Ateitis – jau čia: sukurtas robotas, gebantis matyti, mąstyti ir net jausti (Video)  (1)

Susipažinkite – tai R1, galbūt būsimas jūsų pagalbininkas buityje. Tikimasi, kad tokie robotai ateityje atsiras kiekvienuose namuose ir taps žmonių pagalbininkais dirbant kasdienius darbus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujausia roboto humanoido versija sukurta Italijos technologijų institute. 20 žmonių komanda – mokslininkai, inžinieriai ir technikai – jį kūrė net 16 mėnesių.

Teigiama, kad R1 yra pigesnis roboto humanoido iCub variantas. Pastarasis kainuoja apie ketvirtadalį milijono eurų. iCub – robotas, gebantis kartoti žmogaus veiksmus, mokytis ir mąstyti. Tokiais robotais jau naudojasi kai kurie pasaulio universitetai.

R1 nenusileis savo pirmtakui. Teigiama, kad jis taip pat galėsi mokytis per patirtį, be programuotojų įsikišimo. Pavyzdžiui, robotą net galima išmokyti, kas yra kamuolys. Vėliau jis šį daiktą ir atpažins kaip kamuolį. Sutikdamas naują žmogų, jis išanalizuoja jo veidą padarydamas keletą nuotraukų, o kitąkart sutikdamas jį jau atpažįsta.

Naujasis žmogiškasis robotas yra metro ir 25 centimetrų ūgio, jis sveria 50 kilogramų. Jis pagamintas ir plastiko ir anglies pluošto, taigi yra kur kas lengvesnis nei iCub, kuris pagamintas daugiausiai iš metalo.

R1 gali pakelti iki pusantro kilogramo sveriančius daiktus. Be to, roboto rankos geba jausti prisilietimą. Sensoriai jam padeda geriau orientuotis erdvėje, nes robotas jaučia savo gabaritus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(21)
(7)
(14)

Komentarai (1)