Prieš ką kariaus dar niekada mūšyje nedalyvaęs Rusijos lėktuvnešis (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

SaMaras 2016-10-25 13:06
Kuzios nuotraukų, panašu, kad ne vien rusai neranda deda amerikonus, prancūzus
bahuriux 2016-10-25 13:43
Aš vis svarstau NATO (JAV) turi ar ne iš orbitos paleidžiamų kinetinių ginklų, na tokių kaip kiniečiai žadėjo sukurti, o gal jau ir paleido orbitoje, kurie skirti specialiai naikinti laivams ir kitiems didesniems objektams. Na tai ne masinio naikinimo ginklas, o tiesiog kietas, didelio tankio su aukšta lydimosi temperatūra, aerodinamiškai aptakus ir teisingai išcentruotas strypas, bet joks lėtesnis objektas, kaip laivas neišvengtu tokio ginklo, pataikymas ir sunaikinimas 100%. Tokiu atveju jims tektu nerimauti labiau, jei jie neaptiktu jokių NATO povandeninių laivų, o ne tada kai aptiktu. PS. Matyt prisižaidžiau perdaug su kosminiais simuliatoriais ir prisižiūrėjau fantastinių filmų tokių kaip "eilinis džo".
SaMaras 2016-10-25 14:18
Oficialiai tai tikrai neturi, nes kosmose ala draudžiama tokie įrenginiai. O kinetinis toks ginklas net nemanau, kad būtų efektyvus. Visų pirma reikėtų daug tokių palydovų, kad būtų galima numesti ten kur nori, nes orbita yra daugmaž apibrėžta, o koregavimas ribotas. Pats palydovas turėtų skristi pakankamai žemoje orbitoje, kad būtų galima pakankamai prognuozuojamai paleisti o tai reikalautų papildomo kuro orbitos koregavimui (na šitas galbūt nebūtina sąlyga). Plius kokio dydžio turėtų būti sviedinys, kad vien kinetine jėga padarytų nepataisomą žalą laivui? Skylutė dugne nereišskia kad laivas keliaus į dugną. Kažkada skaičiau, kaip amerikonai savo seną lėktuvnešį skandino, kad šaudė šaudė priešlaivines raketas, paskui pridėjo sprogmenų ir skandino taip (kiek pamanu istoriją).. taigi tavo minimas ginklas kažin kiek efektyvus būtų..
Arns 2016-10-25 14:29
Ne vien lėktuvnešį sunku paskandinti. Tas pats "Titanikas" jau buvo pastatytas su skyrių izoliavimais, kai net keli pramušti būtu leidę jam išlikti paviršiuje. Tai ir saugumo ir praktikos dalykas. Visi didieji laivai statomi iš atskirų sekcijų, kurios statybos pabaigoje sujungiamos į vieną korpusą.
bahuriux 2016-10-25 16:42
Tarkim 1000kg objektas skriejantis 20 machų greičiu turėtu 43,5 GJ, arba kaip 10,5 tonos TNT. Tai ne padarytu skylutę, bet tiesiog padalintu laivą pusiau, ne ko gero sudraskytu į skutelius puse laivo ir dar sukeltu vietines reikšmės cunami, o ore ir vandeny pasklistu nemenka viršgarsinė smūginė banga. Net jei prašautu kažkiek nedaug pro šalį ir tai galėtu paskandinti ar išvesti iš rikiuotės. Ir jokių sprogmenų, jokių nešvarių branduolinių ir cheminių ginklų.
MindaugasV85 2016-10-25 17:08
Išskyrus tą "nedidelį cheminį ginklą" pakėlusį tą "sviedinį" į orbitą. Kad ir kokie gražūs ar modernūs ginklai bebūtų, pats karas toks nebus. Greičiau geriau žmonės nuo tos naftos produktų atsiribotų, tai ruskiams nebeliktų intereso kažkur plaukt
SaMaras 2016-10-25 17:40
Na jau aiškiau apie ką eina kalba Ok. Visai įdomus variantas. Nors tokiam palydovui pakelti reikėtų visos ICBM tačiau vienas toks palydovas gali turėti keletą sviedinukų. Visgi labiausiai skepticizmą kelia dėl panaudojimo galimybių ten kur reikia, jei laivas plaukia nelauksi savaitės ar kiek ten, kol palydovas praskris ten kur reikia, o dėl tokių kosminių greičių tai, nemanau, kad labai jau didelį manevravimo diapazoną turėtum orbitoje. Nors sakykime kokiems gerai įtvirtintiems giliai pakastiems strateginiams bunkeriams naikinti tai toks variantas man visai neblogai skambėtų..
Splius 2016-10-25 18:36
Mažiau visokius Call of Duty žaiskit
ISG 2016-10-25 19:02
Taigi reiktu paskandinti tik ta buksyra, o lektuvnesis sava eiga plaukiantis savo dumuose paskes jau po poros valandu...
Evil Goku 2016-10-25 19:08
Vargu ar laivas absorbuotu visą sviedinio kinetinę energiją. Manau perlėktu laivą kiaurai, o likusią dalį energijos perduotu į vandenį. Beto reikalinga kažkokia sviedinių paleidimo ir nutaikymo sistema. Vien atkabinti nuo palydovo neužteks, reikės kažkaip suteikti pradinį pagreitį, nes kitu atveju reikės gerokai palaukti kol jis nukris savaime. Manau gal net pigiau būtu iškelti ram jet su balistine raketa, jį įgreitinti ir reikiamu momentu panaudoti sprogmenis to strypo iššovimui i ram jet. O dar geriau būtu iššauti kelsi mažesnius strypus. P.s. nors vandenilinės torpedos būtu paprasčiau ir efektyviau.
boyarolis.thecalm 2016-10-25 19:25
Perdaug čia sudėtingai mąstot su tuo kosmosu, nes tiek įrangos pakelt į kosmosą kuri būtų pajėgi naikinti brangiai kainuoja ir manau būtų panaudota tik vieną kart. Tik nesuprantu dėl ko tas rusų laivas smoke screen'ą vis meta ai čia tik rusų dyzelis rugsta.
SaMaras 2016-10-25 19:34
Iš esmės sutinku su pirma posto dalimi, bet karinėse technologijose pigiausias nereiškia geriausias. Ram jet/scram jet kaip bebūtų sėdi ant tos pačios ICBM (na ok, mažesnės gal kiek) tačiau žybsnis iš žemės bus užfiksuotas ir potencialus priešas X gali vietoj to atsakyti atgal su termobranduolinėm galvutėm į tavo didžiuosius miestus ir strateginius objektus..