Rusijai pateikti kaltinimai dėl MH17 katastrofos (Atnaujinta 16:02)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Evil Goku 2016-09-28 15:45
Tai seniai aišku, kad šios išvados yra Vakarų propaganda. O išties viskas vyko taip: Šalia kitu lėktuvu skrido Putinas. O šitame lėktuve buvo pridėta numirusių lavonų iš kito dingusio Malaizijos lėktuvo. Ukrainiečiai norėdami numušti Putiną iš savo BUK sistemos paleido naikintuva, kuris numušė šitą boinga. USA nerodo įrodymų, nes jie nori apginti banderovcus nacius skridusius ateivių laivu. Ir apskritai viskas yra melas, šito lėktuvo netik niekas nenumuso, bet jo išvis nebuvo. Taip norima apšmeižti suprime lyderį, kaip ir su dopingu ir kitais melais. Lėktuvo numušimu patikėsiu tik tuomet, jei ateis žmogus ir pasakys, kad jis dėl to lėktuvo numušimo nustojo gerti.
Audrius 2016-09-28 15:48
nzn, kaip ten buvo. Raso, kad su rusiska BUK buvo numusta, tai panasu kad bus sukileliai. Tiesa sakant, visas tas regionas, iskaitant ir Rusija ir kas ten vyksta man nera idomus. Liudnos ten salys su liudnais zmonemis-nematau ten nieko, ka LT galetu pasiimti sau kaip gera pavyzdi. Kada tokie regionai pasidaro idomu, tai kai Lietuveles oficialus asmenys pradeda del ju isterikuot, itiki geriukais ir blogiukais ir pradeda kistis i dalykus, kuriu nesupranta, ko pasekoje kencia salies ukis ir tarptautine reputacija. Bet velgi, cia ne tiek pats regionas idomus, o LT santykis su juo. Asmeniskai, noreciau, kad tarptautineje arenoje musu draugai butu, ne Ukrainos ir Gruzijos, o pvz Danija, Svedija Sveicarija ar bent ta pati Estija. Deje speju esu cia vienintelis toks. Kiek matau tai dauguma sito forumo dalyviu, beje, kaip ir musu tautieciai Airijose, sugeba tureti ir dziaugtis tik Ukrainieciu ir Lenku draugija, su vakarieciais santykiai mezgasi kur kas sunkiau..
trapecijus 2016-09-28 18:11
Primink, kiek jau metų gyveni Airijoj?
Audrius 2016-09-28 19:15
Ar esam ar nesam vakarai, priklauso nuo to, su kuo lyginsi. Jei lyginsi su visu taip mylima, LT didziausia drauge-kiosku salim Ukraina, tai mes nerealus vakarai, issivystimo virsune. Taip sakant, galim savim dziaugtis. Jei, kita vertus, save lyginsim su (mano nuomone) tikrais vakarais, pvz Danija, Olandija ir pan, tai LT, geriausiu atveju, butu rytu europa (ne geografine prasme). O daznam, nuo vokietijos i vakarus, vertinant musu visuomenes nesimato didelio skirtumo tarp Vilniaus ir Maskvos...
kiesza 2016-09-28 20:52
Esminis klausimas kas davė įsakymą. Nejau Amerikonai priešo Putino telefono pokalbių nesiklauso? Kas sėdėjo ekipaže tai tik antraeilis dalykas, tokia sistema veikia ne savavališkai o Gauna nurodymus is vadavietės. Užfiksavo lėktuvą, pranešė, gavo įsakymą ugnis. Ir ne ekipažui spręst šaunam/nešaunam.
punktyras 2016-09-28 21:15
Tai ir aiškinasi nuo tų, kas įvykdė, nes juos su šiuo nusikaltimu sieja tiesioginiai įrodymai. Žiūrėsim, ar gilus triušio urvas ir kokia ten raudona uoga. Įsakymo šauti nė nereikia. Užtenka nedrausti tiekti ginkluotę.
kiesza 2016-09-28 21:49
Straipsnyje užsimenama tik apie mygtuko paspaudėją, bet ne katastrofos užsakovą. Nuteisus tą kareivėlį, kad ir mirtie bausme jokia pergalė nebus pasiekta, nes organizatorius pasijus tik dar stipresnis. Keista, kad tiesa dar neatskleista, juk visos detalės slypi gana dideliame rate žmonių, nejau visi taip ir laiko liežuvį už dantų, juk ten rusai, jų brolis butelis, kalbos turėjo pasklisti plačiai, plačiai..
TAURAS 2016-09-28 23:12
Koks skirtumas kaip buvo? Amerikieciai ligonines netycia susprogdina.. Vyksta karas, zmones irgi kartais klaidu padaro. Nemanau, jei ir rusai susprogdino sita lektuva, jie tai padare tycia.. Kam to isvis reikia? Aisku, kad ir kas tai padare, tikrai dabar neprisipazins.. Gerai Audrius pasake, maziau gilinkites i tokias naujienas, nors ir salies prezidente rekia "rusai puola!", ji neturi buti jusu autoritetas, kurio reiktu labai klausyti.. Geriau savo galva naudotis ir tiesiog ignoruoti informacija, kuria taip visi nori ikisti jums i galvas, nes ji yra visiskai nenaudinga ir zinant tai, lengviau gyventi tikrai nepasidarys..
Rukis 2016-09-28 23:56
Toks ir skirtumas, kad pats skrisdamas į kokią Malaiziją netaptum faršiuku, nes bala žino kas apačioje sugalvojo iš turgaus modernią priešlėktuvinę gynybos sistemą įsigyti ir papleškint. Vienas dalykas yra grupuočių apginklavimas kalašnikovais ir visai kitas kai apginkluojama tokiomis sistemomis. Gal dar pasirodys kad separatistai Ukrainoje netyčia gavo vieną iš tų dingusių, SSRS laikų, branduolinių lagaminų. Bet tai koks skirtumas, svarbu ne pas mus (Kol kas), ar ne?
punktyras 2016-09-29 00:09
bet juk įranga keliavo iš Rusijos į Ukrainą ir atgal. Ką ir rodo tyrimo išvados. Niekas ir nesitiki prisipažinimo – todėl ir vykdė tyrimą tokį latų ilgą ir dar tik įpusėjusį. Patarimas tamstos geras – galvojam savo galva ir stengiamės patį ignoruoti, bet kartais nervai nelaiko. Kodėl nenaudinga informacija? Labai netgi naudinga – įspėtas, vadinasi apginkluotas. Kad kitą kartą nereikia puoselėti vilčių ir laukti stebuklų iš RF, kalbėtis, o adekvačiai reaguoti nedelsiant.
TAURAS 2016-09-29 02:36
Musu nuomone, koks turetu buti regavimas i turbut netycia numusta lektuva yra skirtingas. Tokiu atveju siulytum Rusam ligonines po zeme statytis, nes amerikieciai Afganistane viena paleido i ora? Istikro jus nieko nekeiciat valstybes valdyme, taigi jusu nuomone apie siuos ivykius niekam nerupi. Net visos Lietuvos atstovu nuomone pasauly yra nesvarbi.. Aisku jei Lietuvos delegatai siulytu kaip viska galima isspresti be karo, o ne atvirksciai, gal kazkas ir musu paklausytu, bet kolkas pasauliui pasirodem tikrai nekaip.. Taigi zmones praleidzia tiek laiko skaitydami, ziuredami apie ivikius, kuriu jie visiskai nekontroliuoja, vietoj to jog paskaitytu gera knyga, ar bent iseitu i gatves ir paprotintu politikus, kurie tyciojasi is visuomenes.. Bet jus matot tik blogaja Rusija.. Idomu kodel?
vanduo4 2016-09-29 03:11
- Rusijai niekas jokių kaltinimų dar nepateikė. - Pateiktos tik išvados, kad lėktuvą numušė "BUK" raketa, o pati "BUK" sistema buvo atvežta iš Rusijos, o paskui skubiai išvežta atgal. Netgi nustatytas transportavimo maršrutas. - Įdomu tik kodėl pati Rusija pripažino faktą jog lėktuvą numušė ne Ukrainos naikintuvas?
immortallt 2016-09-29 08:41
Tokia ginkluotė gali būti valdoma tik profesionalių karių. Profesionalus karys laisvu laiku negali eiti kur nors pakariauti, savo malonumui, ir dar pasiimti iš angaro priešlėktuvinės gynybos kompleksą. Tuo viskas ir pasakyta.
cave_dweller 2016-09-29 08:56
Pakomentuokit ką gero pastaraisiais metais Rusija nuveikė, kad galėtume ir mes išvysti tą aureolę virš jos, kurią mato tik išrinktieji... Viskas ką matom, tai chaosas, ten kur matuška Rosija prikiša savo leteną. Civilių gyvenamūjų rajonų, mokyklų ir humanitarinių vilkstinių bombardavimas sirijoje, rusijai tapo norma. Ir po to dar turi įžūlumo viską neigti. Taip JAV nešventieji, bet bent jau užtenka padorumo pripažinti savo klaidas.
punktyras 2016-09-29 09:23
Reagavimas turėtų būti pagrįstos nuomonės pareiškimas, nesigriebiant whataboutizmo. O kas verčia manyti, kad tamstos nuomonė kam nors svarbi ir ką nors gali pakeisti? Juk galėtumėte stebėti viską su atlaidžia mizantropiška šypsenėle ir tiek. Man atrodo, kad teiginys, jog matome tik blogąją Rusijos pusę nėra pakankamai pagrįstas. Ir apskritai, tokie išvedžiojimai, visai nesusiję su straipsnio tema, verčia prisiminti folklorą „kuo kvep, tuo kitą tep“.
Shinigami 2016-09-29 09:55
Organizatoriaus nuteisti ir ne įmanoma. Kaip tu nuteisi ir nubausi kitą šalį? Organizatorius čia ne asmuo, o šalis. Žinoma paliepimą davė vadovaujantis asmuo, bet jis užima aukštas pareigas šalyje kuri dėjusi ant kitu šalių. Tai kaip jį nubausti? Belieka bausti tik tą kuris paspaudė.
kestutisz 2016-09-29 10:44
Tiesiog čia privalo būti tos pačios taisyklės kaip ir nacių atveju. Na ok, caro nenubausi (kol kas), bet ir "paprastiem ss'ininkam, tik vykdytojai kuriem ką liepė tą ir darė" taip paprastai po WWII išsivaikščioti po namus neleido.
Shinigami 2016-09-29 11:37
Tokiu atvejų tau reiks laukti kol rusijos nebeliks kaip ir WWII. Kas abejoju ar įvyks iki visi šio įvykio dalyviai užvers kojas. Tad nubausti nėra šansų.
TAURAS 2016-09-29 11:44
As tik norejau pasakyti, jog skaitydami siuos ivykius jus gaistate laika. Lietuvoje yra pilna problemu i kurias butu galima sutelkti savo demesi. Juk rinkimai ne uz kalnu? Nesakau, jog Rusija gerio nesejas.. Niekada nesakiau.. Kodel galima rinktis tik 2vi puses? Uz Rusija arba pries? Man asmeniskai bjaurus tiek NATO, tiek Rusijos veiksmai. Visi siekia savo tikslu ir tai daro karo bei propogandos masinomis. Nenoriu buti veikiamas nei vienos puses ir siulyciau kitiems labiau naudotis savo galva, o ne aklai pasinerti i naujienu portalu skleidziama neapykanta. Ir nesvarbu ar jus vakare ziurit RTR, ar LRT zinias..
immortallt 2016-09-29 11:58
NATO kol kas nenumušė nė vieno keleivinio lėktuvo.