Ekspertų išvados: Rusija Lietuvos kaimynę Lenkiją galėtų užimti per naktį – planas jau paruoštas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

SaMaras 2016-07-26 13:09
Kažkaip arba labai nuvertinami Lenkijos pajėgumai arba aš netaip suprantu terminą "užimti", Nebent užimtų kokį vyriausybės pastatą ir sakytų kad Lenkija užimta. O šiaip, net gerai neįsigilinus į lenkijos gynybos sistemą, atrodytų nerealu per naktį paimti tokio dydžio valstybę. Jei neskaičiuojant branduolinio smugio scenarijaus, vien kiek bazių bombardavimas užtruktų, raketomis iš Karaliaučiaus neišvalysi visko (manau nepakaks esamo kiekio), reikėtų ir iš žemyninės dalies leisti tolimojo nuotolio.. Tarkime sėkmingai subombino oro gynybą raketiniais smūgiais, paruošti bombonešiai staigiai pradeda bombarduoti strateginius objektus, kokio lygio turėtų būti logistika, kad per naktį spėtų ir subombarduoti ir dar po to užimti tuos objektus? O dar nežiojami ZRK neleistų laisvai manevruoti nei sraigtasparniams nei kitiems žemai skraidantiems orlaiviams.. NATO žvalgyba turėtų būti visiškai ant visko padėjus ir nepamatyti tokių pajėgumų mobilizavimo, rusų logistika turėtų veikti kaip šveicariškas laikrodukas (ko niekada nebuvo ir nelabai manau kad bus), o patys lenkai turėtų bėgti visiškoj panikoj palikę visą savo įrangą priešininkui.. net ir tokiu atveju neįsivaizduoju Lenkijos užėmimo per naktį..
Plastique 2016-07-26 13:22
Juk čia eiliniai 15min ar delfio paistalai, geriau į tokius straipsnius net nesigilint. Rašo patys nesuprasdami apie ką.
Rukis 2016-07-26 14:20
Jei čia eksperto išvados, tada aš profesorius.
Broniusg 2016-07-26 15:20
Finalfour 2016-07-26 17:44
Lietuvos be sansu per nakti uzimt, o ci Lenkija... Net jei USA vietoj Ru butu, neimanoma per nakti uzimt tokios valstybes kaip Lenkija. Cia jau greiciau ruseliai imtu baltijos valstybes, ir uztektu tik vienos Lenkijos pagalbos, kad begtu atgal nesidairydami.
mnv 2016-07-26 20:43
Neišversta normaliai. Šaltinyje rašo ne, kad užimti per naktį, o sugalvoti užimti, nes planai paruošti stalčiuose jau guli (o pas mus planai vietoje kaip gintis).
Artojas 2016-07-26 22:27
Bent jau tos išvados būtų pateiktos argumentuotai, kad būtų galima dėl kažko diskutuoti. O dabar tiesiog numetė click bait'ą, kažkokį minčių kratinuką, ir viskas tuo pasibaigė. Tad galima daryti tik tokias išvadas: 1. "Ekspertas" yra skystaprotis mulkis, kuriam reikėtų persišviesti smegenis. 2. Vertėjas yra toks pat mulkis. O šiaip yra idiotiška rašinėti tokias nesąmones. Lenkija yra didelė, daug gyventojų turinti ir stipri valstybė. Rusai jų per naktį neužimtų net šlapiausiame savo sapne. Bet irgi tik tada, jeigu jiems šlapias sapnas yra užimti Lenkiją, dėl ko irgi drįsčiau abejoti, nes pas juos pačius viduje yra daugiau problemų, kurias mėgina nuslėpti visomis įmanomomis priemonėmis. Toliau, priimant prielaidą, kad šalis nepriimtų ultimatumo ir kovotų, tai iš tiesų, per naktį rusai neužimtų net ir Lietuvos. Be to, tas pats ir JAV galioja, jeigu tartume, kad vietoje Rusijos mūsų pagrindinė priešė yra JAV ir netgi yra mūsų kaimynė su tokia pat ekonomika kaip JAV Š. Amerikoje. Taip kad ši nesąmonė yra tiesiog idiotiškas click bait'as. P.S. Aišku, galima sakyti, kad galima naudoti branduolinius ginklus. Bet jais valstybės neužimamos. Jais valstybės yra naikinamos. Kad užimtum valstybę, ją turi priversti besąlygiškai kapituliuoti. O branduoliniu ginklu to nepadarysi, nes paprasčiausiai po tokių atakų nebeliks ką versti kapituliuoti... EPIC FAIL!