Rusiškų technologijų tendencijos – 50 MB talpos diskas kainuoja 3,8 mln.

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

immortallt 2016-08-15 13:15
Teks grįžti prie lempinių kompiuterių.
Vytis M. 2016-08-15 13:26
Protu Rusijos nesuvoksi...
- 2016-08-15 13:30
Čia įrodymas, kad pakeitimo politika nu neveikia. Arba būni atsilikęs, arba net ir karinėse technologijose esi priklausomas nuo „priešo“. Vienintelės USA gali žaisti nepriklausomybes, vien dėl to, kad yra supervalstybė ir turi sutelkusi visas technologijos. Vėliau prisijungs kinai, nes susirinko technologijas, kurias pajėgūs kopijuoti, o vėliau išmoks jas tobulinti.
rikisrikius 2016-08-15 13:57
Cia panasei kaip su kauno tuoletu is jurinio konteinerio su ispusta kaina , pinigus vagia kaip tik isgalvoja ir kas svarbiausia kad kaltininkai lieka nepasodinti .
kestutisz 2016-08-15 14:11
Aš suprantu, kad galima nepasitikėti elektronika. Bet kuom bloga "priešų" mechanika? Na, paėmei senų diskų, manau galima net atgyvenusią surinkimo liniją iš kiniečių nupirkti, išmeti kontrolerį ir pakiši savo. Gal ir nesigaus preciziškai suvaldyti, bet 20MB į 146G plokšteles jau gal kaip nors pavysk pataikyti, su daugybe perteklinės informacijos...
Wolfy 2016-08-15 14:56
Va kas būna, kai gamina prietaisą iš rusiškų dalių. Bet užtat pačių gaminys, gali didžiuotis prieš visą pasaulį.
punktyras 2016-08-15 15:12
Tokie diskai naudojami tarpžemyninėse raketose, ta prasme, pirmenybė teikiama atsparumui ir saugumui, o ne talpai.
vyckas 2016-08-15 15:27
į jas tikrai niekas nededa.
Kubietis 2016-08-15 15:28
Paskutinė pastraipa nužudė. Rusas žvelgdamas į veidrodį mato išdidų žmogų. Gaila, kad tai tik jo atspindys veidrodyje, daugiau nieko.
Shioks 2016-08-15 19:25
Perskaicius antraste iskart pagalvojau, kad tai yra naudojama rusu karinese technologijose, kazkada irgi skaiciau straipsni apie kazka panasaus irgi buvo bandoma isjuokti, bet pasirodo eilinis farsas, nes yra pritaikyta karinems reikmems. Sitas reikalas turetu buti vienas is balistiniu raketu komponentu.
Ketleris 2016-08-15 19:48
jūs visi juokiatės, bet pasižiūrėtumėt pvz bmw naujo automobilio panašią dalį kaip ši kaina ir būtų dešimt tūkstančių mažiausia, o dar pareikalavus 15 metų garantijos kaina dvigubintūs ir nesvarbu kad ten 500mb, daugiau ir nereik. Nuo 2000 metų ir seniau kainos trigubinasi.
jull 2016-08-15 20:22
Siaip nereiketu stebetis kad pas rusus yra tokiu daiktu, ju elektronika yra praejusio amziaus 7-8 desimtmecio lygio, taigi nenaudojant importiniu elementu nieko gudresnio sukurti neisejo. Kas stebina tai to daikto sukurimo laikas - 2000, kai kompiuteriu elektronika/mechanika jau tilpdavo ant stalo, ir kaina - 50 stuku euru uz turbut sudiniausiu pasaulyje parametru vis dar parduodama diska, yra svelniai tariant daugoka, kam jis bebutu naudojamas.
Arns 2016-08-15 20:34
Juokinga kai "profai" vertina karinių parametrų prietaisus su civiliniais. Žinoma rusiškos technologijos ne aukščiausio lygio, bet ten kur reikia didelio tikslumo ne parametrų šustrumas, o tikslumas yra svarbiau. Dėl to iki šiol kosminiai laivai(visi) kyla su technologijom silpnesnėm nei eilinis mobilusis kišenėje, bet jos daug tikslenės ir geriau atlieka numatytas užduotis. Taip ir šita geležis nėra skirta įsirašyti filmus ar bandyti paleisti kompiuterinius žaidimus.
jull 2016-08-15 20:52
Vienintele priezastis, del ko kosminiai laivai yra sukurti naudojant senesnes technologijas yra ta, kad jie buvo pradeti kurti salyginai seniai. Tai, kas kuriama siandien, naudos ir siandienos technologijas. "Parametru sustrumas" greiciausiai niekaip nekoreliuoja su nepatikimumu. Skirtumas tik tas, kad jei paskutinis iphone gali naudoti pries pusmeti sukurta elektonika, jos netestavus kelis metus pries idiegiant, tai aviacija, karine ir space pramone, medicina, farmacija - ne. Sitose srityse vien kazkokios sistemos ar metodo validavimas greiciausiai uztruks keleta metu. Taip kad net ir naujam space shipe eletronika bus pagrysta keletos ar keliolikos metu senumo technologija. Pilnai tikiu, kad panasiu "sedevru" yra visu saliu kariniuose irenginiuose, nes ju tiesiog neapsimoka keisti, jie atlieka savo funkcija.
Arns 2016-08-15 21:17
Ne tiek neapsimoka, kiek tokie įrenginiai ar sistemos kuriamos dešimtmečiams, o ne pusmečiui iki išeis naujas modelis. Kaip daroma civilinėse sistemose.
jull 2016-08-15 22:37
1. Siandienos technologijos toli grazu neapsiriboja i7 ir SD, tai, kad yra kitokios elektronikos nei mes iprastai matom, irodo ir tavo linkas trecioje posto pastraipoje. Elektronika atsakinguose irenginiuose dazniausiai nera sudetingesne nei placiai naudojama. Tiesiog naudojami patikimesni elementai (gali buti tos pacios rusies, tik didesnio patikimumo. t.y geriausius rezultatus parode pirminiu testavimu metu), sistemos beveik visada maziausiai dubliuojamos. Toks vaizdas kad tamsta isviso kalbi apie elektronika kaip apie koki tai pc atitikmeni:) is esmes as kalbu apie elektronikos pagrinda - komponentus, o ne plokstes schemas ar softa. 2. Ok. Kiek zinai komponentu elektronikoje, kurie atlieka skaiciavimus? su elektronikos elementais mano ziniom yra taip: tarkim, gaminamas cipas, kristalas ar dar koks velnias. Savaime suprantama kiek imanoma gerai, bet kai tavo strukturu dydis skaiciuojamas nm, VISA produkcija turi kokiu nors trukumu. Uzbaigus gamybos procedura, kiekvienas elementas testuojamas ir visa produkcija isskirstoma - vienas elementas eis i siuksline, kitas - taps i5, trecias - i7, ketvirtas - keliaus i karine pramone kaip itin didelio patikimumo elementas (cia pavyzdys iliustracijai, ne teiginys kad kazkas taip skirsto procus) Savaime suprantama, tikriausiai niekas nezino kiek ir kokiu yra specifiniu karines pramones cipu, bet tiketina kad ju salyginai mazai. Visa kita kas naudojama - tiesiog "auksciausia rusis" iprastiniu elementu. 3. Mano manymu sita pastraipa nera susijusi su mano teiginiu, kad ilgai uztruks atsakingos sistemos validavimas ir del to galutinis suvaliduotas produktas tures senesne elektronika. 4. Atsakingi ir specifiniai irenginiai taip pat atnaujinami ir tobulinami jei reikia ir ekonomiskai apsimoka. Tarkim, ruskeliam ju karinej pramonej reikia 2 tokiu hdd po 50000 euru per metus. Tokiu atveju, greiciausiai nieko naujo ten diegti neapsimoka. Kitas reikalas, jei reikia 1000000 vnt per metus ir yra pigesnis/geresnis pakaitalas - tada niekas greiciausiai nelauktu 20 suplanuotu tarnavimo metu vien tam, kad sistema nebutu atnaujinta anksciau laiko.
kestutisz 2016-08-15 22:52
Tikslumas? Su tokiu informacijos tankiu apie tai kalba neina. Ir šiaip kur išskaitei, kad būtent ta geležis naudojama kur nors rimčiau? Nemačiau nei kad tai naudojama kokiose kosminėse, raketinėse technologijose, nei kur šiaip tikrai ekstremaliose. Diskas lyg ir ne feromagnetinis ar kai kitaip apsaugotas nuo radiacijos. Gamintojas - http://niifivt.ru/?page_id=9 - mini tik tai, kad atitinka GOST'ą kuriame įrašyta tik atsparumas poveikiui 15G/5ms, ir tai neaišku veikiant ar ne (eilinis WD diskas skelbia 30G/2ms rašymo metu, nežinau, gal ir galima dalinai tikėti, gi ne dešimtys kg savos masės). "Tautinės" technikos fanboy'iai rašo apie 3600G(!), bet jokių patvirtinimų. Darbo laikas "vidutiniškai" - 15 metų, nors šalia valandomis MTBF - 5 metai. Tiek irgi paprasti hdd atlaiko, ypač jei daug nenaudoti (o tokiais greičiais daug neprinaudosi).
lucy 2016-08-16 11:40
Neaišku kam naudojamas tas diskas, bet jeigu atsimerktumėte ir pažiūrėtumėt į panašias specifines technologijas nesvarbu kur pagaminta tai kainos yra tiesiogiai kosminės, nes niekas jų negamina masiškai. Bet čia daugiau nei pusė komentatorių kaip durnų avių banda, straipsnio antraštė irgi vnz pritaikyta būtent tokiai publikai.
Simintis 2016-08-16 12:22
žvelgti į temą profesionaliau. JAV kariuomenė vis dar moka kosminius pinigus microsfotui už windows xp palaikymą. IBM vis dar aptarnauja ir gamina 30 metų senumo elektroninę įrangą, įskaitant kietuosius diskus, nes pirmiausia - senos terminuotos sutartys, o antra, karinės ryšių įrangos pakeitimas yra košmariška užduotis, nes ją dėl suderinamumo problemų, reikėtu keisti visur vienu metu. Keitimo metu smarkiai išauga klaidų rizika, jau nekalbant apie nenumatytas problemas. Analogiškai su tomis pačiomis problemomis susiduria ir Rusija. Tokie diskai greičiausiai reikalingi kuriai nors nuo anų laikų vis dar dirbančiai stočiai. Pagal rusų karinės technikos stebėjimus, taip pat negaliu sakyti jog rusai pririšti vietinės gamybos technologijų. Antai draugai kinai tiekia tikrai nemažai karinių technologijų ir šios yra pakankamai konkurencingos su vakarų privačių kompanijų įrangomis. Paprasčiausiai tankas ir ryšiu centras yra labai skirtingos reikšmės objektai, dėl ko ir reikalavimai gali būti atitinkami.
procc 2016-08-16 14:45
Kurioje vietoje čia problemą mato idiotai šio straipsnio autoriai??? Spec diskas, spec sistemoms. Dar kažkas neaišku?