„Apple“ vėl kelia bangą: ausinių lizdai išmaniuosiuose telefonuose - visiška seniena

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

mch0lic 2016-09-02 14:30
Kai pradės lūžt jungtys ar ausinių kištukai, dės obuolį po ratu ir pirks žmonišką telefoną. Nors tikrai džiaugiausi 6 iphone'u, bet tokios inovacijos manes nežavi. Dabar iphone ausines gali kišt į macbook'ą ir naudotis esant reikalui, su nauju reiktų geriausiu atveju tampytis dar adapterį. Reik tik tikėtis, kad pardavimai kaip kirvis į dugną po tokių "inovacijų"
Edmundas 2016-09-02 15:23
Turiu Audiotechnica ausines, kartais jungiu prie resiverio, bet dažniau prie telefono. Garso kokybė iš telefono mp3 beveik patenkinama. Tai kaip būtų su bt ausinėmis?
zipper 2016-09-02 16:56
Ankščiau telefonai taipogi neturėjo 3.5 mm audio lizdo (pvz sony ericsson 580i t.t.) ir buvo galima naudoti 3.5 mm ausines su adapteriu, kas aišku yra nepatogu, bei neleidžia krauti tel. ar naudoti kitą priedą jei klausaisi muzikos ar pan. Tai ką, gal vėl grysime prie senų laikų kai telefonai buvo neišmanūs bei neturintys bendro standarto (pvz kroviklių antgaliai skirtingi, bet beveik identiškos specifikacijos)? Juk analoginis 3.5 mm ausinių jungtis yra panašiai populiarus ir svarbus standartas kaip ir USB, bei geresnės alternatyvos atsižvelgiant į garso kokybės svarbą nėra sukurta. O jei žiūrint į bevieles ausines, kas geriau? turėti gerą DAC (Digital *to Analog Converter) telefone kuris gerai atkurtų garsą bei naudoti laidines ausines kurių garsiakalbių specifikacijos ir atkuriamo garso kokybė tenkina, ar turėti bevieles su DAC ausinėse, perduodant garsą analoginiu būdu be laidų vietoj skaitmeninio, ausinėse būtų labai prasta garso kokybė bei kiltų garso trukdžių. be to garsas naudojant bevieles ausines yra bent kelis kartus konvertuojamas. Dažnai konvertuojamas skaitmeninis signalas į analoginį, po to vėl konvertuojamas į kitokį skaitmeninį signalą kurį suprastų ausinės ir tokiu būdu dažniausiai prarandama "lossless" garso kokybė, po to vėl, ausinėse skaitmeninis signalas paverčiamas į analoginį, t.y. garso signalą ir kuo dažniau, tuo labiau krenta garso kokybė. Aišku bevielės ausinės turi savų privalumų, bet jei svarbiau garso kokybė, tai laidinės ausinės yra geresnis sprendimas, Be to nemanau kad firewire yra prasta ar labai pasenusi technologija, ji yra įpatingai naudinga jei nori prijungti daug išorinių kietų diskų (HDD) prie kompiuterio turinčio tik vieną firewire jungtį, nes firewire veikia peer-to-peer principu, kas leidžia sujunkti išorinius kietuosius diskus (kitus įrenginius, ar kompiuterius) viena su kitu, bei nereikia daug laidų lyginant su eSATA ar USB. O dėl optinių diskų, jie gali būti naudingi ilgalaikiui duomenų saugojimui, bei jei nešiojamas kompiuteris jį turi, galima optinį įrenginį pakeisti į SSD ar pan.
slawcka 2016-09-02 21:18
vat tau ir apple , su šūkiu "priprasit"
lucy 2016-09-02 21:22
Durniams pats tas bus. Galės pakloti dar +100$ už visokią xujnia nepasijungti normalių ausinių ir tt Nenustebčiau jog po tokių įdėjų sugalvotų dar tik "apple" only ausines padaryti arba gamintojams reikėtų papildomai susimokėti jog jų ausinės "tiktų" iphone. Vnz zombiams tiks.
Interasantas 2016-09-03 11:33
Na per 3,5mm ausinių jungtį iš telefono atkuriamas garsas tikrai nėra kokybiškas, vien dėl to kvailo ir erzinančio foninio triukšmo, kai klausaisi klasikos. Štai į resyverį (visi pagerinimai išjungti), bent per wifi iš tel suderintos programėlės pagalba, paleidus signalą kokybė tokia pat kaip ir iš pc hdmi, nes kiek suprantu išsiunčiami tik flac'o "originalūs?" duomenys. Ir to nekenčiamo prie žemesnio volume triukšmo negirdėti. Kaip su BT - nežinau, bet ar kiek mandresnėm ausinėms reiktų siūsti jau perkoduotą analoginį signalą? Jei kokybės galutinio garso nenumuš- nieko tokio, už tai visados susimokam, o kaip bus - lauksim review'ų.
unytas 2016-09-03 12:47
visi vaiksos su ijungtu bleatufu paskui sakis nulauzineja tel jiems.
audriusn 2016-09-03 15:11
BT garsa kompresuoja ir kokybe apkramto. Tiem kurie klauso visokius bassiloveyou ir panasu suda skirtumo nesijaus, ten nera ka sugadint.
Interasantas 2016-09-03 16:30
Na taip, dabar pasiskaičiau kiek plačiau ir net naujieji 3.0; 4.0 standartai nebe taip, bet vis vien kramtymas gaunasi, realiai iš telefono kas kiek už kokybę neleidžia sau klausytis ,apart kitos išeities nėra ir tada teks kaip iki šiolei laidinius naudotis.
mch0lic 2016-09-03 17:13
Ne visi yra fanatikai kuriem reikia super aukštos kokybės profesionalios įrangos 15 ar 20 minučių per dieną kai jie eina į darbą ar dar kažkur. Pokalbių kokybė (kas naudoja laisvų rankų įrangą) vėlgi nėra labai aktuali, vienintelis pliusas jei yra triukšmo slopinimo technologijos tik tam, kad tave geriau girdėtų. Tikrai nesuprantu šito išsikalinėjimo kurt/naudot kažkokį naują standartą kuris nėra nei patogus, nei eiliniam vartotojui reikalingas...
Anonimiausias 2016-09-03 19:05
Hahaha. Turbūt juokaujat? Pajungiau bt recieveri prie kolonkių pagalvojau kad radiją klausau. Koks tolkas negalet klausyt muzikos ir krauti vienu metu telefono. Gryžtam į tuos laikus kai kiekvienas telefonas turėjo savo atskirą jungtį ir tik savo priedus . Marketingas... Ir nepirkt negali... Nes reikia..
- 2016-09-03 22:53
Galėtų visi taip daryti.
glodrax 2016-09-04 14:49
Kol garso kokybė nenukenčia ir kol garsas neatsilieka nuo vaizdo - tai tik sveikintinas žingsnis. Kitu atveju - nieko gero. O kad adapteriai būtų geras pasipinigaimo būdas Apple'ui - visi tai supranta. Kad ir kaip ten bebūtų - verkit kiek norit, gigantai diktuoja taisykles, o Apple visais laikais technologiniu atžvilgiu buvo priešakyje.