Kompiuteriniai žaidimai moderniame pasaulyje: „Lietuva atsilieka, bet pabėgti nuo šitos bangos - neįmanoma“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

kernel_panika 2016-09-07 14:36
Apie zaidimu svarba asmenybei pasakoja zaidimu fanatikas - tai jau tikrai "objektyvi" ir "nesaliska" nuomone Viskas gal ir teisinga teorine prasme, bet daug kur daroma prielaida, kad zaidziami kazkokie nisiniai zaidimai - edukaciniai ir pan. Realybe yra tokia, kad lietuvoje dauguma zaidzia visokius FPS'us, GTA'jus, Call of Duty'ius, NFS'us. Ten nei vadoveliniu ziniu, nei socialinio ugdymo beveik nera ir nauda jeigu ir yra, tai labai minimali.
Rukis 2016-09-07 15:19
Esu didelis strategų, ypač žaidimų iš Paradox studijos, fanas. Dėka Europa Universalis (III, IV) aš geografijos (+ viduramžių istorija) išmokau tiek, kiek mokykla niekada nebūtų galėjusi išmokyti. Dėka Hearts of Iron (II, III ir dabar jau IV), Company of Heroes, Brothers in Arms (Šaudyklė, bet singleplayer pasakoja istoriją), Medal of Honor (Tas pats, kaip BiA) ir kiti panašaus tipo žaidimai apie antrą pasaulinį papasakojo geriau nei mano istorijos "mokytoja". Dabar tu pritempei visus žaidimus prie arkadinių žaidimų. Kaip tau skambėtų žmogus, kuris visas knygas pritemptų prie "50 Shades of Grey" ar prie "Saulėlydžio" ir tada teigtų kad dauguma skaito tokį šūdą, taigi skaityti knygas yra beprasmybė?
Skywalker 2016-09-07 15:32
to kernel: o tavo kaip nefanatiko požiūris irgi labai "objektyvus" rukis labai teisingai parašė.
kernel_panika 2016-09-07 17:55
Kur as sakiau kazka apie beprasmybe? Kur as visus zaidimus sutapatinau su arkadiniais? Siaip tai nei vienas is mano paminetu zaidimu nera arkadinis. Tu aiskiai net nezinai kas yra arkadinis zaidimas. As tik sakiau, kad nors teoriniu poziuriu straipsnis teisingas, bet praktiskai tai galioja mazam kiekiui zaidimu ir zaideju. Rasai kaip koks isizeides geimeris, kuris savo nolife'inima prie kompo bando pateisinti epizodiniu ziniu apie istorija ar geografija nauda. Dar reikejo parasyti apie FPS'u "reakcijos gerinimus" - sita "argumenta" irgi labai megsta geimeriai. Zaidimai yra pramogos tipas. Priklausomai nuo situacijos, jie gali buti tiek naudingi, tiek zalingi.
vanduo4 2016-09-08 02:53
- Tu paėmei naudą tik teorinę, bet visiškai pamiršai apie emocinę žmogaus pusę. Gyvenimas - tai ne vien teorija. Emocinė pusė daug yra svarbesnė: a) ugdai strateginį mąstymą; b) ugdai darbo komandoje įgūdžius; c) keitiesi informacija; d) bendrauji su įvairaus tipo asmenimis; e) mokaisi tolerancijos kitaip mąstantiems; f) mokaisi atsirinkti komandą; g) išlieji pyktį; h) atsipalaiduoji; Išvada: žaisdamas žaidimus savotiškai pailsi. - O dėl neigiamo poveikio, tai perdidelis kiekis druskos irgi kenkia: reikia taisyklingai sėdėti; daryti pertraukas; tinkamai valgyti; pakankamai pailsėti - tai viskas tas pats, ko reikėdavo sveikai gyvensenai kai kompiuterinių žaidimų dar nebuvo apskritai.