Kaip kvadrokopteriai keitė perdegusią lemputę: kol vieni dronai „ištisą dieną“ daužė lemputes, kitas viską padarė per 10 minučių (Video)  (2)

Yra plačiai paplitęs juokelis „Kiek reikia N, norint pakeisti lemputę?“. Dažniausiai N būna kokios nors profesijos atstovai, ir juokelyje panaudojama darbo specifika ar su ta profesija susiję stereotipai. Pavyzdžiui: „Kiek reikia programuotojų, norint pakeisti lemputę? Nei vieno – tai techninės įrangos problema“. O kiek reikia kvadrokopterių?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Programuotojas Marekas Baczynskis savo Youtube kanale paskelbė video, kuriame demonstruojamas perdegusios lemputės pakeitimas kvadrokopteriu.

Savo vaizdelyje Marekas drauge su pažįstamu operatoriumi Styvu eksperimentiškai atsakė į klausimą: „Kiek reikia dronų, norint pakeisti lemputę?“ Pasak autoriaus, reikia dviejų dronų, nes iš pradžių pasirinktas dronas užduočiai nelabai tiko. Be to, kūrėjams prisireikė devynių naujų lempučių, nes nemažai lempučių sudužo, bandant jas išsukti ir įsukti.

Perdegusios lemputės pakeitimui panaudotas dronas, ant kurio korpuso pritvirtinti trys ūseliai, kuriais suimama stiklinė lempos kolba. Iš pradžių vaizdelio autoriai naudojo kvadrokopterį Eachine E30W, bet po „ištisos dienos“ nesėkmingų bandymų perėjo prie Syma X5C-1, su kuriuo lemputę pakeitė per 10 minučių.

N. Voroncovas

nplus1.ru

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(8)
(4)
(4)

Komentarai (2)