„Iron Sword 2016“ pratybos prasideda - bus ir dar Lietuvoje nematytos technikos  ()

Lapkričio 20-gruodžio 2 dienomis Lietuvoje vyksta tarptautinės pratybos „Iron Sword 2016“ (liet. „Geležinis kardas“), kuriose kartu treniruosis kariai iš 11 NATO šalių: Estijos, Jungtinių Amerikos Valstijų, Jungtinės Karalystės, Kanados Latvijos, Lenkijos, Liuksemburgo, Rumunijos, Slovėnijos, Vokietijos ir Lietuvos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dviejuose Lietuvos kariuomenės poligonuose – Rukloje ir Pabradėje – vienu metu iš viso susitelks apie 4 tūkst. sąjungininkų karių.

Kaip skelbia Lietuvos Krašto apsaugos ministerija (KAM), šiose pratybose nacionalinės ir tarptautinės batalionų taktinės grupės planuos ir vykdys gynybos ir puolimo operacijas, taip pat treniruosis atlikti žygio, susitelkimo rajono užėmimo, kovinės paramos ir kitas užduotis, įskaitant operacijas apgyvendintoje vietovėje. Kartu bus stiprinama bendrų veiksmų koordinacija su NATO sąjungininkais.

Pratybose bus vertinama šiais metais įsteigta Motorizuotoji pėstininkų brigada „Žemaitija“ ir Mechanizuotoji pėstininkų brigada „Geležinis Vilkas“ bei priskirti padaliniai. Pratybose dalyvaus iš rezervo karių suformuotas pėstininkų batalionas.

„Ateityje kariuomenė susidurs su šiuo metu dar nežinomais iššūkiais, todėl gebėjimas greitai prisitaikyti prie naujos situacijos yra gyvybiškai svarbus ir tam reikia ruošti karius bei štabus. Greita ir efektyvi visų teritorijoje esančių padalinių reakcija į konvencinio karo grėsmes – yra vienas pagrindinių šių pratybų uždavinių“, - sako Sausumos pajėgų vadas brg. gen. Valdemaras Rupšys.

Šiose pratybose itin daug dėmesio susilaukė vokiečių atsivežta karinė ginkluotė, kokios Lietuvoje dar nebuvo. Tai 131-ojo artilerijos bataliono atsigabentos patobulintos raketinės salvinės ugnies sistemos MLRS.

Specialistų teigimu, šios raketinės sistemos gali pasiekti taikinį, esantį net už 70-85 kilometrų atstumo. Vos per vieną minutę patobulinta MLRS sistema gali paleisti 12 valdomų raketų, kurių kiekvienos svoris siekia apie 300 kilogramų.

Naujienų portalas Alfa.lt siūlo išvysti, kaip atrodo raketinės salvinės ugnies sistemos MLRS modernizuotos versijos panaudojimas mūšio lauke.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(15)
(0)
(15)

Komentarai ()