vienas būdas rinktis alternatyvų maršrutą. Oi blyn prisiminiau, kad jūros šventė artėja, o tai reiškia visišką košmarą savaitei