Taisyklė, kurios daug kas nepaiso: didelė bauda tikrai nėra blogiausia, kas gali nutikti

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Vyr.Technologas 2016-09-02 08:36
Ne vairuotojus reik baust o sviesaforus normaliai sureguliuot... nesuprantat? Pasiziurekit i uzsieni gal dasus. Ta atgyvena mirksinti zalia pakeisk i geltona ir problema isspresta. Per raudona nevaziuos o per geltona vaziuos kaip ir vaziavo tik ji degs vietoj mirksincio zalio... krc suveliau bet noresit suprasit...
SaMaras 2016-09-02 09:14
73.3. žalias mirksintis signalas leidžia eismą ir įspėja, kad jo laikas baigiasi ir netrukus bus įjungtas draudžiamasis signalas 161. Įsijungus leidžiamajam šviesoforo signalui, vairuotojas privalo duoti kelią transporto priemonėms, išvažiuojančioms iš sankryžos važiuojamųjų dalių sankirtos numatyta kryptimi (jeigu manevras pradėtas, kai jų krypties signalas buvo leidžiamasis), ir praleisti baigiančius pereiti važiuojamąją dalį pėsčiuosius. 162. Vairuotojui, įvažiavusiam į važiuojamųjų dalių sankirtą pagal leidžiamąjį šviesoforo signalą, leidžiama važiuoti numatyta kryptimi, kad ir koks būtų šviesoforo signalas išvažiuojant iš sankryžos. Tačiau jeigu sankryžoje prieš pakeliui esančius šviesoforus yra kelio ženklas „Stop“ linija“ ir (ar) „Stop“ linija, vairuotojas turi paisyti kiekvieno šviesoforo signalo. 166. Vairuotojui, kuris užsidegus geltonam šviesoforo signalui arba reguliuotojui pakėlus ranką aukštyn galėtų sustoti Taisyklių 165 punkte nurodytose vietose tik staigiai stabdydamas, leidžiama važiuoti toliau. Tai gal pats Špycialystas iš didžiosios raidės „Š“ neskaitė KET? Taip, šiomis taisyklėmis piktnaudžiaujama, bet jis kalba netiesą.
MindaugasV85 2016-09-02 09:39
Kaip tik sankryža, taip tų mirgsinčių signalų laikas vis skiriasi. Tai paimtų visus vienodai sureguliuotų: žalia sumirgsi 4 lartus, tada geltona kažkiek sekundžių (priklausomai nuo sankryžos dydžio), o tada jau raudona. Užsienio politika, kai žalias visai nemirgsi, man čia visai nepatiko. Žalias mirgsintis signalas turi įspėti, kad tuoj bus uždraustas eismas. Geltonas skirtas tik pabaigti manevrui, o ne įvažiuoti į sankryžą. Tai jeigu žalia nemirgsi, o iš karto užsidega geltona, tai ką man reikia kalt per stabdžius staigiai (jei esu 3 metrai iki stop linijos)? Ir šiaip psichologiškai geriau veiktų jeigu geltonas užsidegtų su raudonu vienu metu. Tik geltonas turėtų mirgsėti (kai ruošiamasi raudonai), nes geltona dega + raudona dega yra starto signalas.
Ethanol 2016-09-02 10:12
"iš nežinia kur atėjusi nuostata, kad vairuotojas privalo pabaigti sankryžoje pradėtą manevrą" KET 162. Vairuotojui, įvažiavusiam į važiuojamųjų dalių sankirtą pagal leidžiamąjį šviesoforo signalą, leidžiama važiuoti numatyta kryptimi, kad ir koks būtų šviesoforo signalas išvažiuojant iš sankryžos. Tačiau jeigu sankryžoje prieš pakeliui esančius šviesoforus yra kelio ženklas „Stop“ linija“ ir (ar) „Stop“ linija, vairuotojas turi paisyti kiekvieno šviesoforo signalo. Tikrai, nežinia iš kur.
Evil Goku 2016-09-02 10:22
Tai dėl to, kad nevienodai sureguliuoti šviesoforai ir avarijų būna. Pvz Kaune kai pradeda mirksėti žalias tai beveik iškart užsidega geltonas, todėl norint nepažeisti KET, jei esi kažkiek toliau reikia pradėti stoti. O Vilniuje žalias mirksi palyginus ilgai. Tai buvo video, kai žmogus Vilniuje pamatęs mirksinti žalia pradėjo leteti ir jam igala kirto kitas vairuotojas, kuris to nesitikėjo.
immortallt 2016-09-02 10:54
Pilna šviesaforų, kur singalas tik užsidegęs pradeda mirkčioti. Jei laikytis parašyto KET, tai pravažiuos viena mašina ir dar 10 liks laukti. Iki kol ateis kitas ciklas ir jau bus ~20 mašinų.
Robkinas 2016-09-02 11:55
Prie viso šito dar prisidėjo ir papildomų žalių lentelių (sukti dešinėn per raudoną signalą) nuėmimas daugelyje sankryžų. Tai dėl to ir greitina visi mirksint žaliam signalui, nes kitaip kamščiai amžini bus Vilniuje.
ciklonas 2016-09-02 16:15
priklauso koks sviesaforas ar jis randasi sankryzoje,ar kitur.jeigu palanki situacija proto ribose tai ir per raudona gali pravaziuot nekeldamas problemu kaip tai labai populiaru UK.ne robotai uz vairo viskas realybeje kiek kitaip nei taisykles numato.
Gediminas Jurgaitis 2016-09-03 12:58
uk populiaru vazineti per raudona sviesa??? i kur tokia nesamone?
Vyr.Technologas 2016-09-06 11:55
Uk labai daznas vairuotojas deda per raudona bet tai tikrai nera legalu. Lb grieztai baudzia aisku jei pazeidimas uzfiksuotas. Kitas dalykas - eismo reguliavimas pazenges ne vienerius metus i prieki lyginant su lietuva. Ziedines sakryzos (reguliuojamos) zymiai normalesnes ir saugesnes. Nera jokiu zaliu rodykliu jau bbz kiek laiko ko lietuva tik db emesi atsisakyti. Lietuvai is britu tik pasimokyti. Zalia mirksinti irgi reiktu prakituot nes jau vien paskaicius komentarus matoma kad jie nesaugus ir kelia rizika avarijoms del nevienodu intervalu tarp sankryzu ar miestu.
maryz 2016-09-08 13:04
nedidelis skaičius užfiksuotas žinant kad pvz vilniuje nėra šviesoforo per kurio kiekvieną ciklo geltoną nebūtų pravažiavęs automobilis. tokį skaičiu galima surinkt prie vienos sankryžos per dieną