Steleratoriaus Wendelstein 7-X testai nutildė visus kritikus: nieko panašaus pasaulis dar nematė ir svarbiausia, tai veikia!

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

nykštėnas.anykštietis 2016-12-10 19:14
Kažkoks košmaras, o ne tekstas. Tokių tekstų autorius (vertėjus) reikia izoliuoti nuo visuomenės mažų mažiausiai grotomis, geriau storomis sienomis be langų, o dar geriau branduolinėje reakcijoje suskaidyti į elementariąsias daleles, kad daugintis negalėtų. Manau žmogelis svaiginasi tokiomis temomis žalio supratimo neturėdamas apie ką kalbama. Kitaip neatsirastų tokie briedovi išsireiškimai kaip: “Kaip galima įsivaizduoti, lengviau pasakyti, nei padaryti.” “vykdomas dabartinėse atominėse elektrinėse” “vykdydama tą pačią reakciją, kuri kaitina Saulę” “ji siūlo beribę energiją” “numatyta jo dizaine” “itin stiprius, sukrius, 3D magnetinius laukus” “Tikrasis klausimas – kuri iš šių mašinų pirmoji ims” “vandenilis (protis)” “pasiuntė elektronų spindulį” “tokia buvo jų dizaino idėja” “steleratoriuje kuriamas susukti, 3D magnetiniai laukai” Ir t.t. Visas tekstas toks. Tai yra mokslo ir domėjimosi tuo kas įdomiausią pasaulyje žudymas. Ne kitaip.
punktyras 2016-12-10 19:27
Atviri pasiūlymams ir klaidų nurodymams. Tačiau norėtųsi konkretumo. Pavyzdžiui, kuo užkliuvo „vandenilis (protis)“ ?
Suplysus_kojine 2016-12-11 00:40
Technologijos redakcija tiesiog trykšta bukumu: "2019 metais reaktoriuje bus pradėtas naudoti deuteris, o ne vandenilis (protis), ir mašinoje bus vykdomos tikros termobranduolinės reakcijos, bet jis negalės sukurti daugiau energijos, nei reikia jo veikimui." Nuo kada deuteris nėra vandenilis??? Tiek protis, tiek deuteris, tiek tritis YRA vandenilis. Tiesiog šie vandenilio izotopai turi savo pavadinimus. Baikit jus vieną kartą klaidint žmones ir prieš patalpindami straipsnį perskaityk ji kelis kartus. O jei žinios netraukia duokit recenzentams patikrint. Nes dabartinis straipsnių lygis apgailėtinas.