„Samsung“ gaivins „Tizen“ ir skelbia galimybę uždirbti po 10 000 USD: pretenduoja kiekvienas, kas tik moka programuoti  (4)

Šiais laikais vienas iš svarbiausių operacinės sistemos aspektų – programėlės ir programuotojų palaikymas. Štai pavyzdžiui „Windows 10 Mobile“ yra gan nebloga OS, bet ji turi labai nedaug programėlių, jos yra prastos ir retai gauna atnaujinimus, ir tai yra viena iš pagrindinių priežasčių, kodėl „Microsoft“ OS užima mažiau 0.3% mobiliųjų telefonų rinkos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ekspertai sako, jog „Tizen“ yra nebloga OS (tiesa, pačiam jos išbandyti dar nėra tekę), bet ji turi mažiau programėlių už minėtą „Windows 10 Mobile“ ar net už „BlackBerry 10“. Beprotiška! „Samsung“ puikiai supranta, jog tai visiškai neleidžia kompanijai konkuruoti su „Android“ ir „iOS“ operacinėmis sistemomis, kurios turi milijonus programėlių, tad Pietų Korėjos įmonė nusprendė šiek tiek motyvuoti programuotojus pinigais ir kiekvieną mėnesį tam skirti 1 000 000 JAV dolerių.

100 populiariausių „Tizen“ programėlių gaus po 10 000 USD – nebloga suma mažo dydžio įmonėms ir centai gigantams, tačiau tokia iniciatyva yra bet kuriuo atveju sveikintina. Pasak „Samsung“, ši akcija galios nuo 2017 metų vasario iki tų pačių metų spalio.

Ar tai padės? Sunku pasakyti – tiek „Microsoft“, tiek „BlackBerry“ yra daugybę kartų skelbę panašias akcijas, tačiau abi kompanijos šiuo metu yra rinkos dugne ir niekas joms negali padėti – „iOS“ ir „Android“ vis dar yra svarbiausios platformos rinkoje.

Bet kas ten žino – kažkada „Samsung“ telefonų rinkoje buvo nežinomas vardas, o „Nokia“ – gigantė. Visi žinome, kaip yra dabar. „Google“ ir „Apple“ neturėtų per daug atsipalaiduoti.

Šaltinis: UberGizmo

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Kompiuteriai.lt
Kompiuteriai.lt
Autoriai: Erik Murin
(11)
(3)
(8)

Komentarai (4)