„Volkswagen“ nori pakeisti pasaulį: pirmą kartą pasaulyje vairuotojams suteiks galimybę vienu metu būti dviejose vietose (Video)  (3)

Vokietijos automobilių koncernas „Volkswagen“ stebina savo išmone. Nepaisydami stipraus smūgio kompanijos reputacijai dėl automobilių taršos duomenų, inžinieriai ir toliau dirba, kad rinkai pasiūlytų dar neregėtas technologijas. Pavyzdžiui, dabar naujų „Volkswagen“ automobilių savininkai turės galimybę vienu metu būti dviejose vietose – vairuodami jie galės atsakyti į skambutį į duris bei įsileisti svečius į tuščius namus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Skamba neįtikėtinai, tačiau ši paslauga jau tikrai ateina į „Volkswagen Car-Net App-Connect“ sistemą. Žinoma, tokia ypatinga funkcija negalėjo būti įgyvendinta vien  „Volkswagen“ pastangomis – prie projekto prisidėjo ir „DoorBird“ startuolis su „Hörmann“ durų ir garažo vartų gamintoju. Deja, norint pilnai pasinaudoti galimybe atsiliepti į skambutį į duris, jums reikės visų šių trijų kompanijų produktų. Bet kaip tai veikia?

Pati idėja yra gana paprasta ir nėra visiškai nauja, nors praktiškai ji įgyvendinta pirmą kartą pasaulyje. Pasitaiko, kad kol mes ramiai sau vairuojame, važiuodami į miestą darbo reikalais ar apsipirkti, į namus užsuka nelauktų svečių. Daugeliu atvejų jie nesukelia didelių problemų ir nieko neradę apsisuka ir keliauja atgal. Tačiau kartais tai būna kurjeriai, pristatantys svarbias siuntas ar internete įsigytus daiktus. Juos gauti ir naudoti norime kiek įmanoma greičiau, todėl priimti paketą svarbu vos kurjeriui atvykus. Taigi, atvykęs svečias nuspaudžia specialų durų skambutį ir jūs iškart savo automobilio ekrane išvystate žinutę.

Kaip veiks naujoji „Volkswagen App-Connect“ funkcija galite pamatyti vaizdo siužete

„Volkswagen“ automobilio pramogų ir informacijos sistemos pagalba galėsite pasikalbėti su atėjusiu žmogumi ir jį matyti. Žinoma, tai bus įmanoma tik naudojant „DoorBird“ durų skambutį su kamera, garsiakalbiu ir mikrofonu. Taigi, jūs pasisveikinate, išsiaiškinate, ko nori svečias ir pasakote, kada grįšite namo. Artimiausioje ateityje „Volkswagen“ netgi suteiks galimybę paprastu judesiu atidaryti namų duris ar garažo vartus ir įsileisti svečią. Galbūt tai jūsų senas draugas, o galbūt kurjeris tiesiog paliks paketą ir patrauks savais keliais.

Neišvengiamai kyla klausimų dėl saugumo. „DoorBird“ suteikia galimybę stebėti, ką svečiai veikia patekę į vidų, kad nepiktnaudžiautų jūsų svetingumu. Kuomet „DoorBird“ produktai buvo pristatyti rinkai, jie buvo kruopščiai išbandomi, kad būtų įsitikinta sistemos patikimumu. „Hörmann“ durys ir garažo vartai taip pat neturėtų būti lengvai įveikiami net hakerių triukais, tačiau kol kas „Volkswagen“ automobilių savininkams galimybės atidaryti namų duris iš automobilio dar teks palaukti.

Žinoma, ši paslauga yra prieinama tik nedaugeliui, kurie turi visą reikiamą įrangą ir neseną „Volkswagen“ automobilį. Tačiau tai yra pavyzdys to, kur link juda automobiliai. Mūsų daiktai vis labiau susaistomi interneto ryšiu ir proceso metu sukuriamas dar neregėtas patogumas. Tie, kurie naująja paslauga pasinaudos, iš pirmos eilės stebės šią revoliuciją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(14)
(5)
(9)

Komentarai (3)