Horizontas, kurio nemato paprasti vartotojai: kaip naujausias „Apple“ sprendimas vėl iš esmės pakeis pasaulį

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

aurimokas 2016-09-12 13:15
Vadinasi nusipirkes brangias ir kokybiskas ausines su lightning jungtimi, turesi pirkti dar vienas ausines su 3.5 mm jungtimi, kad galetum klausytis muzikos tiek per telefona tiek per laptopa. Kas be ko, gali pirkti vienas ausines, taciau reiks gremezda perejima tamoytis visur ir neduok dieve nepamirsti jo pasiimti pries iseinant is darbo kartu su ausinemis. Na o jeigu liko tik 10% baterijos ir vaziuodamas namo autobusu nori paklausyti Spotify neleisdamas savo muzikos ant viso autobuso kaip marozas, tai turesi rinktis - arba klausai spotify iki kol telefonas mirsta ir nebeisijungia, arba prikabini powerbank'a ir netenki galimybes klausytis muzikos. Super sprendimas is Apple puses
SaMaras 2016-09-12 14:03
na nieko neginu nieko nepropaguoju. Bet laisva niša powerbankams su lightning rozete, arba lightning sakotuvams.. (neturiu nieko iš obuolių, bet manau viskas veiktu kaip USB) iš esmės variantai arba visi moka už viską ir išlošia tie kas naudojasi dauguma funkcijų, arba perki kastruotą variantą ir moki brangiau (obuolio atveju gal net labai brangiai) už priedus kurių reikia tau ir tada nenukenčia tie, kas nesinaudoja atitinkamomis f-jomis.
mobilunkas 2016-09-12 14:19
as tai nesuprantu kam prigalvot visokiu lightning jungciu, kuo blogai microusb? gamintu visi ausines jungiamas i usb ir butu ramu, kur noretum ten naudotum- kompe ar telefone. usba jungti kam noretum tam panaudotum- kraut, klausyt, klava, pele pajungt ar printeri
audriusn 2016-09-12 14:38
MicroUSB gumno po zyzni. Silpnas mechaniskai, pagal standarta maximali krovimo galia 9W (1.8A@5V), vienpusis.
DJ_LFS 2016-09-12 14:50
Apple kaip SEL - Laužau standartus...
kernel_panika 2016-09-12 15:14
Po masino pavarymo ant Apple iPhone 7 IT medijoje, dabar prasides reklaminiu/uzsakomuju straipsniu vajus koksai Apple nuostabus - ko gi daugiau ir reikejo tiketis... Lyginti USB su 3.5 jack'o isemimu yra nesamone. Pradekim nuo to. 1997 Apple USB pradejo naudoti todel, kad technologiskai neatsiliktu nuo tuometiniu PC ir kitu Workstation'u, kurie USB jau naudojo. Koks cia pasaulio pakeitimas dar? Be to, USB yra industrijos standartas. Tuo tarpu 3.5 jack'as pakeistas proprietary jungtimi, ir tas neduoda jokio techninio pranasumo/pagerinimo pacio irenginio prasme. Pasaulio pakeitimo irgi nematau. Tiesa pasakius, tai jau gerus 10 metu Apple nesugeba sukurti jokios technines inovacijos. Kompiuteriai naudoja Intel x86/64 platforma. Jei kazkada buvo galima Apple girti uz hardware'ini isskirtinuma (PowerPC, 68k etc.) dabar tai aparatinis IBM'o klonas. Visos ju inovacijos kompiuteriu apartineje dalyje apsiriboja korpuso dizainu ir visokiu indikatoriuku, magnetiniu kistuku ir kito sudo prikabinime, ka pavadinti inovacijom butu moralinis nusikaltimas. Is programines irangos 2000m isleido ta OSX'a ir nieko naujo daugiau nenuveike. Inkrementaliniai updeitai, shell'o modifikacijos. Viena kita sudaprograme ar koks "super nerealus sinchronizacijos su iPad" sprendimas. Telefonai. Apple A procesoriai- tas pats cortex'inis ARM'as, tik patweak'intas Apple inzinieriu. Visi kiti komponentai - off the shelf. Aparatine prasme 0 inovaciju. Tikru inovaciju. iOS - tam, kad islauztu gera efektyvuma, vargsai developeriai agonijoj kencia su ta iskrypusia ObjectiveC. Cia irgi afigiena inovacija: ne, nesugavojo C++ naudot, ne - ir ne D, ir ne C, bet kazkoki priesistorini gaidi OC, kuri dar kazkas mokos tai tik del iOS'o Nu aisku, dabar jau swift'as yra. Del savo galios IT rinkoje gal ir galima pavadinti juos "pasaulio keitejais", bet is technines puses tai ju produktuose nera visiskai nieko isskirtinio, idomesnio ar pranasesnio nei pas kitus. (Kalbu apie technine dali).
lucy 2016-09-12 15:46
Straipsnį skaityti tai šlykštu buvo, čiut neapsivėmiau. Bet apple fanboyjams sueis ir atsakys į visus rūpimus klausimus.
boom 2016-09-12 16:11
Šiaip Sharp jau senokai nebeturi 3.5mm lizdo ir ką, gyvena japonai ir delfy nesiskundžia. Taip kad čia iš Apple jokia naujiena.
VardasPavarde1 2016-09-12 16:19
Nezinau kiek kernel_panika parase tiesos ir netiesos, bet vertetu padekoti Apple uz LLVM(sugriove GNU monopoli su GCC), dave OpenCL, dave Webkit, pribaige Flash'a ir dave ar pastumejo issivystiti atvirai Web Platform'ai(HTML5 Canvas, etc.) tokia kokia siandien turime, tiek ir nesenai pradetas naudoti Bitcode(LLVM) platformoje, is naujesniu Swift, taip pat ir savo nauja File System pristate ir paleis kaip atviru kodu. Kiek uzdariau dar pristate Metal'a, kol OpenGL stabde ir buvo buvai kurimui, bet cia tik Apple platformoje, taip pat manau, kad yra ir dar daugiau atviro kodo(tiek ir uzdaro) naudingu dalykeliu skirtu tik ar ne tik Apple platformoje, o kiek maziau zinomu, kad ir kas dedasi paciame Darwin branduoli. pvz. Su Objective-C ir neparsirinkimu C++, D ir t.t. tai totalus nusisnekejimas, cia kaip sakyti, kad Android'e galima programuoti tik su Java, nes Android'o didele dalis Java. Del CPU irgi... su dideliomis lesomis galima bet ka sukurti, bet ar to reikia. PowerPC nebuvo kazkas, ka naudojo tik Apple, PowerPC naudojo ir zaidimu konsoles(Xbox 360 pvz. GameCube, Wii U konsole iki siol naudoja), tik kiekvienas pasikoreguoja pagal save kaip ir dabar yra su ARM(licenzijos), kaip ir kazkada gal bus su RISC(RISC-V, OpenRISC), kuo pradedama naudoti Bitcode, Apple gan palengvins savo kelia jeigu kadanors sumastytu pereiti prie kitu CPU, tiek Bitcode yra atviras ir LLVM dalis, tai del kitu programavimo kalbu naudojimo, dar didesnes galimybes. O del pranasumu kuriu neturi tik Apple, o kiti didieji inovatoriai, tai tereikia tik pasidometi apie tuos produktus ir palyginti su kitais(dar paziureti ka kiti dave per ta visa laika). ... P.S. nenaudoju nei Apple, nei ismaniuju telefonu, tad negynu kazko, kad "ka naudoju - tas geriausia"...
kernel_panika 2016-09-12 17:16
LLVM gime kaip akademinis UoI projektas/framework'as. Apple jo nesukure. (Kaip ir daugumos savo "inovaciju"). Kadangi jo licensija neipareigoja atverti savo pakeitimu, ji ganetinai megsta korporatyvinis pasaulis naudoti savo/naudojamu kompiliatoriu frond/back end'ams, nes tai suteikia savotiskai daugiau laisves komercine prasme. Apple prisidejo, kaip ir daugybe kitu kompaniju. Dave OpenCL'a taip pat, kaip ir AMD dave Vulkan'a atverdamas savo Mantle. Finale tai tapo atviru standartu, kuruojamu Khronos'o ir developinamu daugybes imoniu/organizaciju. "Numarino", "dave pastumejimo" - tas technologiju pasaulyje galioja daug kur ir daug kam. SUN'as dave SPARC, JAVA, OpenOffice, Solaris, VirtualBox, MySQL ir t.t. Priklauso nuo konteksto. Metal'a siai dienai naudoja tik ji. Techniskai pas ji nera jokio pranausmo pries Vulkan'a, nebent tik trukumu. Darwin'as yra BSD/kitu unix'u fork'as. Ji jo taip par nuo nulio nesukure. OC yra ne nusisnekejimas, o normalus pastebejimas. 2016m, o Apple iOS koderiai vis dar rankiniu budu valdo objektiskuma - VAU technine inovacija. Bet ok, tai nera argumentas, gal labiau "ikast" norejau ir tiek. Kalbedamas apie CPU as kalbejau asmeniniu kompiuteriu kontekste. Ne zaidimu konsoliu, ne senu workstation'u ar serveriu ar dar kazko. Kazkada owninti Apple hardwara buvo idomu, nes tai nebuvo eilinis ir nusibodes x86. Dabar taip nera. Kalbedamas apie technologinius pranasumus as omenyje turejau kazka fundamentaliai ar vienareiksmiskai pranasesnio. Apple nieko cia neturi. Isimtis galbut butu Apple A9/10 procesorius, kuris kaip ARM application soc'as yra tikrai pazangus - visa kita arba kazkas, ka turi visi, arba nieko naujo. Bet esme net ne tame Siaip as net nesiekiau sujuodinti ar pavaryti ant Apple. Man tik nepatinka 2 dalykai, susije su Apple religija: 1. Daug kur jis pristatomas kaip inovatorius, lyderis, kazkas "one level higher" nei visi likusieji, kazkas, kurio irenginiai kazkuom "automatiskai geriau". Is tiesu, techniskai, jis toks visiskai nera, nebent 21a inovacijas prilyginsim button'ams, kistukams, UX ikonoms. Tada gal. 2. Turedamas ~300mlrd or so grynu pinigu ir labai didele galia rinkoje, jis su tuo nenuveikia nieko reiksmingo kompiuteriu technologijose. Taip, prisidejo prie LLVM, OpenCL ar kokio vieno kito FOSS projekto, bet ar tai yra viskas, ka gali tokia kompanija? Ji turetu developinti kartu su IBM kazka is silicon-photonics, buti pirmoji, kuri tai atnestu i namu rinka, sukurti is tikro kazkokias naujas architekturas. Arba, pavyzdziui nupirkti AMD ir issiskirti kazkokia visiskai nauja x86'to koncepcija, tarkim X86 core'ai + HBM2 + Radeon vienam package, ka AMD pristatys 2017, o ka Apple galejo padarytjau 2014. Cia tik keli elementarus belenkoki pavyzdziai. Mano mintis yra tokia - jie suda mala ir orientuojasi tik i dar didesni pelna su minimaliu IT idejiskumu, o visur pristatomas kaip "IT lyderis" (kas ekonomine prasme aisku teisinga, bet tikrai ne moraline).
FtBall 2016-09-12 17:19
O kaip su Thunderbolt 3? Kiek teko skaityt, tai Thunderbolt 3 ir usb type c naudoja tą pačią jungtį, tai jei iPhone'ai pereitų prie Thunderbolt 3/ type c tai viskas labai gražu būtų, ar ne?
VardasPavarde1 2016-09-12 17:45
Mazai kas is dalies sukuria stebuklingas inovacijas, tiek LLVM tiek Swift(+Apple, cia jau) inovacija kuri priklauso vienam zmogui, tik Apple viena is pirmuju parode, kad tai tikras projektas ir ji galima naudoti ne pasizaidimui, tiek dar pati autoriu pasamde. Taip pat ir Linux(Android), kiti projektai. Del 2. visiskai pilnai sutinku, bet kaip istorija rodo, Apple niekada nei buvo kazkas kaip IBM ar kitos kompanijos kurios uzsiema kazkuo daugiau(IBM, Tesla, tie patys Intel, ARM), nei panasu ar bus.
zet 2016-09-12 19:18
o kaip krauti ir klausytis muzikos viename ?
Creatium 2016-09-12 20:01
Toks jausmas, kad be Apple daugiau nėra jokių telefonų... tiek daug verkiančių, toks jausmas, kad iPhone 7 reikės priverstinai naudot visiems...
DarkNRG 2016-09-12 21:20
Geriau batarke padidintu, o ne kuo plonesni telefona darytu ziopliai. Bet kadangi didzioji dalis apple naudotoju intelektu nepasizymi ir technologijose nieko neraukia tai juos nelabai, telefonas, technine prasme ir domina. Svarbiausia, kad kuo plonesnis butu ir blizgetu grazia. Ir zinoma apple logo..
KT819GM 2016-09-12 22:06
Taigi, kaip suprantu, visi specialistai viską žino, tačiau: nenaudoja Apple ir susiduria su problemom, kaip Apple vartotojai pasikraus savo nenaudingus, negražius, neinovatyvius, svarbiausia - be 3,5 lizdo telefonus.
FtBall 2016-09-12 22:49
Tą patį galiu pasakyt apie beveik visus nešiojamų kompiuterių gamintojus. Kai Apple orientuojasi į 8+ val išlaikančias baterijas, kiti gamintojai kažkaip galvoja, kad užtenka ir 3-4 valandų.
Xdmin 2016-09-12 23:26
Kazkas idejo 4k ekrana i telefona, 43MP kamera ar 8 ( o gal jau daugiau yra?) branduoliu procesoriu, ar ram daugiau nei laptopuose galima rasti ir Jus aisku tai vadinsit inovacija, high end, flagmanas... Zinot ka, cia yra SUDAS, o ne daiktas. Kodel? Todel kad jis savo baterija iskraus per valanda. Ideti didesne? Tai jis bus storas kaip 3310 arba plansetes dydzio (OMG Samsung Note turi didziule baterija, dideli ekrana, geriausias "telefonas" rinkoje) ir vistiek greit issikraus. Kuom Apple pranasesni? Kad su mazom sanaudom, maza baterija atlieka ta pati su tokiu paciu lagu ir tiek pat laiko veikia. Pasibandykit Androidus su 4 coliu ekranais, pasiziurek ar labai jau ten rado vietos kur ikiskti visa Jusu High end technika ir baterija. Kodel Apple zmones taip perka? Nes nereikia galvoti, nueini ir nusiperki. Ir zinai kad tai bus geras telefonas. Tau nereikes forume kurti tokiu temu kaip: kodel mano telefonas lagina, o draugo toks pats tik kitos firmos nelagina. Kodel pas mane blogai veikia GPS. Baterija issikrove per nakti, nors nieko nedariau. Telefonas kaito ir uzsidege.
DarkNRG 2016-09-13 01:24
Ifonu baterijos tarnavimas visada buvo prastesnis nei konkurentu flagmanu. Todel nereikia cia pasaku sekti.
zaliaakis 2016-09-13 08:32
Xdmin nusileisk ant žemės, nustok rūkyti neaisku ką. Ir dar pamastyk.... Ir suprasi kad nusisneki...