Aiškėja kariuomenės skandalo detalės apie panaudojamas lėšas: kaip galima pirkti pjaustymo lentelę už 180 eurų, o šakutę - už 184 eurus

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Erodas 2016-08-31 14:55
nu reikia pirkti, nes gi rusai puola
lucy 2016-08-31 15:59
Ne auksiniai bet sidabriniai manau panašiai ir kainuotų Matyt rusai vampyrai jeigu ką nudurs su tom šakutėm.
Shioks 2016-08-31 16:14
Visu pirma tai tikrai nera juokingi dalykai, nes jei didzioji dauguma pirkimu yra atliekami taip ( ir ne vien kariuomenei), o mano nuomone taip ir vyksta, is tokios valstybes geros ateities neverta laukti.
vanduo4 2016-08-31 16:56
Simplicity 2016-08-31 17:27
Ką tik per žinias ir apie kareiviškas palapines kalbėjo. Pasirodo, perkam pačias geriausias ir prikištas pačių naujausių technologijų, nes keturios atsiėjo virš 200 tūkst. eurų. Visi viską žino, visi mato kas po tais popieriais savo parašus sudėjo, bet kaip visada- kaltų ir pasodintų nėra. Kaltų nebuvo Vijūnėlės skandale, jų neatsirado ir išlindus statyboms regioniniuose parkuose. Vsio zakonno. Kažin, opozicija tyli dėl to, kad tingi dirbt ar dėl to, kad ir jiems šis tas viešuosiuose pirkimuose ir priimant reikiamus balsavimus nubyra.
Arthuras 2016-08-31 18:59
Tai yra priežastis, dėl kurios KAM duoti daugiau kaip 2 proc. BVP - beprasmiška. Kuo daugiau laisvų pinigų, tuo daugiau - tokių pirkimų. Didžiausia problema yra tame, kad atsakingų tokiuose atvejuose - niekad nėra. Turėtų kentėt finansiškai, gaut baudžiamąją bylą ir lėkt iš darbo. O dabar... Kam atlyginimą sumažins, kas papeikimą gaus.
Arns 2016-08-31 19:44
Nieko naujo. Gerai, kad bent panaudojamas daiktas. kai prieš kelis kelis metus greitajai pirko įrangą, ji taip ir liko netinkama gulėti sandėliuose. Samčius ir peilius vistiek panaudosi pagal paskirtį. Problema net ne pačiame pirkime, o fakte, kad po įvykio nelieka už tai atsakingų asmenų. Viešųjų pirkimų įstatymo pakeitimų reiktu imtis, o ne interpeliacijomis žaisti. Na nuims nelabai kuo dėtą ministrą, ateis kitas (kad ir buvusios opozicijos) ir karavanas keliaus toliau. Pinigai bus įsisavinami į kitą kišenę. Vėl kas įklius, pasikeis paveikslėlis, bet ne padėtis. Tikras rinkiminis šou bandant opozicijai pigiai užsidirbti reitingo taškų kalbant ir nieko nedarant.
Erodas 2016-08-31 20:02
nesuprantu kodel dar visur kalbama apie 2% nuo bvp, o ne apie 7-8% ar kiek ten % nuo biudzeto, gal kad procentu skaiciukas kuo nekalciau atrodytu. jeigu is tu pinigu pradejus daryti lengvatas verslui ir ji tokiu budu skatinti didinant eksporta. na bet kam cia uzsiimti tokiais projektais ir daryti valstybei ir tautai gera, kai jau yra isdirbta ir laiko patvirtinta sistema kaip isisavinti tuos pinigus isplaunant i savo kisenes. o grobiasi turbut visi pradedant grybauskaite baigiant kokiu nors sandelio atsakingu darbuotoju kuris ,,nieko nezino-nieko nemato-nieko nesupranta". blogiausia kad zmones tyli ir nieko nedaro del to, o tiesiog leidzia taip is ju tiesiog tyciotis svaistant ir grobstant ju sunkiai sumoketus mokescius. dar labai pikta kad atsiranda naivuoliu kurie galvoja kad cia tik pavieniai atvejai ir tiki kad visokie olekai nieko nezinantys, zino jie viska, ir kad niekas nelieka nubaustas tai parodo tai kaip jie ten graziai vieni su kitais suristi
mch0lic 2016-08-31 20:26
Ne kitaip ir vyksta - susitaria, įtraukia kažkokias papildomas sąlygas, atmeta pigesnius siūlymus kaip neįtikusius ir paprastai laimi tas kas turi laimėt. Užjaučiu tuos kurie priverstinai tarnauja kariuomenėje. Maisto pirkimas greičiausiai tokiu pačiu principu veikia, jau nekalbant apie tai, kad tokie švaistymai galėjo papildyti maitinimo biudžetą...
Shioks 2016-08-31 22:22
Ir siaip idomu, kai baigsis ES skiriamos lesos, kaip jie ruosiasi Sali toliau nuvaldyti?
Talkatif 2016-08-31 22:39
Jie yra jie. Ir jie nesikeis. Daug įdomiau, ko tikisi tauta juos išrinkdama vėl ir vėl.
kiesza 2016-08-31 23:24
Kariuomenė didžiąją dalį užsakymų perka per Lietuvos įmonės, kareiviai didžiąją dalį algų išleidžia Lietuvoje, taip remdami ūkininkus, bei pramonininkus, bei apskritai verslą. Tad gynybos biudžeto didinimas ir yra netiesioginė parama Lietuvos verslui. Tik žinoma nutinka kuriozų kaip, kad su šaukštais..
kiesza 2016-08-31 23:30
Dar neaišku ar tos lėšos baigsis, nes vyks derybos. O jai ir baigsis kas mažai tikėtina tai gyvensime pagal vakarų valstybių modelį. Lietuvos skolą labai maža palyginus su Vokietijos, Prancūzijos, Olandijos.. todėl gyvenimas toliau gerės ir artės link vakarų, į ką tai atves yra daug skirtingų nuomonių
immortallt 2016-09-01 09:16
kiesza, ne neaišku, o nesibaigs. Baigiasi biudžeto planas. Kaip ir baigiasi kasmet kalendorius, tai nereiškia, kad gruodžio 31d pasaulio pabaiga, bet tokie kaip Shioks, prieš šimtemtį turbūt būtent taip ir būtų šūkalioję - ateis gruodžio 31 ir pasibaigs pasaulis! Kas dėl šaukštų, kodėl ignoruojat faktus, kad dar 2014 metais pirkimas pačios KAM stabdytas ir perduota informacija prokurorams? Nes šito neignoruojant skandalą sunkiau padaryt?
MindaugasV85 2016-09-01 11:02
Ziurejau as cia kazkokios valstybines istaigos islaidas. Vakare ant kompo paieskosiu ir numesiu nuoroda. Berods su ES pletros lesomis susije. Esme tame kad atlyginimai sudare gana maza dali islaidu. Vien MS licenzijoms per metus buvo apie 300k. Na ok, ok... sakykim viskas ten "pagal normas". Bet tada kaip kokiam uab'ui reiketu generuoti pajamas, kad galetu sau leisti tureti panasias salygas kai kokie 70%-90% ant atlyginimu nueina. Vakare papildysiu komentara...
TAURAS 2016-09-01 12:10
Didziausia siuo metu Lietuvos problema, jog del visu viesuju pirkimu ar pardavimu kurie vyksta, dar niekas nebuvo pasodintas uz grotu. Visa sita skyleta sistema buvo sukurta po nepriklausomybes, tu paciu kurie dabar grobsto musu biudzeta ir tebevaldo Lietuva. Jie sistema puikiai ivalde ir kolkas tebelieka nenubausti.. Siuo metu, Lietuvai is esmes reikia keisti istatymus ir iteisinti dideles bausmes del valstybes turto grobstimo. Dabar juokingai gaunas, jog koks veikejas, pagautas vogiantis televizoriu, gauna keleta metu kalejimo, o kostiumuotas valdininkelis, kuris vogia milijonais, geriausiu atveju ismetamas is darbo!? Visa valdzios darbo sistema primena mafijine struktura, kurios "kiseneje" sedi ir teisesaugos strukturos, ir kariuomene, ir seimas. Nenustebciau, jog su valdzios leidimais vyksta ir narkotiku prekyba bei dalis kontrabandininku pasidalina savo pelnais su pagrindinem partijom, kadangi sie zmones neturi morales normu ir "grobstimo" mastyma paveldejo dar nuo SSRS laiku.. Juk valdzia, bei ju metodai, nuo to laiko kaip ir nepasikeite..
sub 2016-09-01 14:24
šita projektinių vagių sistema manau kažkas tokio: susitaria su jau išanksto pasirinkta įmone, kad pagal specifikacijas kitos įmonės iškris, tada sutaria kad projekto suma bus tarkim 2 mln €, o relaiai prekės kainuos tik 1.5 mln €. Skirtumą juodais pinigais šito reikalo organizatoriai išsidalina.
immortallt 2016-09-01 14:32
Sistema nepasikeis, jei ir toliau 3/4 rinks komunistus, kurie šią sistemą ir sukūrė. Ją išardyti reikia ne 4 ir ne 8 metų, o greičiau 16-20. Turi pakeisti visus vadovaujančius ir nulinčiuoti piktnaudžiaujančius. Tai padaryti nėra lengva, kai pasipriešinimas didelis iš visų pusių, o dar ir žiūrėk šalies ekonomika byra.
Aquarius 2016-09-01 19:34
nepatinka man tokie dalykai. Dar studiju laikais mane šokiravo vienas jaunas dėstytojas, kuris dėstė verslo projektus. Viska aiskiai visiems papasakojo kaip vyksta tokie dalykai, tuo metu pavyzdį emė iš ignalinos AE. Dėstė neilgai jis..
Instruktorius 2016-09-01 19:40
http://www.delfi.lt/news/daily/lithuani ... d=72185100 Iš tuščio į kiaurą samstymo samteliai, ....