Ar bent įsivaizduojate, kiek esame toli pažengę su 4G plėtra? Visoje Europoje Lietuva neturi sau lygiu (Statistiniai duomenys)  (7)

Lietuvos mobilusis internetas padėjo mums užimti vietą tarp pasaulinių lyderių. Interneto paslaugų tyrimų bendrovė „OpenSignal“ paskelbė, kad Lietuva yra pirma Europoje pagal mobiliojo 4G interneto aprėptį. Pasaulio mastu Lietuva yra trečia, po Pietų Korėjos ir Japonijos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tokį apibendrinimą „OpenSignal“ paskelbė įvertinusi 17 mlrd. matavimų, kuriuos šiemet liepos-rugsėjo mėn. atliko 0,5 mln. mobiliojo interneto vartotojų.

„4G internetas yra svarbi valstybės infrastruktūros dalis. Geras ir prieinamas ryšys leidžia verslui ir žmonėms nuveikti daugiau bei tampa vienu iš šalies augimo variklių. Lietuvos technologijų pažanga yra stebima tarptautiniu mastu ir yra mūsų šalies koziris, juk pasaulyje esame išskirtiniai – turime tiek gerą kokybę, tiek mažas kainas,“ – komentavo Petras Masiulis, „Tele2“ generalinis direktorius.

„OpenSignal“ surinktų matavimų duomenimis, 85 proc. tinkle praleisto laiko Lietuvos mobiliojo ryšio vartotojų įrenginiai naudojasi 4G ryšiu. Duomenys pateikiami neišskiriant operatorių.

„Tele2“ 4G ryšio aprėptis, operatoriaus duomenimis, pasiekė 97 proc. Lietuvos teritorijos. Tai reiškia, kad greituoju mobiliuoju internetu galima naudotis praktiškai visose gyvenvietėse, keliuose ir žmonių lankomose vietose.

„OpenSignal“ paskelbtoje 4G interneto greičio rikiuotėje Lietuva yra trylikta ir lenkia visas kaimynes –  tarp Baltijos jūros šalių geriau pasirodė tik 11-oje vietoje atsidūrusi Danija. Pirmoje vietoje šiame sąraše yra Singapūras. Lietuvoje vidutinis 4G greitis buvo 29 Mbps (megabitai per sekundę), Singapūre – 45,9 Mbps.

Vien šiemet „Tele2“ mobiliojo ryšio tinklo plėtrai ir kokybės gerinimui skyrė 8,5 mln. eurų investicijų. Operatoriaus 4G/4G+ ryšio bazinių stočių skaičius pasiekė 990.

Greituoju 4G internetu gali naudotis 99 proc. šalies gyventojų. Prie tokios aprėpties artėja ir dar greitesnis 4G+ internetas. Jis prieinamas jau 63 proc. gyventojų.

„OpenSignal“ savo tyrime apibendrina duomenis matavimų, kuriuos atliko jų interneto greičio matavimo paslauga naudojęsi žmonės. Tokia technologija leidžia įvertinti dalies vartotojų naudojimosi ryšiu patirtį, tačiau negali užtikrinti visiškai išsamaus aprėpties ir spartos vaizdo.

Visas „OpenSignal“ tyrimas skelbiamas adresu: https://opensignal.com/blog/2016/11/10/4g-around-the-world-opensignals-state-of-lte-report-returns/

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(14)
(6)
(8)

Komentarai (7)