Įvertinkite: pirmasis filmo anonsas, kurį sukūrė dirbtinis intelektas (Video)  (4)

Vis daugiau žmonių kalba apie mokslinės fantastikos-siaubo filmą „Morgan“. Pati filmo reklaminė kampanija ir anonsas jau spėjo sulaukti nemažai kritikos iš ekspertų, nors tam yra viena rimta priežastis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pirmą kartą pasaulyje filmo anonsą sukūrė dirbtinio intelekto sistema. „20th Century Fox“ užsakymu specialistai iš IBM pasitelkė savo superkompiuterį „Watson“, kad šis sukurtų specialiai filmui „Morgan“ anonsą.

Šiek tiek keistoka, jog dirbtinis intelektas darbavosi prie filmo, kuriame pasakojama apie tai, kaip yra dirbtinio intelekto pagalba sukurtas gyvas žmogus.

Specialistų teigimu, pirmiausia „Watson“ gavo šūsnį informacijos apie tai, kas apskritai yra siaubo filmo žanras ir su kuo jis valgomas. Kompiuteris buvo priverstas išanalizuoti ne vieną dešimtį siaubo filmų anonsų.

Išskyręs tam tikrus siužeto linijos, vaizdų, garso takelių ir emocijų elementus, „Watson“ pats ėmėsi darbo prie „Morgan“ filmo. Superkompiuteris identifikavo pagrindinius filmo momentus, aplink kuriuos sukasi filmo idėja, bei juos lengvai įsuko į bendrą trumpą vaizdo įrašą.

Kaip jam sekėsi? Siūlome įvertinti patiems:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(50)
(6)
(44)

Komentarai (4)