Virtualios realybės įrenginių rinkoje neramios dienos: sprogs išsipūtęs burbulas? (Video)  (5)

Apie virtualią realybę pastaraisiais metais buvo kalbama labai nemažai, o ši technologija traukė visų dėmesį. Kuriant virtualios realybės įrenginius buvo investuoti dideli pinigai, bet panašu, kad investicijos gali atnešti nemažai nuostolių, nes pirkėjai ne itin perka šiuos brangius žaisliukus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pagrindinė problema – virtualiuos realybės įrenginių pirkimas neatitinka lūkesčių. O tai lemia paprasta priežastis. Aplikacijų, skirtų virtualiems įrenginiams, kiekis yra gan ribotas. Be to, jos nėra aukščiausio lygio.

Net tokie gigantai kaip „Sony“, kurie išleido virtualios realybės įrenginį skirtą savo konsolėms, negali pasigirti pardavimais. Japonijoje, kur technologinės naujovės perkamos labai noriai „PlayStation VR“ turi tik 0.7 % visų PS4 ar PS4 Pro savininkų.

Į virtualią realybę žengia vis daugiau firmų, bet gali būti, jog jie veikiau patirs nuostolių nei uždirbs pelno. Jau kitais metais sulauksime VR įrenginių iš „Asus“ ir „Acer“. Analitikai mano, kad ši rinka dar nėra tiek subrendusi, kad joje tilptų tiek daug kompanijų, tad kažkas tikrai patirs didelių nuostolių.

Vis dėlto, nors ir susiduriama su sunkumais, apie pačią virtualios realybės koncepciją nenustojama kalbėti su pasitikėjimu, jai žadama šviesi ateitis - bent jau iki burbulo sprogimo:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technews.lt
Technews.lt
Autoriai: Mindaugas Klumbis
(12)
(11)
(1)

Komentarai (5)