Lygiagretus automobilio parkavimas - paprasta kaip 2x2: spalvingas animacinis siužetas, kaip viską reikėtų daryti realybėje (Video)  (3)

Lygiagretus automobilio parkavimas yra sudėtinga užduotis ne vienam vairuotojui. Šis manevras reikalauja gerų atstumo įvertinimo gebėjimų taip pat nepriekaištingos rankų ir kojų judesių koordinacijos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vairavimo instruktoriai turi gausybę patarimų, kurie palengvina transporto priemonės pastatymą tarp lygiagrečiai važiuojamajai daliai stovinčių automobilių.

Pavyzdžiui, rekomenduojama, kad laisva erdvė būtų bent jau metru ilgesnė už mašiną. Taip pat patartina įsitikinti, kad prieš nusižiūrėtą vieną nestovi kitas automobilis su įjungtais žibintais ar avariniu signalu.

Toliau seka dar subtilesnės detalės: važiuojant atgal vairą į dešinę pusę iki galo reikia susukti tuomet, kai galinė ašis atsiranda maždaug ties priekyje stovinčio automobilio galu, o į kairę – tai ten pat atsiduria priekinė ašis.

Vėliau lieka tik pakoreguoti pozicija, taigi teoriškai užtenka dviejų vairo pasukimų. Visgi geriau nei bet kokios instrukcijos veikia vaizdinė medžiaga. Žemiau pateiktas spalvingas animacinis siužetas turėtų leisti daugumai vairuotojų lengvai išspręsti lygiagretaus parkavimo galvosūkį:

Šaltinis: Giphy

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(69)
(6)
(63)

Komentarai (3)